Supa de salata verde Ca la mama acasa
#41
Postat 19 May 2010 - 07:35 PM
Fa o data dupa reteta mea si te asigur ca o sa-i placa si sotului.
Exact asa cum am scris-o.
Stiu ca gusturile nu se discuta,dar asta-i alta reteta.
Daca ai placerea sa o incerci,te astept cu impresii.
Daca nu-i place nici asa,inseamna ca nu-i place supa de salata si basta.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#42
Postat 19 May 2010 - 08:02 PM
Singura ciorba cu verdeturi pe care o mananca e cea de loboda, in rest refuza orice si mai ales ce nu are carne
Loboda macar e rosie, mai merge, da daca vede verde in farfurie face alergie.Nu mananca spanac, urzici, stefie sau orice e prea verde.
#43
Postat 19 May 2010 - 08:07 PM
Ar fi bine sa nu zica asta in fata copiilor,ca apoi nu mai mananca nici ei verdet.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#44
Postat 19 May 2010 - 10:59 PM
cu slana
Sar mararul deseori,sa fiu sincera
#45
Postat 09 June 2010 - 09:52 PM
Eu folosesc intotdeauna kaiser ori sunca tocat cubulete:
Pun in tigaie sunca, sa se topeasca putin slanina:
Intre timp, spal fiecare frunza de salata:
Le rup cu mana si le pun in apa clocotita, alaturi de sunca prajita:
Adaug smantana:
Las salata sa dea un clocot:
Si pregatesc 2 oua, pe care le sarez si le piperez:
Intr-un borcanel de smantana pun o lingura de faina si amestec bine, sa nu ramana cocoloase:
Torn smantana cu faina in cratita si las cateva minute, sa fiarba faina:
Apoi adaug ouale batute bine:
Se lasa sa dea un clocot, cat sa fiarba ouale:
Cand fierbe, oul face putin spume, da' ii trece repede:
Am curatat cativa catei de usturoi, pe care i-am dat la presa. Am pregatit si mararul:
Am inchis focul si-am adaugat usturoiul si mararul:
Se serveste calda, alaturi de ardei iute, paine, mamaliga - depinde de gusturi:
Pofta buna!
#46
Postat 09 June 2010 - 10:20 PM
#48
Postat 10 June 2010 - 01:27 AM
Reteta cred ca nu diferea de cea "traditionala", poate a contribuit si atmosfera, faptul ca am savurat-o afara, in curtea casei, poate balmosul, poate fiindca era primavara tarzie si nu aveam nici o grija, sau pur si simplu faptul ca nu am facut-o eu...
Scuze de off topic.
#49
Postat 10 June 2010 - 12:59 PM
Nu-i cu nici o suparare.
Reteta ta e tot de supa de salata.
Stiu si varianta ta.
Toate sunt bune,pe toate le-am gustat.
Doar ca cea pe care am pus-o e preferata mea.
Te rog sa nu dezlipesti nimic .Lasa aici.
Asa ca haideti cu orice varianta de Supa de salata va place si lipiti langa ale noastre,
ca doar n-o sa vacem forumul varza.
Acu ar fi culmea sa faca fiecare topic nou cu fiecare varianta de supa de salata,varza,loboda....
Adi,
Si eu am amintiri culinare placute din multe locuri frumoase care mi-au bucurat
sufletul.
Nu ai fost deloc Off topic
http://povesticulinare.blogspot.com/
#50
Postat 10 June 2010 - 01:06 PM
adi_edi, la 09 June 2010 - 10:20 PM, a spus:
zerda, la 10 June 2010 - 01:02 AM, a spus:
adi_edi, la 10 June 2010 - 01:27 AM, a spus:
Reteta cred ca nu diferea de cea "traditionala", poate a contribuit si atmosfera, faptul ca am savurat-o afara, in curtea casei, poate balmosul, poate fiindca era primavara tarzie si nu aveam nici o grija, sau pur si simplu faptul ca nu am facut-o eu...
Scuze de off topic.
Prin Cluj inca n-am ajuns, dar nu-i timpul pierdut!
Ciorba asta am facut-o prima oara acum vreo 4 ani, de nu ma-nsala prea rau memoriile. A iesit de belea din prima, asa ca tot repet isprava, cand avem chef de-o zeama racoroasa si rapida. E numai buna de mancat pe caldurile astea (care, intr-un final, au inceput sa apara si pe aici).
#51
Postat 10 June 2010 - 01:08 PM
Piscotel, la 10 June 2010 - 12:59 PM, a spus:
Nu-i cu nici o suparare.
Reteta ta e tot de supa de salata.
Stiu si varianta ta.
Toate sunt bune,pe toate le-am gustat.
Doar ca cea pe care am pus-o e preferata mea.
Te rog sa nu dezlipesti nimic .Lasa aici.
Asa ca haideti cu orice varianta de Supa de salata va place si lipiti langa ale noastre,
ca doar n-o sa vacem forumul varza.
Acu ar fi culmea sa faca fiecare topic nou cu fiecare varianta de supa de salata,varza,loboda....
Pisco, saru'mana pentru gazduire. La fel zic si eu, pentru o varianta, n-are rost sa fac un alt topic. Am trecut la index si reteta propusa de mine, deci apare undeva ca este nitel diferita de varianta propusa de tine.
Sper sa fac iarasi ciorba zilele astea, ca e tare buna si racoroasa.
#52
Postat 10 June 2010 - 01:10 PM
#53
Postat 10 June 2010 - 07:08 PM
Ramo, la 10 June 2010 - 01:10 PM, a spus:
Pun si eu varianta lui tata, ca el e mare fan, mai ales la mancat din frigider direct!
se caleste ceapa verde:
iaurt si supa:
final:
#54
Postat 10 June 2010 - 07:17 PM
Ramo, la 10 June 2010 - 01:10 PM, a spus:
Sa-mi spui daca ti-a placut.
Poate ca ideea de slanina prajita in supa pare ciudata,dar pana nu incercati,
nu stiti ce pierdeti.
E singura supa in care pun slanina prajita.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#55
Postat 10 June 2010 - 07:23 PM
Multumim pentru varianta lui tata.
E cea cu kaizer,(sunculita),iaurt si papara taiata .
Eu azi am mai facut o portie.
Pentru diversitate i-am facut niste zdrente din ou.
Bat 2 oua cu 2 linguri de faina,putin ulei+sare si dau drumul sa curga fir, in supa clocotita.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#56
Postat 04 February 2021 - 06:38 AM
Imagini atasate
#57
Postat 04 February 2021 - 10:47 AM
#58
Postat 04 February 2021 - 12:58 PM