Forum Culinar: Intrebari despre fotografie - Tips & Tricks - Forum Culinar

Salt la continut

• 15 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Intrebari despre fotografie - Tips & Tricks

#141 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 14 November 2010 - 04:30 PM

Vezi postareaAdriana, la 14 November 2010 - 03:52 PM, a spus:

Luminis eu habar n-am sa fac poze si nici nu pricep nimic din cartea de instructiuni a aparatului, oricita bunavointa as avea dar rosul mi se pare imposibil de tras in poza, fie ca e in fundal sau in "farfurie". :lol:

:) Ce replica originala! :love7: Lasa, ca stii altele :love7: :)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#142 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 November 2010 - 07:45 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 14 November 2010 - 04:30 PM, a spus:

Lasa, ca stii altele :sad3: :rolleyes:

Norocu meu :wacko:

#143 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 11 December 2010 - 03:41 PM

Ia,ca s-a pus praful pe topicul asta.
Mai,eu ieri,de plictiseala ,m-am pus sa ma jos otzara cu aparatul foto si am descoperit butonul de reglat manual setarile :D
Bun,era el acolo de mult,dar statea degeaba.Ioi ce incantata is de el.Mai am de invatat mult,dar trebuie neaparat sa postez cateva teste de ieri,ca tare ma bucur ce frumoase pot sa iasa pozele daca iti dai un pic silinta.
Cateva exemple:

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-59-12920747714893.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-59-12920747976135.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-59-12920748379207.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-59-12920748548924.jpg
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#144 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDeutschland

Postat 11 December 2010 - 04:06 PM

Am o intrebare :oare de ce daca ma uit la poze la mine in pc le vad mai clare,si daca le postez in forum arata mai altfel?Ca si cum se pierde din calitate(oricum nu au ele calitate,asa ca nu au mult ce sa piarda,dar e o diferenta),le vad mai neclare. :D

#145 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 11 December 2010 - 09:14 PM

pai salveaza-le dupa ce le-ai postat in forum,si compara-le.Vezi la Eigenschaften daca e ceva schimbat la pix/rezolutie(desi aici banuiesc ,nu e nic schimbat)...vezi KB,daca e vreo schimbare...etc
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#146 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDeutschland

Postat 13 December 2010 - 05:44 PM

Vezi postareaMaya, la 11 December 2010 - 09:14 PM, a spus:

pai salveaza-le dupa ce le-ai postat in forum,si compara-le.Vezi la Eigenschaften daca e ceva schimbat la pix/rezolutie(desi aici banuiesc ,nu e nic schimbat)...vezi KB,daca e vreo schimbare...etc

Am facut niste diferente intre programele de micsorare si vad diferente la KB.Teoretic nu pricep nimic.E mai bine sa aibe mai multi KB o poza,sau mai putini?Vizual am vazut diferenta :icon_fessee:

#147 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 13 December 2010 - 06:44 PM

Vezi postareapetunie, la 13 December 2010 - 05:44 PM, a spus:

Am facut niste diferente intre programele de micsorare si vad diferente la KB.Teoretic nu pricep nimic.E mai bine sa aibe mai multi KB o poza,sau mai putini?Vizual am vazut diferenta :icon_fessee:

Nu înteleg.Diferenta între ce programe de micsorare?
Eu am înteles asa.Ca poza ta areo calitate la tine pe computer,si dupa ce o postezi aici ti se pare ca-i scade din calitate.Atunci ti-am zis ca dupa postarea imaginii în forum,salveaz-o de pe forum sub alta denumire si compar-o cu cea pe care ai postat-o.Vezi daca exista vreo diferenta.Daca îi scade din calitate,în mod normal ar disparea din KB,daca ar avea calitatea de suferit.

Hai sa facem un test:

Clementine(1) este fotografia care o voi posta pe forum.
La mine pe PC are 305 KB

Fotografia:

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-5-1292258212007.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-5-12922586314734.png

Clementine -2,este aceeasi poza Am salvat-o(si postat-o din nou),
ramîne la fel...deci forumul nu-i distruge din calitati deloc.

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-5-12922585756309.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-5-12922589290428.png

Le poti deschide pe amîndoua si vezi la Eigenschaften..sînt identice.

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-5-12922586685095.png

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#148 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDeutschland

Postat 14 December 2010 - 10:34 AM

Vezi postareaMaya, la 13 December 2010 - 06:44 PM, a spus:

Vezi postareapetunie, la 13 December 2010 - 05:44 PM, a spus:

Am facut niste diferente intre programele de micsorare si vad diferente la KB.Teoretic nu pricep nimic.E mai bine sa aibe mai multi KB o poza,sau mai putini?Vizual am vazut diferenta :floare:

Nu înteleg.Diferenta între ce programe de micsorare?
Eu am înteles asa.Ca poza ta areo calitate la tine pe computer,si dupa ce o postezi aici ti se pare ca-i scade din calitate.Atunci ti-am zis ca dupa postarea imaginii în forum,salveaz-o de pe forum sub alta denumire si compar-o cu cea pe care ai postat-o.Vezi daca exista vreo diferenta.Daca îi scade din calitate,în mod normal ar disparea din KB,daca ar avea calitatea de suferit.

Am priceput ce ai zis tu prima data.
Ieri ma refeream la altceva,dar am fost otzara cam incoerenta si trebuia normal sa si postez la subiectul cu teste,atunci poate nu ne incurcam. :appl:
Treaba asta e rezolvata(cu pozele in pc si cele postate aici)

Referitor la ce intrebam ieri:
Ieri mi-am descarcat un alt program de prelucrare poze ca sa vad ceva.Am constat ca micsorand cu unul dintre ele pozele,scad foarte mult si KB,dar poza nu arata mai urat(am facut comparatii).Si intrebam cum e mai bine,cu mai multi KB sau cu mai putini.

teste

#149 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDeutschland

Postat 14 February 2011 - 09:46 PM

Iara vin cu intrebari.
Are cineva asa ceva?Vad ca obiectivele macro sunt cam piperate la pret si am tot citit ca inelele astea ar fi o alternativa,dar parca mi-e teama sa ma arunc asa fara sa stiu sigur ce e cu ele.Le cunoasteti?Le aveti?Daca nu le aveti,vi le-ati cumpara?

Zwischenringe für Macrofotografie

#150 Useril este offline   Alexandru 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • LocationParis, France

Postat 15 February 2011 - 03:32 PM

Vezi postareapetunie, la 14 February 2011 - 09:46 PM, a spus:

Iara vin cu intrebari.
Are cineva asa ceva?Vad ca obiectivele macro sunt cam piperate la pret si am tot citit ca inelele astea ar fi o alternativa,dar parca mi-e teama sa ma arunc asa fara sa stiu sigur ce e cu ele.Le cunoasteti?Le aveti?Daca nu le aveti,vi le-ati cumpara?

Inelele sînt foarte bune, numai ca s-ar putea sa nu mai ai acces chiar la toate functiile automate.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#151 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDeutschland

Postat 15 February 2011 - 04:18 PM

Vezi postareaAlexandru, la 15 February 2011 - 03:32 PM, a spus:

Vezi postareapetunie, la 14 February 2011 - 09:46 PM, a spus:

Iara vin cu intrebari.

Inelele sînt foarte bune, numai ca s-ar putea sa nu mai ai acces chiar la toate functiile automate.

Da?Dar reglajele manuale le mai pot face?Daca da,atunci cred ca mi le comand.
Mersi,Alexandru! :biggrin:

#152 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 15 February 2011 - 06:29 PM

Si eu cred ca inelele sînt mai bune decît Nahlinse,unde se pierde mai mult din calitatea imaginii.
Reglajele manuale le mai poti face,dar daca le folosestei pe toate odata,s-ar putea sa-ti iese alieni prin imagini :floare:

Am auzit odata ca ar exista un obectiv Cosina Macro cu MF(nu cu AF),care cica nu ar fi scump,cam la fel ca un set de inele de alea,si ca ar face treaba mai buna decît inelele sau lentilele.

De asta stie careva ceva?
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#153 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDeutschland

Postat 15 February 2011 - 06:41 PM

Vezi postareaMaya, la 15 February 2011 - 06:29 PM, a spus:

Si eu cred ca inelele sînt mai bune decît Nahlinse,unde se pierde mai mult din calitatea imaginii.
Reglajele manuale le mai poti face,dar daca le folosestei pe toate odata,s-ar putea sa-ti iese alieni prin imagini :floare:

Am auzit odata ca ar exista un obectiv Cosina Macro cu MF(nu cu AF),care cica nu ar fi scump,cam la fel ca un set de inele de alea,si ca ar face treaba mai buna decît inelele sau lentilele.

Haha,faina faza cu alienii.

Daca ar fi ok obiectivul de care zici,ar fi si asta super.Inca nu-mi iau nimic,dar ma bate asa un gand,ca si asa se apropie Pastele :pupic: si vreau sa aflu si de la voi mai multe.In orice caz de Paste vreau ceva pentru aparat sa-mi aduca iepurasul .

#154 Useril este offline   Nico 

• bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 27 February 2011 - 11:04 PM

Lapo draga,
Iti raspund aici in legatura cu intrebarea de la dulciuri,ca sa fie treaba buna :)
Am intr-adevar o lentila fixa (canon 60mm macro) de anul trecut ,numa ca n-am stiut cum s-o folosesc,eh...si nu-i numa` `asta ,asa cum spunea si Narnia :) ,tre sa sti sa-ti folosesti echipamentul,eu invat incet,incet,ca asa sta treaba,am pierdut 3 cursuri de photo din cauza serviciului,chiar mi-e ciuda ca nu reusesc sa ajung.
Visez intr-adevar la o lentila zoom ,dar sa vedem,poate un 7D? :)

#155 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 27 February 2011 - 11:49 PM

Cu lentila fixa te referi la un obiectiv canon 60 mm?
Cool ca faci foto curs!Ar trebui sa veniti aici mai des cu Tipps & Tricks,zgîrcitilor! :)
Ce obiectiv zoom vrei mai exact?

Laponica,tu parca ai primit un 7d,sau 5d? Nu mai stiu.Cum e?
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#156 Useril este offline   Nico 

• bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 28 February 2011 - 12:08 AM

Da macro 60mm.
Am vrut eu ceva zoom ,dar am zis nu am nevoie de 10 obiective,2-3 si alea sa -si faca treaba,nici n-as avea posibilitatea sa iau cate as vrea,sunt excesiv de scumpe,dar....merita ce mai.
Am intentia sa iau un obiectiv 24-70 tot canon ,care e un all-in -one,e foarte piperat si-atunci ,ma gandeam daca o sa pot sa iau un 7D ,nu stiu nik deocamdata,vise,vise,dar clar imi trebuie un zoom,mi-am dorit lentila 60mm,dar nu o pot folosi chiar peste tot acolo unde as vrea,etc..,
Strang din dinti pana oi vedea ce-o mai fi,
Toate cursurile sunt de la 7-45 seara ,cand eu sunt inca la treaba, :)
Cat despre tips and tricks cred ca tu,draga Maya ,ar trebui sa stai la catedra,si sa ne mai inveti si pe noi cate ceva.
Nu-mi pierd rabdarea ,chiar daca cateodata ma prinde 4-5 dimineata,daca ar avea gura aparatul asta sa vorbeasca... :)
Dar mi-a prins bine ca invat incet,invat sa folosesc lumina,etc,daca stiam eu pe ce drum am apucat-o... :)

#157 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 28 February 2011 - 12:30 AM

Hhahahamtu glumesti? Ce sa va învat eu care fac dupa ochiometria personala sau mai rau din mers :)
Voi,cei care mergeti la cursuri,sinteti detinatorii de secret! :)
Las' ca daca vreodata o sa ajung si eu la vreun curs,o sa va spun ce tricksuri se învata acolo!
Un 24-70 mm,da e fain si taaare scump.Creca peste 1000 euroi,sau?

Mai,eu zic ca dupa modul în care ai persevrat,meriti un 7D.As spune ca dintre toti cei pe care-i stiu cu DSLR,tu ai cele mai mari merite,cu cele mai bune rezultate,în cel mai scurt timp.Si Peter le fel,dar din pacate el nu ne mai rasfata cu minunatele imagini,mai ales peisaje :)

Si eu ma gîndeam mai dedemult ca mi-ar place alt aparat,dar am stat strîmb si am gîndit drept...nu merit!Nu pentru ca nu as fi eu fata faina,ca sînt! :) ,dar eu chiar am stagnat,si sincera sa fiu nici nu am interse sa învat.Cîndva aveam,dar de o perioada lunga mi-a cam trecut.Dar poate o sa-mi revin,si ies din starea asta de ...
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#158 Useril este offline   Alexandru 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • LocationParis, France

Postat 01 March 2011 - 02:06 PM

Vezi postareaMaya, la 15 February 2011 - 06:29 PM, a spus:

Reglajele manuale le mai poti face,dar daca le folosestei pe toate odata,s-ar putea sa-ti iese alieni prin imagini :hug:

Da, se pare ca optica e bunuta, dar mecanica e de calitate mediocra.
Mai exista o smecherie, anume inele de adaptare pentru obiectivele wide angle, care îti permit sa le folosesti pe dos, adica partea dinspre aparat întoarsa catre subiect.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#159 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Postari: 8,680
  • LocationTorino

Postat 01 March 2011 - 02:51 PM

Vezi postareaMaya, la 28 February 2011 - 12:30 AM, a spus:

Mai,eu zic ca dupa modul în care ai persevrat,meriti un 7D.As spune ca dintre toti cei pe care-i stiu cu DSLR,tu ai cele mai mari merite,cu cele mai bune rezultate,în cel mai scurt timp.Si Peter le fel,dar din pacate el nu ne mai rasfata cu minunatele imagini,mai ales peisaje :hug:

Sunt total de acord cu Maya.

Vorbind la modul general cred ca suntem toate autodidacte.Sau a facut vr'una cursuri si nu ne zice si noua.

Maya e pacat sa nu semeni pe un teren fertil ca al tau.Nu ma bag in viata omului, cred ca fiecare are pasiunile lui, hobby-urile lui.Tu stii, dar e pacat.Pozele tale si ale lui Nico sunt "de revista".

De ce nu faceti o revista on line de bucatarit?Exista una in romaneste?In italiana sunt vro' doua facute de foodblogger-ite, mai mult sau mai putin profesioniste.Sunt foarte "clikate".Fotografii minunate cu retete minunate.

#160 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Postari: 14,249
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 March 2011 - 11:39 PM

Vezi postareaMaya, la 28 February 2011 - 12:30 AM, a spus:

Si eu ma gîndeam mai dedemult ca mi-ar place alt aparat,dar am stat strîmb si am gîndit drept...nu merit!

Cind o sa meriti, daca il vinzi pe asta de acu, ma pun in lista pe locul 1, poate dupa aceea o sa fac si eu poze frumoase ca voi.

Arata acest topic

• 15 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul