Forum Culinar: Agliata verde - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Agliata verde Sos de branza si usturoi, verde

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 05 May 2010 - 01:46 PM

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-9-127305951639.jpg

Din cartea "Cucina regionale Piemonte si Val D'Aosta", va propun "Agliata verde".Categoria:Antipasti(Aperitive).Piemonte

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-9-127305957025.jpg

4 catei de usturoi
1 legatura de patrunjel
200 gr ricotta(seiras)
100 ml ulei masline
sare

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2010/post-9-127305995738.jpg


#2 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 05 May 2010 - 01:50 PM

Patrunjelul spalat si tocat.Usturoiul l-am zdrobit bine in mojar cu sare si ulei.Am amestecat totul cu ricotta.

Se serveste pe felii de paine.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2010/post-9-127306018678.jpg


#3 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 05 May 2010 - 02:34 PM

Eataly, arata superb! Momentan, n-am ricotta si e urat afara, asa ca nexam sanse de pedalat 4 km dus si inca 4 la-ntors pe frig. Da' am branza de veci. Oare merge? Ca mi-ai facut o pofta.... :-*

#4 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 05 May 2010 - 04:39 PM

Mmmm,ce bunatate!Trebuie neaparat probata! :-*
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#5 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 May 2010 - 05:27 PM

MMM ce bun arata...nici eu nu am ricotta dar cred ca ar merge cu crema de branza...

#6 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 05 May 2010 - 09:48 PM

Mmmmmm... arata asa de bine. :tongue3:
Imagine postata

#7 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,271
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 May 2010 - 09:37 AM

Lili, tu ai folosit urda normală, nu?
Pentru că seirass e urda care apoi se ţine în fîn o lună şi e tare, nu cremoasă ca cea proaspătă.
Am făcut şi eu la revelionul din 2006 o agliata dar monferrina (de la Monferrato), făcusem o cremă din usturoi, pătrunjel, ulei, miez de pîine muiat în oţet pe care am amestecat-o cu 200 de grame de urdă, sucul şi coaja unei lămîi, o tijă de ţelină tăiată foarte fin şi sare, piper şi ulei. A fost foarte apreciată şi de cei care în mod normal nu prea apreciază usturoiul
Acum că am Thermomixul mi-ai făcut poftă să o refac, că el o amestecă foarte bine.
Asta era cea făcută de mine :floare:
Imagine atasata: monthly_05_2010/post-4-127313151441.jpg

#8 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 06 May 2010 - 04:09 PM

Am facut-o!

Eu am pus si olea' de sare :wub:


Imagine atasata: monthly_05_2010/post-5-127315442011.jpg


Am mojarit usturoiul cu sarea,pîna au devenit pasta.


Imagine atasata: monthly_05_2010/post-5-127315445306.jpg


Apoi am adaugat cîte putin ulei, cîteva frunzulite de patrunjel,
si am mojarit... si tot asa, pîna mi-au sarit capacele! ^_^



Imagine atasata: monthly_05_2010/post-5-127315449719.jpg


Am folosit ricotta de la Galbani si am tot amestecat, dar nu mi s-a legat ca a ta.
Oare n-o fi fost ricotta aia potrivita?


Imagine atasata: monthly_05_2010/post-5-127315466356.jpg


Oricum, de buna, este exact cum credeam: EXCELENTA Agliata asta!


Imagine atasata: monthly_05_2010/post-5-127315474652.jpg


Imagine atasata: monthly_05_2010/post-5-127315477431.jpg


Denise si-a pus 2 linguri peste spaghetti fierte, si asa a mîncat!
Verdict : Super! ^_^


Thanks again, Eataly :notworthy:

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#9 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 06 May 2010 - 07:49 PM

Vezi postareaMaya, la 06 May 2010 - 04:09 PM, a spus:

[center][b]Am facut-o!
Eu am pus si olea' de sare ;)



Maya, arata tare bine branzica ta! :tongue3:
Am facut si eu, chiar imediat cum a postat Eataly reteta, dar am folosit branza de vaci, ca n-aveam de unde sa scot Ricotta. Am folosit doar 50 ml ulei de masline si era uleioasa rau pasta. Asa ca am mai pus inca vreo 100 g de branza. Tot mi se pare ca-i cam uleioasa, da' jupanu' nu cracneste! :D

#10 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 06 May 2010 - 08:09 PM

Vezi postareaFoxyy, la 06 May 2010 - 07:49 PM, a spus:


Maya, arata tare bine branzica ta! :tongue3:
Am facut si eu, chiar imediat cum a postat Eataly reteta, dar am folosit branza de vaci, ca n-aveam de unde sa scot Ricotta. Am folosit doar 50 ml ulei de masline si era uleioasa rau pasta. Asa ca am mai pus inca vreo 100 g de branza. Tot mi se pare ca-i cam uleioasa, da' jupanu' nu cracneste! :D

Foxule,eu creca are de a face cu brînza ta si ricotta mea.Eu am pus 250 g ricotta,si vreo 80 ml ulei de masline.
Uite,daca amesteci de exemplu 100 ml de ulei de masline cu 200ml de iaurt,se leaga bine,nu arata uleiuos deloc,ci e bine legat ca o maioneza(ca aspect,dar e mai subtire),Sau daca amesteci cu crema de brînza philadelphia,iar nu se vede uleiul...dar cu ricotta mea nu a vrut sa se lege nicicum.
Dar pentru noi,asta nu e o problema.Noi întingem si pîinea alba direct în ulei de masline cu sare marina si ardei iute...
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#11 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 06 May 2010 - 08:16 PM

Vezi postareaMaya, la 06 May 2010 - 08:09 PM, a spus:

Foxule,eu creca are de a face cu brînza ta si ricotta mea.Eu am pus 250 g ricotta,si vreo 80 ml ulei de masline.
Uite,daca amesteci de exemplu 100 ml de ulei de masline cu 200ml de iaurt,se leaga bine,nu arata uleiuos deloc,ci e bine legat ca o maioneza(ca aspect,dar e mai subtire),Sau daca amesteci cu crema de brînza philadelphia,iar nu se vede uleiul...dar cu ricotta mea nu a vrut sa se lege nicicum.
Dar pentru noi,asta nu e o problema.Noi întingem si pîinea alba direct în ulei de masline cu sare marina si ardei iute...


Chiar trec Ricotta pe lista de cumparaturi si-ncerc iar. Tre' sa iasa! :tongue3:

#12 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 06 May 2010 - 10:51 PM

Vezi postareaFoxyy, la 06 May 2010 - 08:16 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 06 May 2010 - 08:09 PM, a spus:

Foxule,eu creca are de a face cu brînza ta si ricotta mea.Eu am pus 250 g ricotta,si vreo 80 ml ulei de masline.
Uite,daca amesteci de exemplu 100 ml de ulei de masline cu 200ml de iaurt,se leaga bine,nu arata uleiuos deloc,ci e bine legat ca o maioneza(ca aspect,dar e mai subtire),Sau daca amesteci cu crema de brînza philadelphia,iar nu se vede uleiul...dar cu ricotta mea nu a vrut sa se lege nicicum.
Dar pentru noi,asta nu e o problema.Noi întingem si pîinea alba direct în ulei de masline cu sare marina si ardei iute...


Chiar trec Ricotta pe lista de cumparaturi si-ncerc iar. Tre' sa iasa! :blush:

Iese!
Deci acum vin de la doza în care am depozitat pasta în frigider,si nu mai este asa.E legata total,deci nu se mai vad dîrele alea fine de ulei.Iar acum,este si mai buna la gust!Sau îmbibat toate!Mmmmm,lecker!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#13 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 06 May 2010 - 11:49 PM

Am facut si eu de mai multe ori fara sa stiu cum i spune sau ca exista reteta.
Nu cu patrunjel, ci cu leurda, marar, cimbru, sau busuioc.

Daca ne uitam bine la ingrediente si folosim doar denumirea generica : branza, frunze, untdelemn, usturoi, semana destul de bine cu un pesto in care accentul s-a pus pe branza, nespa? (n'est ce pas?)
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#14 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 May 2010 - 10:13 AM

Stati sa-ncep cu inceputul!

Adriana, am folosit ricotta.In carte scrie ricotta piemontese, in alta parte era facuta cu seirass, data prin razatoare si frecata bine cu ulei.Imi place si cea facuta de tine, am reteta in carte, am sa incerc si asa.

Si eu am pus ulei cat scrie, am frecat bine usturoiul cu sare si ulei, ca la mujdei, pana se obtine o crema.
Data viitoare pun si eu mai putin ulei, dar pentru a reduce un pic din calorii.Am sa fac la ochi.
Ma bucur ca nu aveti reclamatii, si vad ca v-a placut la toti. :blush:

Maestro,eu, si subliniez, eu, pesto il vad si cu o samanta ceva, ba-i de pin, ba-i migdala, ba-i aluna, sau fistic.Si da branza are monopolul in reteta aceasta.
Nu neg insa, ca pesto si eu mi-l intind pe paine, cateodata! :blush:

#15 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,271
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 May 2010 - 11:16 AM

Daca e deranjanta cantitatea de ulei cind se foloseste urda proaspata as inclina sa cred ca acea cantitate de ulei e mai potrivita daca se foloseste seirass care e o urda mai uscata si deci absoarbe mai mult ulei. Asa ca mi-as permite sa zic ca, s-ar putea reduce cantitatea de ulei daca da probleme.
Imi pare rau ca nu mi-am amintit ieri sa iau urda sa o fac si eu in varianta asta, of :blush:

#16 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 07 May 2010 - 01:40 PM

Si eu ma pus mai multa ricotta si mai putin ulei,la fel,ca sa reduc 2-3 calorioare :floare:
Dar,crema iese foarte buna si exact dupa reteta.E chestia doar de gust si calorii,treaba cu uleiul.Deci,dupa cîteva ceasuri,pasta arata perfect omogena :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#17 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 16 May 2010 - 04:01 PM

mie asa mi-a iesit (alaturi de "barcute" din ardei cu branza)
Imagine atasata: monthly_05_2010/post-142-127401846969.jpg

grazie, Eataly
fiica dacilor

#18 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 19 June 2010 - 11:21 AM

Si iar verde galben :)
Ca socata,
V-o prezanţ
Pe aliata
:lol:

Memoria e cea cu care uitam. :scratch:
In special cand mai ai 42 de ani pana la suta.

Am uitat ca frunzisul trebuie macinat in mojar si doar l-am tocat. Dar e ... aliată bine cu (g)usturoi.
Next time.
Desi aveam patrunjel am ales combinatia mea preferata. Busuioc + cimbru = Love :floare:
.
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-168-127693912981.jpg
.
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-168-127693913902.jpg
.
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-168-127693914668.jpg
.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#19 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,271
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 June 2010 - 10:26 PM

Eu am facut-o in Thermomix si desi am marit un pic ricotta (vallelata) si micsorat un pic usturoiul e tare usturoiata. A iesit cremoasa tare, deocamdata era molicica dar miine dupa statul in frigider sigur va fi mai densa. Io mi-am pus-o pe piure :lol:
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-4-127697919123.jpg

#20 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 June 2010 - 06:24 PM

Bravos!Ma bucur ca v-a placut!Un :notworthy: tuturor!

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi