Forum Culinar: Intrebari despre fotografie - Tips & Tricks - Forum Culinar

Salt la continut

• 15 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Intrebari despre fotografie - Tips & Tricks

#101 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 13 May 2010 - 11:43 PM

Vezi postarearememberBendis, la 13 May 2010 - 03:06 PM, a spus:

Vezi postareaNarnia, la 23 March 2010 - 11:06 AM, a spus:

Pentru cei care sunt interesati de tutoriale in limba romana, fotomagazin este o sursa extraordinara.

FOTOMAGAZIN

Vezi postareaNarnia, la 23 March 2010 - 02:39 PM, a spus:

Imagine postata bune rău! Imagine postata

Multumesc mult pentru link-uri !Imagine postata
Pacat ca nu am destul timp pentru cate as vrea sa vad si sa citesc.
De ce e ziua asa de scurta ?- Intrebare retorica.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#102 Useril este offline   raluca elena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 03 June 2010 - 10:58 PM

Am montat un filtru UV. In functie de cum intra lumina in aparat, citeodata imi apare in poza un punct luminos. Daca scot filtrul dispare.

Ce nu inteleg? Ce fac gresit? Ce trebuie sa evit?

cu

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-10-127559857992.jpg

fara

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-10-127559860151.jpg
raluca elena

#103 Useril este offline   Bebe 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 323
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationNY

Postat 04 June 2010 - 03:11 AM

Vezi postarearaluca elena, la 03 June 2010 - 10:58 PM, a spus:

Am montat un filtru UV. In functie de cum intra lumina in aparat, citeodata imi apare in poza un punct luminos. Daca scot filtrul dispare.

Ce nu inteleg? Ce fac gresit? Ce trebuie sa evit?

lol, trebuie să eviţi filtrul :D
k... cum să explic?
Este lumina (point of reflection) care bounce-back între filtru şi lentilă... filtrul este flat şi lentila convexă... lumina trece prin filtru, loveşte lentila, se reflectă înapoi la filtru, şi iarăşi înapoi de la filtru prin lentilă la senzor... (nu ştiu dacă fac vre'un sens, my teaching skills lasă mult de dorit - imaginezăţi o minge de ping-pong)
În orice caz, un filtru ultra-thin, coated, de bună calitate (ca B+W, Hoya DMC pro) ajută dar nu este garantat 100%.... (nu au filet în faţă, deci nu mai poţi adăuga alt filtru peste el))
Deci.... scoate filtrul, fă poza şi pune-l înapoi....

La mulţi ani (d'abia am văzut) !!!! :occasion15:
There are 10 kinds of people in this world: those who understand binary, and those who don't.

#104 Useril este offline   raluca elena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 June 2010 - 10:19 AM

Bebe, am inteles perfect cum a aparut arsura, insa nu intotdeauna vad in poza finala rezultatul, ci uneori abia dupe ce descarc, si atunci deja its too late to take another one. Filtrul meu e Hoya, dar din pacate ochiul, mina si creierul ramin Raluca :floare: asa ca balanata nu are cum sa fie echilibrata!
O sa incerc sa nu mai fac poze spre sursa de lumina, desi sa ma bata mamaie imi place cel mai mult sa trag asa :D

Si multam fain de urari!
raluca elena

#105 Useril este offline   raluca elena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 June 2010 - 09:23 AM

Pozele sint frumoase, Shefu-uu, dar daca vrei sa le mut, le mut la Instantanee, e ok?
raluca elena

#106 Useril este offline   Nico 

• bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 30 June 2010 - 06:09 PM

Vin si eu cu ,capu` plecat ,ca am rupt firu ` conversatiei ,intr-un fel.Trebuia sa pun poze din care sa pot intreba mai apoi ce e bine si ce e rau.
Am avut probleme cu magaoaia si am pierdut toate pozele, imi pare rau de pozele de la majoratu fica-mii,in sfarsit.
Bine , la mine nici nu e greu sa exemplific ,pt ca majoritatea pozelor intr-un fel sau altul au fost gresite. :floare: Ma rog ,asta e! Nu ne nastem invatati!
Bine ar fi sa pot urma niste cursuri, dar nu am timp ,sunt sigura ca as invata repede.
Cum vreau sa ma scuz:
Pun si eu un tutorial care sper sa ajute cat de cat, intr-un fel sau altul. Cred eu sunt reguli bune de urmat nu numai de detinatorii unui Dslr

turorial

Narnia,draga sper din tot sufletul ca esti bine ,nu am mai vazut nici o postare de-a ta!
Ai avut dreptate ,e rea tare boala asta,si nu trece ci se agraveaza :floare: :floare:

Nu stiu ce am gresit,de nu merge cliku` pe link

#107 Useril este offline   Nico 

• bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 30 June 2010 - 06:16 PM

Merge cu copy-paste,e foarte interesant,de aveti timp trageti o privire

#108 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 30 June 2010 - 07:18 PM

Vezi postareaNico, la 30 June 2010 - 06:09 PM, a spus:

turorial
Nu stiu ce am gresit,de nu merge cliku` pe link

Acum merge. :floare:
Ai pus link-ul gresit, de asta nu mergea. Cu media se pun link-urile de youtube. Trebuia sa folosesti prima iconita din dreapta lu' mutunachi Insert link. :floare:

#109 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Postari: 8,680
  • LocationTorino

Postat 13 October 2010 - 05:15 PM

Cine nu are Photoshop (ca mine), folositi Gimp.E gratis!
Nu prea-mi place sa modific pozele, dar ma mai joc.

Original

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128698282662.jpg

Si modificat

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128698286729.jpg

#110 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Postari: 8,680
  • LocationTorino

Postat 13 October 2010 - 05:35 PM

Desenat

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-12869841334.jpg

#111 Useril este offline   bbenyci 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 125
  • Inregistrat: 09-December 09
  • Locationarad

Postat 02 November 2010 - 12:45 PM

Vezi postareaEataly, la 13 October 2010 - 05:35 PM, a spus:

Desenat

Atasament RSCN4279.JPG

Buna dragelor, ma pot alatura si eu in bancuta voastra? acuma am descoperit acest subiect, eu am un aparat fujifilm s 5200, imi puteti da mai multe detalii, e un aparat ok pentru mine dar as vr3ea sa pot face si eu poze mai artistice. Din pacate nu mai am ghidul si de aceea as avea nevoie de ajutorul vostru.
multumesc frumos
Imagine postata

Arienne Sophie

Imagine postata
Nicole Anamaria

http://bbenyci.blogspot.com/

#112 Useril este offline   bbenyci 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 125
  • Inregistrat: 09-December 09
  • Locationarad

Postat 02 November 2010 - 07:27 PM

Vezi postareabbenyci, la 02 November 2010 - 12:45 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 13 October 2010 - 05:35 PM, a spus:

Desenat

Atasament RSCN4279.JPG

Buna dragelor, ma pot alatura si eu in bancuta voastra? acuma am descoperit acest subiect, eu am un aparat fujifilm s 5200, imi puteti da mai multe detalii, e un aparat ok pentru mine dar as vr3ea sa pot face si eu poze mai artistice. Din pacate nu mai am ghidul si de aceea as avea nevoie de ajutorul vostru.
multumesc frumos

O intrebare pt voi, cum fac sa pozez preparatele pas cu pas pentru a le putea posta? adica sunt singura cu fetele mele si nu are cine sa ma pozeze cand fac mancarica sau dulciuri etc, voi cum faceti? multumesc
Imagine postata

Arienne Sophie

Imagine postata
Nicole Anamaria

http://bbenyci.blogspot.com/

#113 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 08 November 2010 - 08:51 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 07 November 2010 - 09:37 PM, a spus:

Mai, eu iti spun curat ca pe mine nu m-au atras niciodata combinatiile de carne cu carne dar tare as incerca o data cordonul asta.
Dragutam tu cu ce faci pozele? De multe ori iti ies incetosate si e tare pacat de felurile tale ca la unele eu le simt aroma si prin ceata pozei! Imi place de mor cum gatesti, pentru ca multe le gatesti ca acasa. Ti-a busit Bubuleatza camera?
Hmmm...poate ar trebui sa initiez un concurs cu premiul o camera foto :(

Ma bucur ca ti-a placut Laponico,cat despre poze imi cer mii de scuze ,dar nu e nik de facut :( nu bubuleata a busit-o(bine el a rontait cablul de descarcare dar aia e partea 2 :D ),problema e ca am o camera sapuniera rau si la cat de proasta a fost mai are un pic si-si da obstescul sfarsit si atunci chiar ca am be... :( scuze imbulinat-o.Camera e samsung digimax A403 My link
Am fost acum mai bine de un an cu ea la tara si cand ne-am intors,istetul de tata lu' bubuleata a hutuchit-o printr-o sacosa cu oua,care s-au spart si camera s-a umplut de ou crud spart,s-a uscat,a inceput sa dea rateuri din ce in ce mai mari,pana a murit de tot la propriu,asa ca tata lu bubulet a desfacut-o si a curatat-o cu alcool tehnic,ce-i drept a luat-o dar mai mult deatata nu scot de la ea ,si pozele astea de le vedeti eu ma chinui mult cu ele si asa uite din ce tre' sa aleg,exemplu de rateuri...

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-405-128919830527.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-405-128919831233.jpg

Ca sa scot poza finala fac vreo 10 incerc sa scot una cat de cat.Draga de foxy si ea m-a intrebat pe privat si i-am dat indicatii despre camera a cautat pe net si mi-a confirmat ca nu-i un model prea bun,avand in vedere prin ce a trecut,ca a fost carata peste tot la gratare ,la tara ,la mare, la munte,o mai fi prins si buseli in mai bine de 4 ani de cand o am ce stiu eu,cat despre tipsuri ca folosit zoom,am incercat iese mai in ceata,apasat usor mai incet pe buton,(tipsuri tot de la fox)nu merge are un buton care ori il apesi ori nu-l apesi nu merge ca mai usor sau mai altfel,incerc sa nu o misc pana nu mai clipeste ochisorul ala si gata,in general iese prima poza cand o deschid,daca ratez incadrarea si mai fac altele se fini... :(
Cam asta e,de cumparat alta cel putin anul asta nici nu se pune problema,ca stam 4 pe salarul sotului de bugetar,asa ca deja fac salturi mortale,am taiat cam tot ce se pute taia,de la anul sper sa ne mai reglementam cu bugetul si atunci s-o mai vedea ,doamne ajuta sa nu moara camera de tot pana atunci...

#114 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 08 November 2010 - 10:28 AM

Vezi postareaGeany, la 08 November 2010 - 08:54 AM, a spus:

Vezi postareazerda, la 07 November 2010 - 09:43 PM, a spus:

Buna idee, asa am vedea si mai viu ce gateste Geany!

Draga Zerda imi cer scuze pt. pozele nashpa,ma bucur macar ca-ti plac retetele... :D

Nu sunt nashpa pozele, dar la ce mancare faci tu ar fi fost de dorit sa ai cum sa le pozezi, eu compatimesc cu tine ca si mie mi-a murit sapuniera, si fac poze numai cu aparatul altora.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#115 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 November 2010 - 10:45 AM

Multumesc frumos Zerda de compatimision'' :D pare tare rau de spuniera ta ,condoleante :( e bine sa stiu pe cineva alaturi ,multumesc frumos :(

#116 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 08 November 2010 - 07:09 PM

Vezi postareaGeany, la 08 November 2010 - 08:51 AM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 07 November 2010 - 09:37 PM, a spus:

Mai, eu iti spun curat ca pe mine nu m-au atras niciodata combinatiile de carne cu carne dar tare as incerca o data cordonul asta.
Dragutam tu cu ce faci pozele? De multe ori iti ies incetosate si e tare pacat de felurile tale ca la unele eu le simt aroma si prin ceata pozei! Imi place de mor cum gatesti, pentru ca multe le gatesti ca acasa. Ti-a busit Bubuleatza camera?
Hmmm...poate ar trebui sa initiez un concurs cu premiul o camera foto :(

Ma bucur ca ti-a placut Laponico,cat despre poze imi cer mii de scuze ,dar nu e nik de facut :( nu bubuleata a busit-o(bine el a rontait cablul de descarcare dar aia e partea 2 :( ),problema e ca am o camera sapuniera rau si la cat de proasta a fost mai are un pic si-si da obstescul sfarsit si atunci chiar ca am be... :( scuze imbulinat-o.Camera e samsung digimax A403 My link
Am fost acum mai bine de un an cu ea la tara si cand ne-am intors,istetul de tata lu' bubuleata a hutuchit-o printr-o sacosa cu oua,care s-au spart si camera s-a umplut de ou crud spart,s-a uscat,a inceput sa dea rateuri din ce in ce mai mari,pana a murit de tot la propriu,asa ca tata lu bubulet a desfacut-o si a curatat-o cu alcool tehnic,ce-i drept a luat-o dar mai mult deatata nu scot de la ea ,si pozele astea de le vedeti eu ma chinui mult cu ele si asa uite din ce tre' sa aleg,exemplu de rateuri...

Ca sa scot poza finala fac vreo 10 incerc sa scot una cat de cat.Draga de foxy si ea m-a intrebat pe privat si i-am dat indicatii despre camera a cautat pe net si mi-a confirmat ca nu-i un model prea bun,avand in vedere prin ce a trecut,ca a fost carata peste tot la gratare ,la tara ,la mare, la munte,o mai fi prins si buseli in mai bine de 4 ani de cand o am ce stiu eu,cat despre tipsuri ca folosit zoom,am incercat iese mai in ceata,apasat usor mai incet pe buton,(tipsuri tot de la fox)nu merge are un buton care ori il apesi ori nu-l apesi nu merge ca mai usor sau mai altfel,incerc sa nu o misc pana nu mai clipeste ochisorul ala si gata,in general iese prima poza cand o deschid,daca ratez incadrarea si mai fac altele se fini... :angryfire:
Cam asta e,de cumparat alta cel putin anul asta nici nu se pune problema,ca stam 4 pe salarul sotului de bugetar,asa ca deja fac salturi mortale,am taiat cam tot ce se pute taia,de la anul sper sa ne mai reglementam cu bugetul si atunci s-o mai vedea ,doamne ajuta sa nu moara camera de tot pana atunci...

Îi clar, nu e camera de vina. Samsung sa stii ca is onorabili, mai ales pentru pozele casual. Deci tre sa ma gandesc la o solutie :() Pana atunci, tu tin-te de gatit, mai stai intr.o rana cand faci poze, vezi tu cum o scoti la capat ca doar stiu ca esti fata descurcareata :(
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#117 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 November 2010 - 08:21 PM

Ma bucur ca ai mancat,dar de poze ce crezi?!Laponica e de parere ca nu e camera de vina ca tre' sa mai studiez,si atunci de ce cu aceiasi lumina,aceiasi expunere,aceeasi distanta imi da caliatate prosta si f. proasta ,rateurile de v-am prezentat ca eu nu inteleg,am incercat si pe auto si pe program si cu bliz si fara bliz...Sunt convinsa ca e camera...Convinsa ,convinsa..O fi Samsung marca rezonabila eu nu zic,dar camera mea e defecta clar... :angryfire:
Heelllpp!!! ziceti si voi ce credeti pliz... :( :(

#118 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Postari: 4,599
  • LocationDin NORD

Postat 08 November 2010 - 09:14 PM

Geany,

Yo nu pot sa-mi dau cu parerea,ca nu-s experta si nu ma pricep.
De abia buchisesc camera mea.
Daca nu fac poze o saptamana ,uit si ce am stiut.
Daca nu ma simt inspirata nici nu pot face poze.
Daca nu sunt inspirata nici nu iau aparatul cu mine.
Pe cuvant ca pozele mele ies sau nu in functie de starea mea sufleteasca.
Voodoo curat !Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#119 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 10 November 2010 - 12:23 AM

O chestie mica dar care conteaza foarte mult este sa fie curate si obiectivul si blitzul, verifica si astea. Sufla si tu pe ele sa le aburesti nitel si apoi sterge-le cu un pad de-ala de demachiat.
Alta chestie e ca apasarea pe butonul care declanseaza fotografierea se face in doi pasi, la majoritatea camerelor. Adica apesi pina la primul punct care iti opune rezistenta, imaginea se focalizeaza (sau nu B) ), in acel moment pe ecranul LCD al camerei ai o imagine destul de buna despre cum va iesi poza, aburita, incetosata, intunecata sau luminoasa, si dupa ce esti multumita de cum se vede apesi pina la capat butonul. Stiu ca o sa ziceti ca e de la sine inteles, dar eu am foarte multe persoane in jurul meu care detin niste aparate foarte bune si fac niste poze ingrozitoare tocmai din aceasta cauza, ca nu stiu cum sa apese pe buton. Toate pozele lor sint intr-o ceata totala :biggrin:
Lumina naturala e ideala de folosit la poze, daca pozezi ziua du-te si tu cu farfuria linga fereastra, asa cum fac si eu B) (cind nu mi-e prea lene)
Si mai e destul de probabil sa-i mai fi ramas prin interior ceva de la ouale alea B)

Edit de completare, sa nu scriu alt mesaj: nu in ultimul rind o editare cu un program, chiar simplu, face minuni. Uite doua din pozele tale retusate cu 2 click-uri de mouse (cu auto correct-ul din Microsoft Office Picture Manager si o ajustare a culorilor.

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-233-128934194149.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-233-128934191842.jpg

Eu zic ca se vad ceva mai bine B)

#120 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 10 November 2010 - 07:58 AM

Off topic strikes again: ziceam asa: nu marca de Samsung e de vina...dar camera ta e de vina, da ... pai nici eu nu as vedea bine cu ou uscat pishti ochi :wasted: Lasa ca se rezolva ea. Ia vezi tu de bate frumos din gene la Mos Cräshiun.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic

• 15 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou