Placinta Creatza si Paine dintr-un foc : )
#61
Postat 23 June 2010 - 03:53 PM
Asa prajeste si mamaia turtele/placintele..in untura cu ulei si zau ca parca-s mai bune. Si eu zilele trecute aveam niste untura si imi venise pofta de placintele cu branza (dulci) si tot asa le-am copt
De pozat n-am pozat nica ca s-asa le-am facut pe fuga sa nu ma prinda piticul (de cate ori fac ceva mai elaborat prin bucatarie vrea in brate sa vada si el ce fac ..bucatar se face cre'ca )
#62
Postat 23 June 2010 - 04:44 PM
Olgutza, la 23 June 2010 - 03:53 PM, a spus:
Asa prajeste si mamaia turtele/placintele..in untura cu ulei si zau ca parca-s mai bune. Si eu zilele trecute aveam niste untura si imi venise pofta de placintele cu branza (dulci) si tot asa le-am copt
De pozat n-am pozat nica ca s-asa le-am facut pe fuga sa nu ma prinda piticul (de cate ori fac ceva mai elaborat prin bucatarie vrea in brate sa vada si el ce fac ..bucatar se face cre'ca )
Pai stii cum e vb. Olguto' si o talpa e buna prajita,sunt sigura ca-s bune cum a facut Pisco dar asa is' bestiale(suntem tineri asa ca,colesteroale' si alea alea,ne cam doare la tenisi deocamdata )...
#63
Postat 23 June 2010 - 07:55 PM
Cu siguranta ca bunica e mandra de tine.
Tare faine ti-au iesit.Si ce faine basici a facut aluatul la prajit.
Da nu m-am putut abtine sa nu rad.
Numai tu te puteai gandii sa combini ceapa din umplutura cu miere si cu zahar.
Dar pentru ca din ceapa se face si dulceata,orice combinatie e posibila.
Bubuletul tau e o minune de copil.Cu cata pofta poate sa manance.
Cred ca-ti creste sufletul.
Bravo mami.
Transmite-i salutarile mele sotului multumit.
In felul acesta se justifica timpul petrecut pe internet.
Al meu zice ca fac experinte pe el.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#64
Postat 23 June 2010 - 08:17 PM
Piscotel, la 23 June 2010 - 07:55 PM, a spus:
Cu siguranta ca bunica e mandra de tine.
Tare faine ti-au iesit.Si ce faine basici a facut aluatul la prajit.
Da nu m-am putut abtine sa nu rad.
Numai tu te puteai gandii sa combini ceapa din umplutura cu miere si cu zahar.
Dar pentru ca din ceapa se face si dulceata,orice combinatie e posibila.
Bubuletul tau e o minune de copil.Cu cata pofta poate sa manance.
Cred ca-ti creste sufletul.
Bravo mami.
Transmite-i salutarile mele sotului multumit.
In felul acesta se justifica timpul petrecut pe internet.
Al meu zice ca fac experinte pe el.
Iubita mea pisco ai pricipit gresit,cele cu ceapa si branza sunt pt. sot si-ti multumeste mult ca eu asa facute cu sucitorul si pliate(crete )si iar intinse nu am mai facut(am folosit ceapa rosie care e mai tare si m-am gandit ca prajite in ulei incins cu untura acea ceapa cu branza din interior va deveni astfel dulce si delicioasa si am avut dreptate)...
Cum stiam ca,copii nu vor manca am facut pt. ei simple(fara umplutura) si le-am pus miere nuca si zahar cum ne facea bunica...
Bunica mea e moarta de mult tocmai deaceea amintirile a ce ne facea ea si cum sunt f. dulci...
#65
Postat 23 June 2010 - 08:26 PM
Citesc din doi in trei.
De bunica am priceput ca nu mai e printre noi,dar e mandra de tine,de acolo de unde e.
Si a mea e in gardina,sub glie,dar inca ma inspira.
Cea de la Cluj,care nu mai e nici ea de mult,ma bate pe umar sa fac foaie de taietei de casa.Inca nu m-am incumetat,dar am sa o fac si pe asta.
Astept sa-mi creasca puii ca nu poti pune asa taietei lnga orice galinacee.
Si mai am cateva amintiri din copilire care trebuie incercate.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#66
Postat 23 June 2010 - 08:37 PM
Daca incercai si tu pe sot,si arunca omu' dupa mine cu pietre??!!!
Sau si mai rau daca-i placea??!!! Hi hi hi rad de ma stric aici,de una singura .....
#67
Postat 23 June 2010 - 09:13 PM
Dupa ce ai spanzurat pui,si ai brevet de inventii si marci,ce mai conta unul in plus ?
Si la urma urmei,nu toti invetatorii sunt putin nebuni ?
Si daca nu ar fi inventatori si inventii nu am mai evolua.
Asa ca de la tine ma astept numai la surprize placute.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#68
Postat 23 June 2010 - 09:27 PM
Uite maine sunt singura acasa(cu bubuletul)si voi face taietei de casa ca stiu niste trucuri si tipsuri vazute de pe la tv,si invatate si de la altii,nu sa ma dau desteapta sau ceva,dar mai impartasim experienta,eu voi arata doar ce stiu eu...Unde crezi ca s-ar incadra sa postez??!!la ce categorie(mancaruri?tipsuri?sau unde??!!)Te pupez,dar tu stii deja asta ....
#69
Postat 23 June 2010 - 09:34 PM
Te astept cu reteta.Dar vezi ca eu nu am masina de taietei,asa ca astept ceva tehnica
arhaica.Sa ma pot folosi si eu de ea.
De fapt nu conteaza masina.Important e aluatul ,intinsul si timpii de asteptare.
No stau cu ochii pe tine.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#70
Postat 23 June 2010 - 09:49 PM
#71
Postat 23 June 2010 - 09:53 PM
Geany, la 23 June 2010 - 09:49 PM, a spus:
Te astept sa vii....
http://www.youtube.c...h?v=VbHDND-df7E
http://povesticulinare.blogspot.com/
#72
Postat 24 June 2010 - 03:32 PM
#73
Postat 24 June 2010 - 04:22 PM
#75
Postat 06 September 2010 - 07:26 PM
Eataly, la 06 September 2010 - 07:21 PM, a spus:
Vrei sa ma bati ,ori vrei sa te apuci de placinte ?
http://povesticulinare.blogspot.com/
#77
Postat 26 September 2010 - 06:59 PM
Dar lasa ca o data cu frigul vine si vremea placintelor.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#78
Postat 29 September 2010 - 08:09 PM
Am si probat-o si... mama ,soacra,sotul si copiii au spus ca au iesit tare buneee; noi toti suntem mari amatori de placinte,dar... cum io mi-s mai "severa" zic ca trebuia sa framant aluatul putin mai usor,adica mai moale;si ,stai ca io am framantat aluat din 1200 de gr de faina,si din toata compozitia mi-au iesit 12 placinte!Sunt tare multumita de prima incercare;abia astept sa repet!inca odata MULTUMESC!
Imagini atasate
#79
Postat 30 September 2010 - 03:14 PM
E foarte bine ca ti-ai facut curaj sa incerci.
Asa m-am apucat si eu de facut.
Si noua ne plac si nu aveam cine sa ne faca.
Ti-au iesit foarte bine pentru prima incercare.
Cred ca primele mele placinte au ajuns la cos.Tura a doua s-a mancat,dar erau tari ca
piatra.
Incet,incet,mi-am dat seama cam cum se face placinta.
Asa ca dai inainte !
E foarte important framantatul si dospitul .
Aluatul trebuie sa iasa moale si elastic.
Ambele operatiuni cer rabdare.
Daca te apuci de placinte trebuie sa stii ca vei manca peste 2 ore.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#80
Postat 03 October 2010 - 09:56 PM