Placinta Creatza si Paine dintr-un foc : )
#122
Postat 15 November 2011 - 03:45 PM
Io la placinte umplute cu gem de gutui nu m-am gandit.Si doar am in camara.
Acuma iar am tema de casa .
Fac si eu diseara si fac poza si daca o fac la lumina de lumanare.
Ca nu ma prea descurc cu blitzul .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#123
Postat 15 November 2011 - 04:17 PM
Piscotel, la 15 November 2011 - 03:45 PM, a spus:
Io la placinte umplute cu gem de gutui nu m-am gandit.Si doar am in camara.
Acuma iar am tema de casa .
Fac si eu diseara si fac poza si daca o fac la lumina de lumanare.
Ca nu ma prea descurc cu blitzul .
Hi hi hi! Sa stii ca sunt f. bune si cu gem de gutui,copiilor le place f. mult (nu vor cu branza)
Merci inca o data de reteta,eu faceam dar doar turtuite simple si puneam cat erau fierbinti deasupra branza sau gem etc,dar asa crete si intinse iar cu sucitortul sunt mai bune.
#124
Postat 15 November 2011 - 07:33 PM
Geany, la 15 November 2011 - 04:17 PM, a spus:
Piscotel, la 15 November 2011 - 03:45 PM, a spus:
Io la placinte umplute cu gem de gutui nu m-am gandit.Si doar am in camara.
Acuma iar am tema de casa .
Fac si eu diseara si fac poza si daca o fac la lumina de lumanare.
Ca nu ma prea descurc cu blitzul .
Hi hi hi! Sa stii ca sunt f. bune si cu gem de gutui,copiilor le place f. mult (nu vor cu branza)
Merci inca o data de reteta,eu faceam dar doar turtuite simple si puneam cat erau fierbinti deasupra branza sau gem etc,dar asa crete si intinse iar cu sucitortul sunt mai bune.
Io m-am repezit iar ca geamana .
Am uitat ca nu am drojdie ,asa ca se amana .
Ma bucur ca v-au placut .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#125
Postat 09 February 2012 - 05:05 AM
Eu am facut jumatate de cantitate de aluat si am facut doar placinte crete, si le-am umplut unele cu feta si altele cu varza dulce calita, bune, bune!!
Le voi mai face si cu alte umpluturi, fetele care le-au mai facut, mi-au dat idei.
te pup si inca o data MULTUMESC!
..dovada doveditoare...
#126
Postat 09 February 2012 - 08:31 AM
Oana S, la 09 February 2012 - 05:05 AM, a spus:
Eu am facut jumatate de cantitate de aluat si am facut doar placinte crete, si le-am umplut unele cu feta si altele cu varza dulce calita, bune, bune!!
Le voi mai face si cu alte umpluturi, fetele care le-au mai facut, mi-au dat idei.
te pup si inca o data MULTUMESC!
..dovada doveditoare...
IMG_3149-1.JPG
Arata de milioane !
De stergura nu mai zic .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#127
Postat 23 March 2012 - 07:59 PM
Cu branza sarata de oi pt. sot'...
Cu gem de gutui ,deci dulci pt. bub'..
Din resturi de aluat simple cu miere si nuci cum ne facea bunica (m-am emotionat)
Te pupez!
#128
Postat 24 March 2012 - 08:39 AM
Sa va fie de bine .
Mama ce bine arata si ce pofta mi-ai facut .
Cu miere si nuci nu am incercat ,dar cred ca-s deliciu.
Eu acuma-s la cafea si fac planuri de w/end.
Sa vedem ce ...coc ...
http://povesticulinare.blogspot.com/
#129
Postat 11 March 2013 - 10:49 PM
De cand ai postat prima data le-am facut de nu stiu cate ori .. dar abia acum reusesc sa-ti multumesc
#130
Postat 12 March 2013 - 12:24 PM
Radu Cristina, la 11 March 2013 - 10:49 PM, a spus:
De cand ai postat prima data le-am facut de nu stiu cate ori .. dar abia acum reusesc sa-ti multumesc
Ce pofta mi-ai facut !
Sa va fie de bine .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#131
Postat 23 May 2013 - 02:34 PM
#132
Postat 23 May 2013 - 05:04 PM
daca citeam tot pe forum, stiam ca este asa topic si nu ma mai dadeam asa tare in stamba cu explicatiile la placinta MEA creata
o observatie: eu nu mai trec sucitorul peste ea dupa ce am incretit-o, prefer sa aiba "carne"
#133
Postat 23 May 2013 - 05:32 PM
#134
Postat 24 May 2013 - 11:24 AM
redivivus, la 23 May 2013 - 05:04 PM, a spus:
daca citeam tot pe forum, stiam ca este asa topic si nu ma mai dadeam asa tare in stamba cu explicatiile la placinta MEA creata
o observatie: eu nu mai trec sucitorul peste ea dupa ce am incretit-o, prefer sa aiba "carne"
zerda, la 23 May 2013 - 05:32 PM, a spus:
Bine faceti !
Fiecare cum ii place.
Eu am incercat doar sa reproduc procedeul original.
Daca veniti vreodata la Baia Mare dinspre Dej,opriti jos sub Mesteacan si cumparati niste placinte crete cum nu ati mancat in viata voastra .Pensiunea se chaema "La Vio " si placintele sunt mari cat farfuria.
Terasa e plina tot timpul din cauza acestei specialitati pe care au inregistrat-o la Osim.
Costa 8 lei bucata dar merita.
Le fac cu : cas ,cu branza dulce,cu urda si marar, cu ciocolata, cu varza, cu mere,cu gem,cu cartofi.....Fara numar....
Prmiti alaturi si smantana.
Asa arata :
http://povesticulinare.blogspot.com/
#135
Postat 24 May 2013 - 11:26 AM
La noi, soacra mea e cea care face placinte din astea, cred ca ar fi timpul sa incerc si eu...
#136
Postat 24 May 2013 - 11:33 AM
#137
Postat 24 May 2013 - 12:29 PM
Sa va fie de mine' fetelor (vb. sefului)
#138
Postat 24 May 2013 - 12:36 PM
Piscotel, la 24 May 2013 - 11:24 AM, a spus:
redivivus, la 23 May 2013 - 05:04 PM, a spus:
daca citeam tot pe forum, stiam ca este asa topic si nu ma mai dadeam asa tare in stamba cu explicatiile la placinta MEA creata
o observatie: eu nu mai trec sucitorul peste ea dupa ce am incretit-o, prefer sa aiba "carne"
zerda, la 23 May 2013 - 05:32 PM, a spus:
Bine faceti !
Fiecare cum ii place.
Eu am incercat doar sa reproduc procedeul original.
Daca veniti vreodata la Baia Mare dinspre Dej,opriti jos sub Mesteacan si cumparati niste placinte crete cum nu ati mancat in viata voastra .Pensiunea se chaema "La Vio " si placintele sunt mari cat farfuria.
Terasa e plina tot timpul din cauza acestei specialitati pe care au inregistrat-o la Osim.
Costa 8 lei bucata dar merita.
Le fac cu : cas ,cu branza dulce,cu urda si marar, cu ciocolata, cu varza, cu mere,cu gem,cu cartofi.....Fara numar....
Prmiti alaturi si smantana.
Asa arata :
Multumiri de sugestie, esti f.f.f draguta!
#139
Postat 24 May 2013 - 12:44 PM
Multumesc de reteta Lia, sunt super-yummy!
#140
Postat 24 May 2013 - 02:20 PM
alpha, la 24 May 2013 - 12:44 PM, a spus:
Multumesc de reteta Lia, sunt super-yummy!
20130322_181824_resized.jpg
Perfect ti-au iesit !
Am facut si eu saptamana asta placinte cu cascaval amestecat cu telemea de capra si marar verde.
S-au mancat fulgerator.
http://povesticulinare.blogspot.com/