Forum Culinar: Intrebari despre fotografie - Tips & Tricks - Forum Culinar

Salt la continut

• 15 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Intrebari despre fotografie - Tips & Tricks

#121 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 November 2010 - 08:29 AM

Multumesc mult Carmella dar crede-ma ca pe butonul de apasare la camera asta nu merge in 2 pasi,mereu curat obiectivul dupa fiecare poza sa fiu sigura ,iar la lumina zilei pozele nu ies deloc,am incercat,apare tot ecranul alb ca un neon...Multumesc tare mult oricum...O sa retin tot ce mi-ai spus,iar cu microsoft nu stiu ce-i aia si cum sa folosesc,io' la deaste is varza...

#122 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 November 2010 - 08:31 AM

Laponico,am zbatut eu din pleoape tare frumos la mosul meu,si mi-a raspuns f. incruntat ca vine numa' la bubulet anul asta...paii io' am fost cuminte rau,zau ashea... :wasted: :wasted:

#123 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 November 2010 - 08:48 AM

Ma intereseaza f. mult parerea voastra si cu riscul de a face topicul varza si sa ma certe Maya,va mai dau niste exemple si sa-mi spuneti ce credeti va rog frumos.Maya scuza-ma dar poate reusesc sa inteleg ce se intampla si sa mai remediez pozele mele varza,asa ca e pt. o cauza nobila.Mai tarziu promit sa fac eu curat aici si sa las topicul inapoi frumos,pliz,pliz,pliz... :wasted:

Deci aceaste poze sun facute la lumina zilei in bucataria mea una dupa alta fara sa modific nimik absolut,diferenta dintre ele de lumina e izbitoare,ziceti si voi:Prima

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-405-128937123342.jpg

Urmatoarea..

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-405-128937124149.jpg

Asta-i prea stralucitoare..

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-405-128937124891.jpg

Si dupa...

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-405-128937125727.jpg

Alt exemplu de rateu...

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-405-128937126879.jpg

Poza facuta in casa...

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-405-128937127859.jpg

Aceeasi si imediat la lumina zilei...

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-405-128937129114.jpg

Singura la lumina zilei care se vedea,in rest alb ca un neon...

Am incercat si pe auto si pe program si cu bitz si fara blitz,din rau in mai rau...

#124 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 12 November 2010 - 06:47 PM

Vezi postareaGeany, la 10 November 2010 - 08:48 AM, a spus:

Ma intereseaza f. mult parerea voastra si cu riscul de a face topicul varza si sa ma certe Maya,va mai dau niste exemple si sa-mi spuneti ce credeti va rog frumos.Maya scuza-ma dar poate reusesc sa inteleg ce se intampla si sa mai remediez pozele mele varza,asa ca e pt. o cauza nobila.Mai tarziu promit sa fac eu curat aici si sa las topicul inapoi frumos,pliz,pliz,pliz... :bounce:

Deci aceaste poze sun facute la lumina zilei in bucataria mea una dupa alta fara sa modific nimik absolut,diferenta dintre ele de lumina e izbitoare,ziceti si voi:Prima

Singura la lumina zilei care se vedea,in rest alb ca un neon...

Am incercat si pe auto si pe program si cu bitz si fara blitz,din rau in mai rau...

Si eu am problema asta, imi vine sa dau cu camera aia de toti peretii. Am si zis ca nu mai postez nimic pana nu o invat sau nu-mi iau una profi. Nici asta pe care o am nu-i panarama, e un Nikon destul de OK, cred ca eu sunt antitalent.
Iar daca editez pozele, atunci chiar ca ies niste culori nenaturale, se vede asa, ca la tipele alea excesiv botoxate.

Aceasta postare a fost editata de Luminis: 12 November 2010 - 06:50 PM

#125 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 November 2010 - 07:02 PM

Am incercat si eu la editare sa ma joc cu brausul si asta da zau ca ies total nenaturale,iar cu fotoshop l-am intrebat pe sot si a zis ca ia mult din memorie ca placa noastra video de la pc. e f. veche si f. mica.Deci si tu ai aceeasi problema ca si mine,bine ai venit in club,sa plangem una pe umarul celeilalte.... :bounce:

#126 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 12 November 2010 - 08:22 PM

Vezi postareaGeany, la 10 November 2010 - 08:31 AM, a spus:

Laponico,am zbatut eu din pleoape tare frumos la mosul meu,si mi-a raspuns f. incruntat ca vine numa' la bubulet anul asta...paii io' am fost cuminte rau,zau ashea... :( :(

Dom'ne inseamna ca ai uitat sa te dai cu rimel!! :( Mai, sincer, imi pare rau de camera ta. Si eu am una foarte foarte mica, una Sony, pe care o foloseam la pasii unei retete. Beleaua e ca nu mai functioneaza bateriile...are baterii reincarcabile. Nu stiu care o fi prabliema. Eu initial am crezut ca faci poze cu telefonul mobil. Lasa, dom'ne, tu sa fii sanatoasa si devreme-acas', cacamere s-or gasi ele. :( Oricum m-am amuzat acolo unde zici ca ai crezut ca ti s-a suspendat contul pentru ca nu faci poze clare :scratch: Tare faza!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#127 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 November 2010 - 09:10 PM

Lapo.Lapo' nu fugi bre zi si mie ca am inceput sa ma joc cu editu ce crezi de asta pliz,pliz,pliz...

Asa facui astaseara macaroane(ramasei in pana de spaghete)cu usturoi ulei virginos,ardei iute rosu,stropite cu apa de paste si vin alb,2 masline,un fir de parmezan,dar nu asta importa...

Ia poza neproceasta ...

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-405-128958881002.jpg

Si m-am jucat cu edit,ajustat culoare,braus,si crop,cica decupeaza,ce zici?!!...

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-405-128958881732.jpg

I-adevarat ce stie sotu' cu fotosopu' asta?

#128 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 12 November 2010 - 09:26 PM

Ahaaaaa!!! Eu -desi chioara la ora asta, pentru ca m-am trezit la 3 dimineata si am si bere la bord, vad o diferenta mare! Dar si in poza neprelucrata parca vad ca e mai clara, sincer.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#129 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 November 2010 - 09:32 PM

Dintre astea 2 care o fi mai indicat sa postez pe forum?!prelucrata sau neprelucrata?!Prima e mai clara ca numa in coltul ala si la lumina aia din sufragerie da rezultate camera mea ceva mai bune,dar nu pot mereu sa pozez acolo ca mai sunt si altii in casa,care au treaba,nu prea pot mereu sa plimb farfurii asa,cordonu' o fost pozat in bucatarie si deaia...

Mii,mii de scuze de off topicul,dupa ce ma lamuresc stergem tot ce nu tine de reteta,va rog eu mult,mult de tot...

#130 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 12 November 2010 - 09:49 PM

Poate nu ar fi rau sa mute cineva replicile astea la topoicul dedicat.

A doua este mult mai reusita, da!Doar ca...nu o sa ai mereu timp sa te joci cu foto-shopu :(
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#131 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 November 2010 - 09:53 PM

Eu timp am nu-i problema,rog frumos pe Foxy,Maya Adriana,Alexandru sau oricine are timp sa stearga sau sa mute tot ce nu tine de reteta,multumesc din suflet,stiu ca par un copil alintat dar aici s-a iscat discutia si a degenerat asa...Multumesc frumos...

#132 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 13 November 2010 - 10:05 PM

Gata, am mutat discutiile despre poze la locul lor si am lasat cordoanele mai libere.
Continuati! :lol:

#133 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 November 2010 - 09:35 AM

Vezi postareaFoxyy, la 13 November 2010 - 10:05 PM, a spus:

Gata, am mutat discutiile despre poze la locul lor si am lasat cordoanele mai libere.
Continuati! ;)

Multumesc frumos Fox,o sa vin cu intrebari si incercari aici,sa nu ma uitati,va rog!!! ;)

#134 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 November 2010 - 10:23 AM

La aparatele astea compacte, asigurati-va ca ati selectionat Macro, de obicei este reprezentat printr-o floricica.Adica da posibilitatea aparatului sa pozeze de aproape si foarte clar.Normal ca pus pe pozitia peisaj, aparatul nu stie ce sa faca cu farfuria de mancare pusa asa aproape.
Eu multe din pozele facute cu aparatul compact, am avut un Nikon Coolpix si un Panasonic, imi plac mult mai mult decat cele facute cu Canonul de acum.
Serios, se pot face poze frumoase si cu un compact.Iesiti la lumina, langa geam, pe balcon, pe bloc. ;)
Asta ziua, normal.
Seara, noaptea si eu le fac blituite. ;)

#135 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 14 November 2010 - 10:32 AM

Bbnyci, eu mi le fac singura, adica nu-i nimeni langa mine sa-mi faca poza in timp ce torn, bat, mixez.Cu o mana torn si in cealalta fotografiez, si fac 10 20 de poze si o aleg pe cea mai clara.
De multe ori pun castronu pe balcon si pozez.Incerc sa gatesc in timpul zilei.
Am o fereastra la bucatarie care da spre Nord si cea din camera da spre sud ;) .Lumina proasta.
Asigurati-va ca aveti functia Macro si folositi-o.
Eu nu-s experta dar incerc sa va spun ce m-a ajutat pe mine.

#136 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 14 November 2010 - 10:53 AM

Daca reusim sa schimbam casa, pe cea noua am sa o aleg in functie de cum rasare si apune soarele.E clar.
Va dau un exemplu, dovleceii invizibili, inca nu aveam camera digitala.Nu sunt poze excelente, sunt acceptabile.Cred ca-s facute cu Nikon coolpix, pe care l-am indragit.Mi-a durat doi ani, pana mi-a cazut in nisip cu obiectivul deschis.Nu mai am pozele in arhiva, pun link: dovlecei invizibili.
Repet: cautati functia macro pe aparat.Va apropiati, va departati de farfurie, pana cand imaginea pe ecran e clara, de multe ori 1 mm face diferenta.

#137 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 14 November 2010 - 01:13 PM

Vezi postareaEataly, la 14 November 2010 - 10:53 AM, a spus:

Daca reusim sa schimbam casa, pe cea noua am sa o aleg in functie de cum rasare si apune soarele.E clar.
Va dau un exemplu, dovleceii invizibili, inca nu aveam camera digitala.Nu sunt poze excelente, sunt acceptabile.Cred ca-s facute cu Nikon coolpix, pe care l-am indragit.Mi-a durat doi ani, pana mi-a cazut in nisip cu obiectivul deschis.Nu mai am pozele in arhiva, pun link: dovlecei invizibili.
Repet: cautati functia macro pe aparat.Va apropiati, va departati de farfurie, pana cand imaginea pe ecran e clara, de multe ori 1 mm face diferenta.

OF! Cum ai facut tu pozele alea cu Nikon Coolpix, ca eu cu al meu nu reusesc asa ceva. Am functia macro activata, dar cred ca a mea e stricata. M-am chinuit azi, cu bucataria plina de soare (sunt cred ca 25 grade afara) sa fac un amarat de tiramisu si mi-au iesit poze de zici ca am lucrat la miezul noptii.

#138 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 14 November 2010 - 01:20 PM

Sa va spun ce am observat: eu am blatul de lucru in bucatarie de culoarea gri, iese rau de tot in poze, spalacit sau albastru, depinde de lumina. De aceea pozele cu procesul de "productie" ies rau, trebuie sa le photoshopez (vorba vine, ca eu editez pozele in picassa), sa la dau mai multa lumina, culoare sau contrast.
Cand fac torturi si vreau sa le fotografiez, asez pe masa o perdea de matase rosie, ca sa arate fondul bine. Ei, pozele astea ies foarte bine. Nu lucesc, nu sclipesc, se vad detaliile, functia macro chiar functioneaza. Pozele cu torturi nu le prelucrez absolut deloc, numai semnatura o pun pe ele si poza arata foarte bine, chiar daca le-am pozat ziua, seara sau la miezul noptii.
Oare conteza si fondul pe care este asezat obiectul de fotografiat? Trebuie sa-mi schimb mobila de bucatarie? :love7: Sau ar trebui sa gatesc in living, ca acolo am masa neagra... :-* ;)

#139 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 14 November 2010 - 01:45 PM

Spunea si Narnia pe undeva, conteaza si culoarea de pe pereti. :love7:
Eu prefer albul, si ca sfond si ca fond.Mi se pare ca ies pozele mai luminoase.Pun cartoane albe si in jurul farfuriei(produsului), in spate, lateral.

Fa o incercare si pe negru, vezi cum iti place.Si daca in living, muti masa mai langa fereastra...go for it.

#140 Userul este online   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Postari: 14,413
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 November 2010 - 03:52 PM

Luminis eu habar n-am sa fac poze si nici nu pricep nimic din cartea de instructiuni a aparatului, oricita bunavointa as avea dar rosul mi se pare imposibil de tras in poza, fie ca e in fundal sau in "farfurie". :love7:

Arata acest topic

• 15 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul