Intrebari despre fotografie - Tips & Tricks
Postat 10 November 2010 - 08:29 AM
Postat 10 November 2010 - 08:31 AM

Postat 10 November 2010 - 08:48 AM

Deci aceaste poze sun facute la lumina zilei in bucataria mea una dupa alta fara sa modific nimik absolut,diferenta dintre ele de lumina e izbitoare,ziceti si voi:Prima

Urmatoarea..

Asta-i prea stralucitoare..

Si dupa...

Alt exemplu de rateu...

Poza facuta in casa...

Aceeasi si imediat la lumina zilei...

Singura la lumina zilei care se vedea,in rest alb ca un neon...
Am incercat si pe auto si pe program si cu bitz si fara blitz,din rau in mai rau...
Postat 12 November 2010 - 06:47 PM
Geany, la 10 November 2010 - 08:48 AM, a spus:

Deci aceaste poze sun facute la lumina zilei in bucataria mea una dupa alta fara sa modific nimik absolut,diferenta dintre ele de lumina e izbitoare,ziceti si voi:Prima
Singura la lumina zilei care se vedea,in rest alb ca un neon...
Am incercat si pe auto si pe program si cu bitz si fara blitz,din rau in mai rau...
Si eu am problema asta, imi vine sa dau cu camera aia de toti peretii. Am si zis ca nu mai postez nimic pana nu o invat sau nu-mi iau una profi. Nici asta pe care o am nu-i panarama, e un Nikon destul de OK, cred ca eu sunt antitalent.
Iar daca editez pozele, atunci chiar ca ies niste culori nenaturale, se vede asa, ca la tipele alea excesiv botoxate.
Aceasta postare a fost editata de Luminis: 12 November 2010 - 06:50 PM
Postat 12 November 2010 - 07:02 PM

Postat 12 November 2010 - 08:22 PM
Geany, la 10 November 2010 - 08:31 AM, a spus:

Dom'ne inseamna ca ai uitat sa te dai cu rimel!!

Postat 12 November 2010 - 09:10 PM
Asa facui astaseara macaroane(ramasei in pana de spaghete)cu usturoi ulei virginos,ardei iute rosu,stropite cu apa de paste si vin alb,2 masline,un fir de parmezan,dar nu asta importa...
Ia poza neproceasta ...

Si m-am jucat cu edit,ajustat culoare,braus,si crop,cica decupeaza,ce zici?!!...

I-adevarat ce stie sotu' cu fotosopu' asta?
Postat 12 November 2010 - 09:26 PM

Postat 12 November 2010 - 09:32 PM
Mii,mii de scuze de off topicul,dupa ce ma lamuresc stergem tot ce nu tine de reteta,va rog eu mult,mult de tot...
Postat 12 November 2010 - 09:49 PM
A doua este mult mai reusita, da!Doar ca...nu o sa ai mereu timp sa te joci cu foto-shopu

Postat 12 November 2010 - 09:53 PM
Postat 13 November 2010 - 10:05 PM
Continuati!

Postat 14 November 2010 - 10:23 AM
Eu multe din pozele facute cu aparatul compact, am avut un Nikon Coolpix si un Panasonic, imi plac mult mai mult decat cele facute cu Canonul de acum.
Serios, se pot face poze frumoase si cu un compact.Iesiti la lumina, langa geam, pe balcon, pe bloc.

Asta ziua, normal.
Seara, noaptea si eu le fac blituite.

Postat 14 November 2010 - 10:32 AM
De multe ori pun castronu pe balcon si pozez.Incerc sa gatesc in timpul zilei.
Am o fereastra la bucatarie care da spre Nord si cea din camera da spre sud

Asigurati-va ca aveti functia Macro si folositi-o.
Eu nu-s experta dar incerc sa va spun ce m-a ajutat pe mine.
Postat 14 November 2010 - 10:53 AM
Va dau un exemplu, dovleceii invizibili, inca nu aveam camera digitala.Nu sunt poze excelente, sunt acceptabile.Cred ca-s facute cu Nikon coolpix, pe care l-am indragit.Mi-a durat doi ani, pana mi-a cazut in nisip cu obiectivul deschis.Nu mai am pozele in arhiva, pun link: dovlecei invizibili.
Repet: cautati functia macro pe aparat.Va apropiati, va departati de farfurie, pana cand imaginea pe ecran e clara, de multe ori 1 mm face diferenta.
Postat 14 November 2010 - 01:13 PM
Eataly, la 14 November 2010 - 10:53 AM, a spus:
Va dau un exemplu, dovleceii invizibili, inca nu aveam camera digitala.Nu sunt poze excelente, sunt acceptabile.Cred ca-s facute cu Nikon coolpix, pe care l-am indragit.Mi-a durat doi ani, pana mi-a cazut in nisip cu obiectivul deschis.Nu mai am pozele in arhiva, pun link: dovlecei invizibili.
Repet: cautati functia macro pe aparat.Va apropiati, va departati de farfurie, pana cand imaginea pe ecran e clara, de multe ori 1 mm face diferenta.
OF! Cum ai facut tu pozele alea cu Nikon Coolpix, ca eu cu al meu nu reusesc asa ceva. Am functia macro activata, dar cred ca a mea e stricata. M-am chinuit azi, cu bucataria plina de soare (sunt cred ca 25 grade afara) sa fac un amarat de tiramisu si mi-au iesit poze de zici ca am lucrat la miezul noptii.
Postat 14 November 2010 - 01:20 PM
Cand fac torturi si vreau sa le fotografiez, asez pe masa o perdea de matase rosie, ca sa arate fondul bine. Ei, pozele astea ies foarte bine. Nu lucesc, nu sclipesc, se vad detaliile, functia macro chiar functioneaza. Pozele cu torturi nu le prelucrez absolut deloc, numai semnatura o pun pe ele si poza arata foarte bine, chiar daca le-am pozat ziua, seara sau la miezul noptii.
Oare conteza si fondul pe care este asezat obiectul de fotografiat? Trebuie sa-mi schimb mobila de bucatarie?

Postat 14 November 2010 - 01:45 PM

Eu prefer albul, si ca sfond si ca fond.Mi se pare ca ies pozele mai luminoase.Pun cartoane albe si in jurul farfuriei(produsului), in spate, lateral.
Fa o incercare si pe negru, vezi cum iti place.Si daca in living, muti masa mai langa fereastra...go for it.
Postat 14 November 2010 - 03:52 PM