Forum Culinar: Intrebari despre fotografie - Tips & Tricks - Forum Culinar

Salt la continut

• 15 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Intrebari despre fotografie - Tips & Tricks

#161 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 11 March 2011 - 05:21 PM

Nico, mersi mult de raspuns!

Maya, 7D, cu tot cu profesor, atasat :biggrin: Dar eu raman fidela camerei mele, 7D-ul nu mi se lipeste de mana...imi trebe amandoua ca sa o tin. Din pacate nu am timp sa vin la discutii, altfel as imparti ce am mai invatat si eu. In orice caz, un lucru e esential de stiut: camerele -corpusul- functioneaza pe acelasi principiu, ca e Olympus, ca e Canon, Nikon etc. Cele din clasa semi-professional si professional nu difera in privinta capacitatilor. Secretul unei fotografii (si aici exclud in totalitate prelucrarea cu diferite programe) sta in obiectiv, accesorii si abilitatile/gustul/ochiul fotografului. La fel, obisnuiti-va sa faceti poze in RAW, dupa care sa le ajustati. Gata, ma tirez! :biggrin:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#162 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 11 March 2011 - 06:06 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 11 March 2011 - 05:21 PM, a spus:

Nico, mersi mult de raspuns!

Maya, 7D, cu tot cu profesor, atasat :lol: Dar eu raman fidela camerei mele, 7D-ul nu mi se lipeste de mana...imi trebe amandoua ca sa o tin. Din pacate nu am timp sa vin la discutii, altfel as imparti ce am mai invatat si eu. In orice caz, un lucru e esential de stiut: camerele -corpusul- functioneaza pe acelasi principiu, ca e Olympus, ca e Canon, Nikon etc. Cele din clasa semi-professional si professional nu difera in privinta capacitatilor. Secretul unei fotografii (si aici exclud in totalitate prelucrarea cu diferite programe) sta in obiectiv, accesorii si abilitatile/gustul/ochiul fotografului. La fel, obisnuiti-va sa faceti poze in RAW, dupa care sa le ajustati. Gata, ma tirez! :hug:

Cine are timp de facut raw + prelucrare?Eu fac un shot,si apoi le micsorez în masa(adica tot fisierul odata) cu PSE9.Pîna si scrisul îl am sub forma de stampila ...ca nu am tip sa bibilesc fiecare poza în parte.
Raw,numai asa,la poze personale.
Si eu zic ca ochiometria fotografului e cea mai importanta,apoi obiective,filtre,usw.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#163 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 11 March 2011 - 06:10 PM

Vezi postareaAdriana, la 10 March 2011 - 11:39 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 28 February 2011 - 12:30 AM, a spus:

Si eu ma gîndeam mai dedemult ca mi-ar place alt aparat,dar am stat strîmb si am gîndit drept...nu merit!

Cind o sa meriti, daca il vinzi pe asta de acu, ma pun in lista pe locul 1, poate dupa aceea o sa fac si eu poze frumoase ca voi.

Sorella,tu faci poze frumoase si asa!Eu nu vînd camerele.Le am pe toate,începînd de la alea cu film,de care învîrteam de manivela pentru urmatoarea fotografie :hug:
Eu nu ma pot desparti de anumite lucruri :)
Las ca poate îti aduce mos craciun un DSLR,si atunci eu vin la tine si îti spun ce si cum :lol:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#164 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 March 2011 - 07:19 PM

Vezi postareaMaya, la 11 March 2011 - 06:10 PM, a spus:

Las ca poate îti aduce mos craciun un DSLR,si atunci eu vin la tine si îti spun ce si cum :hug:

Atunci incep sa-i scriu lu Mos Craciun si sa sper :lol:

#165 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 14 March 2011 - 09:48 PM

Vezi postareaMaya, la 11 March 2011 - 06:06 PM, a spus:

Cine are timp de facut raw + prelucrare?Eu fac un shot,si apoi le micsorez în masa(adica tot fisierul odata) cu PSE9.Pîna si scrisul îl am sub forma de stampila ...ca nu am tip sa bibilesc fiecare poza în parte.
Raw,numai asa,la poze personale.
Si eu zic ca ochiometria fotografului e cea mai importanta,apoi obiective,filtre,usw.

Aici ai pus punctul pe i. De asta eu recomand tuturor iubitorilor de fotografie sa se gandeasca bine inainte de a investi intr-o semiprofessional, daca au timp sa isi exercite hobby-ul si sa "creasca" pentru ca este o indeletnicire care cere investitii mari de timp, efort si bani. Fotografia inseamna multa fizica, tehnologie, matematica...si necesita multa informare. DIn punctul meu de vedere obiectivele joaca rolul primordial.

Eu ii sfatuiesc pe cei care tatoneaza terenul si is atrasi de fotografiat sa inceapa cu o camera combi. Nu are nici un rost o investitie intr-o DSLR, atata timp cat se foloseste doar programul automatic. Mai bine investesc inntr-un KA :P Evident ca si bucatareala necesita foarte mult timp, efort fizic si ...papila si ochi artistic :P
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#166 Useril este offline   Narnia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 254

Postat 14 March 2011 - 10:11 PM

Eu trag doar in RAW, asa m-am obisnuit si asa mi se pare cel mai avantajos. . Asta e si motivul pentru care de multe ori nu reusesc sa postez pozele repede pentru ca nu am mereu timp sa le prelucrez imediat. Pe de alta parte, mi se pare o pierdere sa compresez imaginea si sa reduc din start caliatea imaginii si posibilitatea de a o corecta fara compromisuri de calitate.
Bineinteles, nu ma refer la pozele cu mancare, unde de cele mai multe ori nici nu folosesc DSLR-ul, bridge-ul meu vechi, Fuji, e mai mult decat suficient.
In ceea ce priveste achizitionarea unui aparat nou, parerea mea este ca ai ajuns la momentul in care trebuie sa-ti cumperi un aparat mai bun, doar atunci cand il stapanesti foarte bine pe cel vechi si ai ajuns la limitele lui tehnice. In sensul ca, tu ai vrea sa faci mai mult cu el, stii cum, dar aparatul nu poate mai mult. Altfel, risti sa constati cu surprindere ca nici cu noul aparat nu iti ies pozele asa cum ai vrea. :P

#167 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 14 March 2011 - 10:28 PM

Welcome back :P

#168 Useril este offline   Narnia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 254

Postat 14 March 2011 - 10:31 PM

Vezi postareaAdriana, la 14 March 2011 - 10:28 PM, a spus:

Welcome back :P

Te pup cu mare drag. Imagine postata
Adevarul e ca mi-era dor de voi. De gatit tot n-am ce sa postez, dar macar va mai citesc.

#169 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 14 March 2011 - 10:47 PM

Pai vorbim despre atitea lucruri, inafara de gatit, ca nu-i nici un bai :P

#170 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Postari: 8,680
  • LocationTorino

Postat 15 March 2011 - 04:43 PM

Maya, cum scris sub forma de stampila?Ca pe mine asta ma enerveaza sa scriu pe toate, la unele am sarit, n-am chef, bla, bla, lene mondiala.

Eu la inceput le faceam Raw, acum nu.Mare lucru nu modific.Balantul de alb sau curba de culori, unde este nevoie.Altceva nici nu stiu sa fac.

Acum folosesc trepiedul si lucrez numai in manual la mancare.La restul...Dumnezeu cu mila!

#171 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 15 March 2011 - 05:06 PM

Vezi postareaEataly, la 15 March 2011 - 04:43 PM, a spus:

Maya, cum scris sub forma de stampila?Ca pe mine asta ma enerveaza sa scriu pe toate, la unele am sarit, n-am chef, bla, bla, lene mondiala.

Eu la inceput le faceam Raw, acum nu.Mare lucru nu modific.Balantul de alb sau curba de culori, unde este nevoie.Altceva nici nu stiu sa fac.

Acum folosesc trepiedul si lucrez numai in manual la mancare.La restul...Dumnezeu cu mila!

Pai mi-am facut o "stampila" în pse,asa cum se vede pe ultimele mele imagini,si dupa ce micsorez în masa toate imaginile cu pse,deschid cite o imagine în pse si aplic aceasta stampila pe fiecare imagine.
Poti sa scrii si automat pe fiecare imagine.La pse poti alege înainte de micsorarea unui întreg fisier de imagini,unde vrei sa-ti apara scrisul/pozitia,apoi alegi fontul si culoarea si îi dai drumu...dar pentru ca eu nu vreau sa apara la toate intr-un anumit colt/sau alta pozitie identica,aplic asa zisa stampila unde vreau eu :)

Eu nici macar balantul de alb si nici curba de culori nu modific.Cum ziceam Click,si gata poza :) (singura chestie care o mai folosesc e autofocusul manual...in rest,la haleala nu ma agit)...de aia m-am oprit din a ma uita dupa alte aparate.Ca sa-mi iau doar ca sa am,nu e nevoie :o

Tot îmi propun sa-mi scot trepiedul din dulap...nici asta nu fac...
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#172 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 15 March 2011 - 05:30 PM

Curba de culori o modific doar cand am subiectul foarte intunecat, foarte rar.Mai ales la portrete.

Balansul, uite ce diferenta:

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-9-13002028886824.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-9-13002029040711.jpg

Mai mult de atat nu-mi trebuie!

#173 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 15 March 2011 - 05:39 PM

Pai Maya tu esti profi.Mai era o food photographer care pozeaza fara trepied, fara lumini, fara studiou.Imi scapa numele.

Eu n-am acces la prea multa lumina naturala si desi am stabilizator la zoom , tot am nevoie de trepied.Dar il folosesc de putin timpde o 1 luna.

Eu acum am descoperit dupa 1 an, ca aparatul meu regleaza si dioptriile. :) Poti sa fotografiezi si fara ochelari, in cazul celor care au nevoie normal.

Mai mult nici eu nu cer.Ma incanta si pe mine inelele alea de macro, alea de care vorbea Petu.

Mai, voi cum le curatati?
Eu am doar pensula d'aia cu aer.Voi?Ce mai folositi?

#174 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 15 March 2011 - 06:15 PM

Vezi postareaEataly, la 15 March 2011 - 05:30 PM, a spus:

Curba de culori o modific doar cand am subiectul foarte intunecat, foarte rar.Mai ales la portrete.

Atasament IMG_3861-1.JPG

Atasament IMG_3861.JPG

Ei,diferenta asta e iar o chestie de ochiometria personala.
E foarte frumoasa luminata,dar mie îmi place si conditia naturala :)
Eu nu mi le balansez..daca n-am lumina,n-am lumina..si basta :o
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#175 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 15 March 2011 - 06:18 PM

Vezi postareaEataly, la 15 March 2011 - 05:39 PM, a spus:

Pai Maya tu esti profi.Mai era o food photographer care pozeaza fara trepied, fara lumini, fara studiou.Imi scapa numele.

Profi la ce? :)

Eu n-am acces la prea multa lumina naturala si desi am stabilizator la zoom , tot am nevoie de trepied.Dar il folosesc de putin timpde o 1 luna.

Eu am o mîna linistita(asa zicea Peter :o )

Eu acum am descoperit dupa 1 an, ca aparatul meu regleaza si dioptriile. :) Poti sa fotografiezi si fara ochelari, in cazul celor care au nevoie normal.

Mai mult nici eu nu cer.Ma incanta si pe mine inelele alea de macro, alea de care vorbea Petu.

Mai, voi cum le curatati?
Eu am doar pensula d'aia cu aer.Voi?Ce mai folositi?

Obiectivul?Aer si am si o chestie fina de microfaser :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#176 Useril este offline   Alexandru 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • LocationParis, France

Postat 15 March 2011 - 06:55 PM

Vezi postareaEataly, la 15 March 2011 - 05:30 PM, a spus:

Atasament IMG_3861-1.JPG

Atasament IMG_3861.JPG

Lili, din cîte bag eu de seama la pozele astea ai modificat luminozitatea, nu balanta de alb. Ma însel? :)
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#177 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 15 March 2011 - 06:59 PM

Depinde de ce fotografiez, in ce contest.
Si mie imi place atmosfera de taverna si acolo nu balansez nimic.
Intr-un ambient mai intim, rustic, lemnos nu fac nimic, dar cand vad fondul ala albastru, imi sar capacele.

#178 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 15 March 2011 - 07:04 PM

Vezi postareaAlexandru, la 15 March 2011 - 06:55 PM, a spus:

Lili, din cîte bag eu de seama la pozele astea ai modificat luminozitatea, nu balanta de alb. Ma însel? :hug:

Nu, balanta.

Am corectat fondul ala albastru, fara sa ma ating de culoare.Rezultatul este acesta, mai multa luminozitate.

#179 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 15 March 2011 - 07:11 PM

Am incercat si cu luminozitate, dar imi denaturalizeaza culorile.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_03_2011/post-9-13002089986653.jpg

#180 Useril este offline   Nico 

• bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 20 March 2011 - 04:13 PM

Lily,
Eu iti admir foarte mult si pozele si retetele si recunosc ca-ti viziitez blogul foarte des...
Trecand de la una la alta,vreau sa zic ca sunt un dezastru la modificat poze si nu lucrez cu photoshop,ca nu stiu si nici nu-mi iese,
Lucrez doar cu programul atasat cand am cumparat camera, si asta doar de cateva luni,pana atunci am modificat cu Photo-Scape,dar tot nu se apropiau de realitate(pozele)
Folosesc tot Raw si incerc cu disperare sa lucrez cu lumina pe care o am la dispozitie(o veni ea si VARA).
Cteodata iese ceva ,ceva din prima,altadata fac o multime de poze,iar cand am timp gugalesc ,orice informatie o trec la catastif,si pentru ca veni vorba ,cam dupa cat timp am invatat cate ceva,...pai eu dupa aproape 1 an am invatat sa folosesc metering mode.
Dupa parerea mea cel mai repede a invatat Raluca -Elena :) ,(pozele cu dulceturile,apoi primele poze ,va mai amintiti ,topicul de PASTI ,a pozat niste oua pe fond negru,si multe altele.
Cel mai mult imi place sa pozez afara(pana am sa fac eu fotografii...heh,heh...mai dureaza),de curand am fost in zona Lake District-Bowness,un colt de rai...Borsecul de altadata,Lacu` Rosu??cam asa le-am asemanat eu,poze direct din camera .

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-119-13006296391941.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-119-1300629247669.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-119-13006331003526.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-119-13006293153419.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-119-13006297152322.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-119-13006298136696.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-119-13006298549519.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-119-13006298868377.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-119-13006299265718.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-119-13006315616486.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-119-13006324162887.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-119-13006300022539.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-119-13006326875295.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-119-13006300272794.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-119-13006300606846.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-119-13006300987713.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-119-13006301341216.jpg

Nu am folosit filtru ,ca l-am uitat acasa :) ,bune la album,cateodata prefer sa nu mai modific nimic ,decat sa stric.
Poate la pensie (daca...),sa reusesc sa stau numa cu mana pe aparat,sa fac exact ce-mi place, :)

Arata acest topic

• 15 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

11 useri citesc topicul