Forum Culinar: Placinta Creatza si Paine - Forum Culinar

Salt la continut

  • 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Placinta Creatza si Paine dintr-un foc : )

#1 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 05 May 2010 - 10:00 PM

Azi m-am trezit ca nu am paine.
In schimb nu aveam nici un chef sa merg la cumparaturi.
Plus ca aveam in congelator branza de oi si urda.
Marar si ceapa verde in gradina.
Asadar,erau intrunite toate conditiile pentru a presta o pita de casa si niste placinte cretze.
Zis si facut :

1200 g faina
600 ml apa calduta
3 plicuri drojdie Dr O.
1 lingura de zahar
1 lingura miere,ca mai aveam pe un fund de borcan,dar e bun si zaharul
ulei cam un pumn.Ca eu asa pun uleiul in aluat la sfarsit.

Pentru placinte ;

300 g cas de oaie
300 g urda
marar verde
5 fire ceapa verde
sare
ulei pentru prajit

Am framantat un aluat moale,pe care l-am ajutat sa se desprinda de pe mana cu ajutorul uleiului.
L-am trantit in ligheanul vechi,ala de-i frate cu al lui GeanyImagine postata Imagine postata ,si am uitat de el vreo 2 ore.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-48-12730877519.jpg

Pe urma , l-am pus pe masa infainata si l-am mai framantat o tura.
Am rupt o bucata din el din care am facut 8 bile cam de marimea unei mingi de golf,iar restul l-am pus in tava
de paine unde a mai crescut cam o ora.
Dupa o ora,l-am uns cu albus si l-am pus la cuptor 35 de minute la 230 grade.
Am incercat painea cu un betisor de frigarui.A iesit uscat.
Si inca 10 minute dupa ce am scos-o din tava,pe gratarul aragazului,la 200 grade.
Asta e :

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-48-127308799475.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-48-127308802695.jpg

In timp ce painea era in cuptor,am facut placintele.
Am taiat o legatura generoasa de marar si 5 fire de ceapa verde.
Merge si fara verdeata dar asa e mai bun.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-48-127308829134.jpg


Le-am amestecat cu sare si le-am lasat putin in castron sa se inmoaie.
Apoi am amestecat cu 300 g cas de oaie si 300 g urda.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-48-127308833315.jpg

Se ia fiecare bila si se intinde cu sucitorul destul de subtire,pe masa infainata.

Se pune in mijloc umplutura fara zgarcenie.Apoi luam cate o aripa de aluat de pe margine si tragem spre mijloc.
Cam asa :

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-48-127308843794.jpg
Imagine atasata: monthly_05_2010/post-48-127308847182.jpg
Imagine atasata: monthly_05_2010/post-48-127308851855.jpg
Imagine atasata: monthly_05_2010/post-48-127308858373.jpg

Obsevati in ce debandada totala lucrez.
Cand fac placinte,e faina si pe masa si pe jos,si pe fata si pe sortz,peste tot.Nimic nu mai conteaza.Imagine postata

Cand e gata floricica,intindem iar cu sucitorul,ajutandu-ne de putina fain daca mai e nevoie.
Se prajesc in tava antiaderenta,pensulata doar cu ulei.
In Maramures se folosesc niste tavi(lespezi)speciale.Yo n-am.E bun si teflonul.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-48-127308873556.jpg

Se servesc cu smantana.
Pofta buna !

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-48-127308940277.jpg


Imagine atasata: monthly_05_2010/post-48-127308880133.jpg
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#2 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 May 2010 - 10:06 PM

Cat de frumos a crescut aluatul!
Painea ca painea, da' placintele-s de milioane :tongue3: !

#3 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 05 May 2010 - 10:06 PM

Yumiiii!!! =)) Superbe placintelele! Cre' ca ma pupa jupanu' daca-i dau asa ceva de haleala! =))
Intrebare-ntreba(u)toare: e musai sa folosesc compozitie sarata? Daca pun magiun / dulceata ori branza dulce de vaci se intampla ceva rau? :angry: Mie nu-mi place foarte tare placinta cu branza sarata si as modifica nitel umplutura. :tongue3:

#4 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 05 May 2010 - 10:07 PM

Piscole,chiar ieri îmi povestea barbatu-meu de niste placinte ardelenesti la tigaie.
Acu' i le-am aratat,si l-am întrebat daca de placintele astea vorbea.
Cica: "Da,astea-s!Ti le fac!"
Acuma mai ramîne de vazut cînd mi le face :tongue3:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#5 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 05 May 2010 - 10:11 PM

Vezi postareaany_annette, la 05 May 2010 - 10:06 PM, a spus:

Cat de frumos a crescut aluatul!
Painea ca painea, da' placintele-s de milioane Imagine postata !



Anny,

E un simplu aluat de paine,mai moale.
Se fac usor.Incearca.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#6 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 05 May 2010 - 10:12 PM

Mortala combinatia de branza cu verdeata... reteta asta-i de pus sub icoana, asa de bine arata :tongue3:
Le-am pus gand rau sa stii... totusi, si eu, ca si Foxxy, ma intreb daca merge si cu umplutura dulce. Ca sa fac si cina si desert o data :angry:=))
Imagine postata

#7 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 05 May 2010 - 10:16 PM

Vezi postareaFoxyy, la 05 May 2010 - 10:06 PM, a spus:

Yumiiii!!! Imagine postata Superbe placintelele! Cre' ca ma pupa jupanu' daca-i dau asa ceva de haleala! Imagine postata
Intrebare-ntreba(u)toare: e musai sa folosesc compozitie sarata? Daca pun magiun / dulceata ori branza dulce de vaci se intampla ceva rau? Imagine postata Mie nu-mi place foarte tare placinta cu branza sarata si as modifica nitel umplutura. Imagine postata


Foxule,

Placinta cretza clasica,e musai cu branza de oi,dar se fac si varatiuni pe tema cu magiun,finetti.Branza dulce lasa
apa si s-ar putea sa ai probleme.
Daca le faci dulci,foloseste o dulceata mai tare sau finetti si lasa-le putin mai grosute.
In acest caz,pui mai mult ulei in tava(dar nu prea mult),sa nu ramana necoapte in mijloc.
Le scoti pe servetele absorbante.
Si eu fac cu magiun.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#8 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 05 May 2010 - 10:20 PM

Vezi postareaMaya, la 05 May 2010 - 10:07 PM, a spus:

Piscole,chiar ieri îmi povestea barbatu-meu de niste placinte ardelenesti la tigaie.
Acu' i le-am aratat,si l-am întrebat daca de placintele astea vorbea.
Cica: "Da,astea-s!Ti le fac!"
Acuma mai ramîne de vazut cînd mi le face Imagine postata



Mah,
Yo cum l-am vazut,pare barbat hotarat!Imagine postata
Cred ca daca si-a amintit de ele are oareshce nostalgii,asa ca nu m-as mira sa le faca.
Ar fi prima jumatate de artist culinar care presteaza paci.
Abia astept !
Ia: ii pun si-o floricica ;Imagine postata ca berea am dat-o.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#9 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 05 May 2010 - 10:21 PM

Vezi postareaPiscotel, la 05 May 2010 - 10:16 PM, a spus:

Foxule,

Placinta cretza clasica,e musai cu branza de oi,dar se fac si varatiuni pe tema cu magiun,finetti.Branza dulce lasa
apa si s-ar putea sa ai probleme.
Daca le faci dulci,foloseste o dulceata mai tare sau finetti si lasa-le putin mai grosute.
In acest caz,pui mai mult ulei in tava(dar nu prea mult),sa nu ramana necoapte in mijloc.
Le scoti pe servetele absorbante.
Si eu fac cu magiun.



Pisco, saru'mana pentru lamuriri. :floare:

#10 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 May 2010 - 10:25 PM

Deci Pisco' sa-ti fie rusine :pupic: ... la ora asta?!!Ai sa ai pe constiinta biata mea siluieta(atat cat a mai ramas din ea) :blob8: ...Nu se face asa ceva la preteni' :pupic: ...Arata intr-un mare fel(fff. apetisant felu' dealtfel') :floare:

#11 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 05 May 2010 - 10:26 PM

Vezi postareaOlgutza, la 05 May 2010 - 10:12 PM, a spus:

Mortala combinatia de branza cu verdeata... reteta asta-i de pus sub icoana, asa de bine arata Imagine postata
Le-am pus gand rau sa stii... totusi, si eu, ca si Foxxy, ma intreb daca merge si cu umplutura dulce. Ca sa fac si cina si desert o data Imagine postataImagine postata


Dupa cum ziceam mai sus,merge.
Asa ca dati-va greatza si faceti.
Va asigur ca nu o sa va para rau.
Va astept cu pareri.
Nu uitati ca la placinte tot secretul e sa dospesca bine aluatul si sa nu-l faceti prea tare.
La placintarii am vazut ca lucreaza pe masa unsa cu ulei.
Mie nu-mi place ca devin uleioase.
Mai bine aluat moale si faina pe masa.
Daca aveti placa de marmura ferice de voi.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#12 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 05 May 2010 - 10:29 PM

Vezi postareaGeany, la 05 May 2010 - 10:25 PM, a spus:

Deci Pisco' sa-ti fie rusine Imagine postata ... la ora asta?!!Ai sa ai pe constiinta biata mea siluieta(atat cat a mai ramas din ea) Imagine postata ...Nu se face asa ceva la preteni' Imagine postata ...Arata intr-un mare fel(fff. apetisant felu' dealtfel') Imagine postata


Tu fata,eu ma satur facand.
Pe cuvant ca nu pot manca mai mult de una la final,dar daca face altcineva,manac tot blidul.
Da ai vazut ligheanul ?
Cred ca si tu ai unul prin camara.sau ma insel ?Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#13 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 05 May 2010 - 10:29 PM

Vezi postareaPiscotel, la 05 May 2010 - 10:26 PM, a spus:

Vezi postareaOlgutza, la 05 May 2010 - 10:12 PM, a spus:

Mortala combinatia de branza cu verdeata... reteta asta-i de pus sub icoana, asa de bine arata Imagine postata
Le-am pus gand rau sa stii... totusi, si eu, ca si Foxxy, ma intreb daca merge si cu umplutura dulce. Ca sa fac si cina si desert o data Imagine postataImagine postata


Dupa cum ziceam mai sus,merge.
Asa ca dati-va greatza si faceti.
Va asigur ca nu o sa va para rau.
Va astept cu pareri.
Nu uitati ca la placinte tot secretul e sa dospesca bine aluatul si sa nu-l faceti prea tare.
La placintarii am vazut ca lucreaza pe masa unsa cu ulei.
Mie nu-mi place ca devin uleiose.
Mai bine aluat moale si faina pe masa.
Daca aveti placa de marmura ferice de voi.


Eu la dat greatza sunt prima :pupic:
Numa' sa fac rost de ceva branza sarata ca magiun am :pupic:
Mie mai degraba imi fac cu ochiul cele sarate cu urda :blob8: (de cand n-am mai mancat urda.. ce buna e cu rosii.. off topic :pupic:), dar cum molecula mea striga si dupa dulce :floare: , de'... :pupic:
Imagine postata

#14 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 05 May 2010 - 10:31 PM

Sa nu uit.
Daca faceti numai placinte,500 de grame de faina ar trebui sa ajunga .
Reduceti reteta proportional.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#15 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 05 May 2010 - 10:34 PM

Vezi postareaPiscotel, la 05 May 2010 - 10:00 PM, a spus:

300 g ura


Pisco, nu ma bate, da' poate nu se prinde lumea ca tu ai vrut sa scrii, de fapt, urda...

#16 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 05 May 2010 - 10:35 PM

Vezi postareaOlgutza, la 05 May 2010 - 10:29 PM, a spus:


Eu la dat greatza sunt prima Imagine postata
Numa' sa fac rost de ceva branza sarata ca magiun am Imagine postata
Mie mai degraba imi fac cu ochiul cele sarate cu urda Imagine postata (de cand n-am mai mancat urda.. ce buna e cu rosii.. off topic Imagine postata), dar cum molecula mea striga si dupa dulce Imagine postata , de'... Imagine postata


Olgutza,

Eu am pus si urda ca aveam in congelator de anul trecut si trebuiau consumate.
Le-a vazut barbatul si mi-a reprosat ca a inceput sezonul nou la branzoase si eu nu i-am facut placinte.
E am percutat si m-am executat.
Merge numai cu cas,sau in lipsa cu cascaval ras.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#17 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 05 May 2010 - 10:36 PM

Vezi postareaFoxyy, la 05 May 2010 - 10:34 PM, a spus:

Vezi postareaPiscotel, la 05 May 2010 - 10:00 PM, a spus:

300 g ura


Pisco, nu ma bate, da' poate nu se prinde lumea ca tu ai vrut sa scrii, de fapt, urda...


Imagine postata Imagine postata Imagine postata mac sa repar.Imagine postata

M-am intors.
Mi-am dat nota 7 ca am mai gasit 3 greseli.
Daca mai caut mai gasesc.Imagine postata
Geamana ochelarista,ce vrei mai mult ?
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#18 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 May 2010 - 07:40 AM

Vezi postareaPiscotel, la 05 May 2010 - 10:29 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 05 May 2010 - 10:25 PM, a spus:

Deci Pisco' sa-ti fie rusine Imagine postata ... la ora asta?!!Ai sa ai pe constiinta biata mea siluieta(atat cat a mai ramas din ea) Imagine postata ...Nu se face asa ceva la preteni' Imagine postata ...Arata intr-un mare fel(fff. apetisant felu' dealtfel') Imagine postata


Tu fata,eu ma satur facand.
Pe cuvant ca nu pot manca mai mult de una la final,dar daca face altcineva,manac tot blidul.
Da ai vazut ligheanul ?
Cred ca si tu ai unul prin camara.sau ma insel ?Imagine postata

Da Pisco'am fratesu'la lighean in fundul camarii tot smaltuit da alb,e de la bunica si are smaltul sarit dar mie mi-i drag de numa(dupa 6 ani m-o intrebat barbat-miu ca de unde-l mai am si pe ala ca el nu lo' mai vazut),oricum fac placintele astea neaparat ca eu faceam asa am si postat,da piroaste ca la noi in moldova,exact la fel da nu mai intindeam aluatul cu sucitorul le prajeam asa,ale tale is alta mancare de peste(prajit)...Arata intr-un mare fel ,ce bine ca le-ai postata(vezi ca acum are si lighenasul un loc pt. eternitate..) :floare:

#19 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 06 May 2010 - 10:00 AM

Am decis, dau si eu la o parte greata si voi executa placintelele astea frumoase, doar ca eu am o nelamurire: pliculetele alea de drojdie cate grame au (ca sa stiu cum fac cu pliculetele mele, care au 7g)? Multumesc mult! Sorina
Sorina

#20 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 06 May 2010 - 10:36 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 06 May 2010 - 10:00 AM, a spus:

Am decis, dau si eu la o parte greata si voi executa placintelele astea frumoase, doar ca eu am o nelamurire: pliculetele alea de drojdie cate grame au (ca sa stiu cum fac cu pliculetele mele, care au 7g)? Multumesc mult! Sorina



Sorina e drojdie uscata instant.
Plicuri de 7 g.Un plic ajunge pentru 500 g faina.
Eu dau prin sita faina,in castron.
Presar sarea.Fac o gaura in mijlocul fainii si pun drojdia si mierea sau zaharul in mijloc.
Adaug apa calduta,nu fierbinte,peste drojdie si invart usor cu lingura.
Cand s-au incorporat,trec la framantat.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

Arata acest topic


  • 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi