Forum Culinar: Intrebari despre fotografie - Tips & Tricks - Forum Culinar

Salt la continut

• 15 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Intrebari despre fotografie - Tips & Tricks

#181 Useril este offline   Alexandru 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 20 March 2011 - 05:41 PM

Nico, daca le tragi RAW, programul DPP livrat cu aparatul este excelent.
Iar pozele pe care le-ai atasat, sînt absolut încîntatoare, în ciuda unui cer mai mult înorat.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#182 Useril este offline   Nico 

• bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 20 March 2011 - 05:55 PM

Alexandru,vorbesti serios? sincer,sincer?ti-au placut?
Stateam in dubii,sa le pun sau nu,lentila e aia de 18-55,vremea typical english,eu vroiam doar sa surprind natura cat de cat ,superbe locuri,vreau sa merg din nou luna viitoare :)

#183 Useril este offline   Alexandru 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationParis, France

Postat 20 March 2011 - 09:01 PM

Vezi postareaNico, la 20 March 2011 - 05:55 PM, a spus:

Alexandru,vorbesti serios? sincer,sincer?ti-au placut?...

Mai ales a cincea, dar si pozele 3, 6, 7, 8, 11.
În schimb, n-am priceput, ce filtru voiai sa folosesti?

#184 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 March 2011 - 04:42 PM

Vezi postareaNico, la 20 March 2011 - 04:13 PM, a spus:

Lily,
Eu iti admir foarte mult si pozele si retetele si recunosc ca-ti viziitez blogul foarte des...
Trecand de la una la alta,vreau sa zic ca sunt un dezastru la modificat poze si nu lucrez cu photoshop,ca nu stiu si nici nu-mi iese,
Lucrez doar cu programul atasat cand am cumparat camera, si asta doar de cateva luni,pana atunci am modificat cu Photo-Scape,dar tot nu se apropiau de realitate(pozele)
Folosesc tot Raw si incerc cu disperare sa lucrez cu lumina pe care o am la dispozitie(o veni ea si VARA).

Multumesc Nico! :)

Eu folosesc Gimp, n-am Photoshop.Si e singurul lucru pe care vreau si stiu sa modific.Si nu tot mereu.Doar cand e cazul.
Eu sunt codasa in aceasta materie, studiez in limita timpului.
Va admir pe toate care nu modificati, sper incet incet sa ajung la nivelul vostru. =))

#185 Useril este offline   Nico 

• bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Locationuk

Postat 22 March 2011 - 11:08 AM

Vezi postareaAlexandru, la 20 March 2011 - 09:01 PM, a spus:

Vezi postareaNico, la 20 March 2011 - 05:55 PM, a spus:

Alexandru,vorbesti serios? sincer,sincer?ti-au placut?...

Mai ales a cincea, dar si pozele 3, 6, 7, 8, 11.
În schimb, n-am priceput, ce filtru voiai sa folosesti?

Voiam sa pun Kenko,la un moment dat soarele era puternic si harsh,nu stiam in ce colt sa ma pun sa pozez pasaretul :)
Multumesc din suflet...

#186 Useril este offline   Nico 

• bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Locationuk

Postat 22 March 2011 - 11:12 AM

Vezi postareaEataly, la 21 March 2011 - 04:42 PM, a spus:

Lily,
Eu iti admir foarte mult si pozele si retetele si recunosc ca-ti viziitez blogul foarte des...
Trecand de la una la alta,vreau sa zic ca sunt un dezastru la modificat poze si nu lucrez cu photoshop,ca nu stiu si nici nu-mi iese,
Lucrez doar cu programul atasat cand am cumparat camera, si asta doar de cateva luni,pana atunci am modificat cu Photo-Scape,dar tot nu se apropiau de realitate(pozele)
Folosesc tot Raw si incerc cu disperare sa lucrez cu lumina pe care o am la dispozitie(o veni ea si VARA).

Eu folosesc Gimp, n-am Photoshop.Si e singurul lucru pe care vreau si stiu sa modific.Si nu tot mereu.Doar cand e cazul.
Va admir pe toate care nu modificati, sper incet incet sa ajung la nivelul vostru. :)

Da ce ,exista cineva sa nu-si modifice pozele? :)
Chiar ma intrebam (prosteste ,ce-i drept)
Despre marii fotografi:
La ce isi mai achizitioneaza camere de mii de lire sterline ,lumini ,etc,daca tot au nevoie de PS.etc
Din cate am mai citit si eu ,am inteles ca DSRL-urile astea s-au perfectat tocmai in ideea de a surprinde ceea ce ochiul uman percepe,aadica Realitatea.
Pana la urma care este DUMA?,ca sunt in ceata?
Vizitez des un blog ,in care tipu` a investit in lentile ,are spatiu` destinat fotografiei,etc.si daca vezi pozele lesini,albe toate ,nu mai intelegi nik,se pierde toata informatia,deci cum e mai bine?

#187 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 22 March 2011 - 12:21 PM

Vezi postareaNico, la 22 March 2011 - 11:12 AM, a spus:

Lily,

Va admir pe toate care nu modificati, sper incet incet sa ajung la nivelul vostru. :)

Despre marii fotografi:
La ce isi mai achizitioneaza camere de mii de lire sterline ,lumini ,etc,daca tot au nevoie de PS.etc
Din cate am mai citit si eu ,am inteles ca DSRL-urile astea s-au perfectat tocmai in ideea de a surprinde ceea ce ochiul uman percepe,aadica Realitatea.
Vizitez des un blog ,in care tipu` a investit in lentile ,are spatiu` destinat fotografiei,etc.si daca vezi pozele lesini,albe toate ,nu mai intelegi nik,se pierde toata informatia,deci cum e mai bine?

Asa cum iti place tie,e cel mai bine! :) Mie mi-ar placea sa stiu si sa fotografiez,dar si sa prelucrez(asa de distractie)

In alta ordine de idei,eu m-am apucat de citit cartea aparatului(a nu stiu cata oara,dar nici o data nu am terminat-o) si mai am putin si o termin .Chiar e interesanta :D

Si intr-o alta-alta ordine de idei,pe mine inca ma mai intereseaza de ce dupa ce postez pozele imi apar mai putin clare(nu asa scharf/) ca si cum le vad eu cu programul de vizionat poze .Am mai incercat eu sa intreb o data,dar nu cred ca am fost prea clara.
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#188 Useril este offline   Alexandru 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationParis, France

Postat 22 March 2011 - 12:40 PM

Despre marii fotografi:

Nu este nici o duma, pur si simplu modificarile pe care le faci acum pe Photoshop sau Gimp se faceau înainte în laborator.
Diferenta este ca numericul a adus laboratorul la îndemîna oricui.

P.S. : Cînd spui Kenko, este un filtru UV, un filtru polarizant, sau...?

#189 Useril este offline   Nico 

• bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Locationuk

Postat 22 March 2011 - 01:28 PM

Vezi postareaAlexandru, la 22 March 2011 - 12:40 PM, a spus:

Despre marii fotografi:

Nu este nici o duma, pur si simplu modificarile pe care le faci acum pe Photoshop sau Gimp se faceau înainte în laborator.
Diferenta este ca numericul a adus laboratorul la îndemîna oricui.

P.S. : Cînd spui Kenko, este un filtru UV, un filtru polarizant, sau...?

Scuze,da, un filtru polarizant. :)

#190 Useril este offline   Nico 

• bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Locationuk

Postat 22 March 2011 - 01:33 PM

Vezi postareapetunie, la 22 March 2011 - 12:21 PM, a spus:

Lily,

Despre marii fotografi:

Asa cum iti place tie,e cel mai bine! :) Mie mi-ar placea sa stiu si sa fotografiez,dar si sa prelucrez(asa de distractie)

In alta ordine de idei,eu m-am apucat de citit cartea aparatului(a nu stiu cata oara,dar nici o data nu am terminat-o) si mai am putin si o termin .Chiar e interesanta :D

Si intr-o alta-alta ordine de idei,pe mine inca ma mai intereseaza de ce dupa ce postez pozele imi apar mai putin clare(nu asa scharf/) ca si cum le vad eu cu programul de vizionat poze .Am mai incercat eu sa intreb o data,dar nu cred ca am fost prea clara.

I-ai dat sharp din camera?
S-apoi eu raman tot la ideea mea veche,depinde de sticla ,foarte mult.
Ma consider un necunoscator,pentru ca asa e,dar diferenta e clara.
Atat mi-as dori si eu sa fac -o fotografie,oare cand....? :D :D

Stai asa un pic ca am luat-o pe ulei!
Am crezut ca te plangi de calitatea sharp-ului din camera,cee ce se regleaza f simplu.
De program ce sa zic ,nu stiu n-am avut neplaceri nici cand am lucrat cu photo-scape.
D e ce nu folosesti programul atasat cand ai cumparat camera?,e superb!

#191 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 22 March 2011 - 02:02 PM

Da ce ,exista cineva sa nu-si modifice pozele? :tongue3:

Da, Maya! :floare:

Si nu foloseste nici trepied.Eu i-am zis ca-i profi, dar nu ma crede.

Mai scrieti fetelor din bataile voastre de cap in lumea fotografiei.

Nico te citez: "Atat mi-as dori si eu sa fac -o fotografie,oare cand....?"

In ce sens? ce fotografie? ce ti-ar placea?

#192 Useril este offline   Nico 

• bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Locationuk

Postat 22 March 2011 - 02:15 PM

Eh!
Atunci ,Maya draga,felicitari si inclinari, :tongue3:
Eu la 42 ani si dupa o gramada de chestii,am tremuraturi de mana maica.Folosesc si pentru haleala lentila de 60mm,sub 1/15,fara tripod ,mai bine nu mai fac nici o poza :floare:
Am si eu cateva poze fara tripod,cele de la macaroons,2 sau 3-dar asta doar ca m-am ajutat de lumina binecuvantata a zilei!
I`m just a newbie...,
Cat despre fotografie si nu poze,
Nu stiu ceva care sa-mi taie respiratia ,ca si torturile Dorei si trandafirii Marianei,ceva nefacut,neprelucrat,surprins like that...(dileli de femeie batrana :floare: )

#193 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDeutschland

Postat 22 March 2011 - 02:21 PM

Vezi postareaNico, la 22 March 2011 - 01:33 PM, a spus:

Atat mi-as dori si eu sa fac -o fotografie,oare cand....? :floare: :lol:

Am crezut ca te plangi de calitatea sharp-ului din camera,cee ce se regleaza f simplu.
De program ce sa zic ,nu stiu n-am avut neplaceri nici cand am lucrat cu photo-scape.

Pentru ca nu stiou sa-l folosesc ,na,dar daca zici ca e bun,ma pun sa-l instalez si incerc cu el.Mersi! :floare: :tongue3:

#194 Useril este offline   Nico 

• bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Locationuk

Postat 22 March 2011 - 02:26 PM

Vezi postareapetunie, la 22 March 2011 - 02:21 PM, a spus:

Atat mi-as dori si eu sa fac -o fotografie,oare cand....? :floare: =))

Pentru ca nu stiou sa-l folosesc ,na,dar daca zici ca e bun,ma pun sa-l instalez si incerc cu el.Mersi! :lol: :tongue3:

N-ai sa regreti si e mai simplu decat iti imaginezi
cate poze am stricat cu photo-scape ,dar si din vina mea,tot puneam backlight,dupa parerea mea asta e primul pas care distruge o poza,prima data ti se pare buna,si cand revezi ,realizezi de fapt ca e rubish.
Am inceput sa le las aproape asa,cum am invatat sa folosesc camera,si sunt mult mai multumita :floare:

#195 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDeutschland

Postat 22 March 2011 - 02:28 PM

Vezi postareaNico, la 22 March 2011 - 02:26 PM, a spus:

Vezi postareapetunie, la 22 March 2011 - 02:21 PM, a spus:

Atat mi-as dori si eu sa fac -o fotografie,oare cand....? :floare: =))

Pentru ca nu stiou sa-l folosesc ,na,dar daca zici ca e bun,ma pun sa-l instalez si incerc cu el.Mersi! :lol: :tongue3:

N-ai sa regreti si e mai simplu decat iti imaginezi
cate poze am stricat cu photo-scape ,dar si din vina mea,tot puneam backlight,dupa parerea mea asta e primul pas care distruge o poza,prima data ti se pare buna,si cand revezi ,realizezi de fapt ca e rubish.
Am inceput sa le las aproape asa,cum am invatat sa folosesc camera,si sunt mult mai multumita :floare:

Mersi fain,Nico,o sa incerc programul :D

#196 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 22 March 2011 - 03:42 PM

Vezi postareaNico, la 22 March 2011 - 02:15 PM, a spus:

Eh!
Atunci ,Maya draga,felicitari si inclinari, :tongue3:
Eu la 42 ani si dupa o gramada de chestii,am tremuraturi de mana maica.Folosesc si pentru haleala lentila de 60mm,sub 1/15,fara tripod ,mai bine nu mai fac nici o poza =))
Am si eu cateva poze fara tripod,cele de la macaroons,2 sau 3-dar asta doar ca m-am ajutat de lumina binecuvantata a zilei!
I`m just a newbie...,
Cat despre fotografie si nu poze,
Nu stiu ceva care sa-mi taie respiratia ,ca si torturile Dorei si trandafirii Marianei,ceva nefacut,neprelucrat,surprins like that...(dileli de femeie batrana :floare: )

Nu-s dileli, cred ca avem toti Moby Dick-ul nostru.Cu toti cautam o idee perfecta, o fotografie perfecta.

Si eu trepiedul il folosesc de putin timp, de o luna.Restul is facute fara.Se si vad. :floare: Sunt asa de superficiala.

Imi place ca esti o perfectionista! :lol: Avem numai de invatat de la tine.

#197 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 22 March 2011 - 07:03 PM

Petunel,programul primit cu canonul,e super,e chiar simplu,trebuie doar sa te uiti olecuta prin el!

Eu am încercat sa ma joc cu pozele,dar dupa joaca mie nu mai îmi plac!Nu mi se mai par naturale.Dar aici cred ca toate avem o altfel de ochiometrie.
Photoshopul,pentru mine este prea complex.Ma refer la CS 3,4,5...Eu nu stilizez,nu fac colaje,nu folosesc rame si nici filtre...asa ca ce sa fac cu PS?
M-am lipit de PSElements,pentru ca e foarte simplu,si pentru ca lucreaza în masa,tot foarte simplu!

Cît despte trepied...nu mi-e deloc la îndemîna.Ma împiedic de el prin casa,si sincera sa fiu,daca chiar am o zi cu mîna mai nelinistita,prefer sa-mi sprijin cotul de un scaun,si iaca asa iese poza cu halelala :tongue3:

Nico,Photoshop CS,e bun daca stilizezi,"fotomontezi",faci colaje...etc.Si da,poate reda si naturaletea mai clara,sau o poate pune într-un anumit unghi,într-o anumita lumina.
De exemplu daca vrei sa exprimi tristetea dintr-un cimitir sau natura moarta,printr-un "shot" natural nu obtii rezultatul dorit.Sau daca vrei sa exprimi frumusete,bucurie,stralucire....e posibil prin naturalete sa nu obtii efectul dorit...ei astea si multe altele le obtii cu Pshopul.Sau daca faci black and white...cu natural,aici nu exprimi absolut nimic fara photoshop,poti sa ai camera camerelor :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#198 Useril este offline   La-Chef-A 

• La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 22 March 2011 - 08:51 PM

Eu folosesc Photoshop la greu, mai ales cand uit sa fac ochiuri la tochitura moldoveneasca. :hug: :) :)
Acu vine Geany si ma alearga cu matura, pai ce tochitura moldoveneasca e aia????

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-701-13008189412775.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-701-1300818951807.jpg

Si acum lasand gluma la o parte (sper ca nu ati luat-o in serios!), eu chiar folosesc PS la greu, dar nu pentru corectii de fotografie ci pentru design, webdesign, colaje.
Asta e ultima creatie in materie de design de care sunt foarte mandra. Am pornit de la 0, construind fiecare cerc in parte, etc, etc. PS este extraordinar, poti face cu el lucruri incredibile.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-701-13008198352083.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-701-13008205061257.jpg

#199 Useril este offline   La-Chef-A 

• La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 22 March 2011 - 09:38 PM

Cat despre fotografie eu folosesc un aparat modest, un Canon A590 insa am parte de multa lumina naturala si asta conteaza foarte mult.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-701-13008226482345.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-701-13008226561807.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-701-13008227054004.jpg

#200 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDeutschland

Postat 23 March 2011 - 11:28 AM

Vezi postareaMaya, la 22 March 2011 - 07:03 PM, a spus:

Petunel,programul primit cu canonul,e super,e chiar simplu,trebuie doar sa te uiti olecuta prin el!

.........
.................

Da,asta ziceti voi ca-i simplu :-*

Eu nici macar n-am gasit unde sa micsorez pozele cu el :-* :D

Arata acest topic

• 15 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11