yoyo, la 04 May 2010 - 02:35 PM, a spus:
Pentru ca incerc cred a 5 oara galustele de gris sa le fac si nu ies pentru ca tot ce am gasit au fost retete dupa ochi VA ROG cine are o reteta fixa sa mi-o spuna

.
Stiu ca depinde de gramajul oului, poate aveti cu cantitati exacte nu de alta dar retetele dupa ochi nu ies la mine mai ales de prima data. Cantarirea ingredientelor din ochi dupa mine merge in momentul in care faci a cine stie cata oara reteta.
Va rog tare mult spuneti-mi ce reteta folositi voi ca nu ma las pana nu le scot intregi!
Eu iti spun reteta pe care o stiu de la mama mea si cu care nu dau gres niciodata!
La un ou, un praf de sare si trei linguri de gris (nici rase dar nici pline cu varf). Eu mai adaug cam o lingurita de ulei (este facultativ din cate stiu). Bat oul bine, adaug grisul sarea si uleiul, le incorporez bine si las castronul de o parte cam 5-10 min. Grisul va creste putin. Mai amestec si trebuie sa aiba consistenta mai grosuta, sa poti pune galusca in oala cu lingura, impingand compozitia cu degetul (sau alta lingura). Daca ti se pare ca e subtire compozitia (depinde si de gris), mai adaugi gris pana obtii consistenta dorita.
Dupa ce le pun in oala, torn cam o jumatate de cana de apa rece peste ele (dupa ce le pui in oala, ele trebuie sa se ridice la suprafata, fara a se destrama), apoi pun capacul si le las sa fiarba (cam 10- 15 min), le incerc cu furculita.
Stiu ca ai cerut o reteta cu cantitati, dar depinde foarte mult de calitatea grisului si de marimea oului. Sper ca am fost explicita si ca ti-am putut fi de folos!