Gnocchi, fel de fel
#21
Postat 19 October 2010 - 03:30 PM
#24
Postat 01 February 2011 - 03:25 PM
Daca nu obtin titlul de regina gnocchilor, ma las pagubasa.
Reteta de gnocchi clasica, cu cartofi si in mijloc...sparanghel.Ideea nu-mi apartine, e luata de pe blogul Menu Turistico.
700 gr de cartofi fierti in coaja
250 gr de faina
2 galbenusuri
sare
5-6 fire subtiri de sparanghel fierti 5 minute la aburi.
Cartofii se curata de coaja cat sunt fierbinti.Se dau prin razatoarea mica.Pireul obtinut se amesteca cu faina pe masa de lucru.
Am adaugat cate un galbenus pe rand.
Am adaugat si un praf de sare.
Am format suluri, le-am turtit si in mijloc am asezat cate un fir de sparanghel bine infainat.
Am sigilat firul de sparanghel in mijloc si am rulat sa-i dau o forma.De cilindru.
Am taiat gnocchi de 1 centimetru.O parte i-am pus in congelator, restul i-am fiert in apa usor sarata.I-am lasat cam 1 minut de cand s-au ridicat la suprafata.
Se servesc cu unt topit aromatizat cu salvie.Bineinteles, nelipsitul parmigiano.
#25
Postat 01 February 2011 - 06:23 PM
#27
Postat 01 February 2011 - 09:32 PM
Am un frizant rose la bord,si sînt ametita...hai noroc!Hîc!
Deci n-am cuvinte!Imi doresc sa fac si eu asa galuscute frumoase!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#28
Postat 02 February 2011 - 03:14 PM
Manu,draga,
Mamica ta e o mare gospodina!
#29
Postat 04 February 2011 - 02:39 PM
Adriana, la 01 February 2011 - 06:23 PM, a spus:
Uite ca gnocchi alla romana n-am facut inca.Deci nu pot fi numita inca regina.
La-Chef-A, la 01 February 2011 - 06:27 PM, a spus:
Apreciez, mai ales ca vin de la printesa aperitivelor.
Maya, la 01 February 2011 - 09:32 PM, a spus:
Am un frizant rose la bord,si sînt ametita...hai noroc!Hîc!
Deci n-am cuvinte!Imi doresc sa fac si eu asa galuscute frumoase!
Maya, sti cum se zice: In vino veritas!
Nico, la 02 February 2011 - 03:14 PM, a spus:
Manu,draga,
Mamica ta e o mare gospodina!
Eu cum i-am vazut, a doua zi i-am executat.Multumesc Nico, ii transmit lui Manu.
#30
Postat 19 July 2011 - 06:01 PM
E prima data cand ma incumet, am asistat la facerea lor,ma invatase soacra surorii mele sa-i fac,da n-am prins curajul.Mi-au trebuit 6 ani sa ma apuc de ei.
Cum sunt abonata la Giallo Zafferano, acu ceva timp mi-a sosit pe e-mail reteta la Gnocchi de ricotta.
Aveam in frigider niste ricotta luata cu gandul sa fac Cannoli,dar mi-am schimbat planurile.
Am facut o portie pentru 2 persoane
125 gr faina
60 gr parmesan
1 ou
250 gr ricotta
nucsoara, sare,piper
Eu am amestecat toate ingredientele de-odata, apoi am mutat compozitia pe plansa de lucru si am taiat bucatele.Ei acu nu mi-au iesit mie cei mai frumosi gnocchi,dar mai lucrez.
I-am servit cu sos de rosii cu busuioc.
Ei cineva ar trebui sa ma opreasca, ca as manca continuu, cred ca de aceea nu ma incumetam sa-i fac .
Acum o intrebare.Daca ii tai si ii infainez si pun intr-o cutie inchisa ermetic, cam cat i-as putea pastra la frigider?
#31
Postat 19 July 2011 - 07:31 PM
#32
Postat 20 July 2011 - 03:25 PM
Sunt buni gnocchi cu ricotta Ioana, de mult nu i-am facut.
#33
Postat 10 April 2012 - 11:25 AM
#35
Postat 10 April 2012 - 01:33 PM
Eataly, la 10 April 2012 - 11:25 AM, a spus:
Unde gasesti cartofi violeti?????
#36
Postat 10 April 2012 - 01:45 PM
http://artaculinara...._0
#37
Postat 10 April 2012 - 02:26 PM
Carmen, e pentru prima oara cand ii gasesc "la mine" in piata.M-am mirat si eu.Sunt dulci si fainosi.Ii ador.Pacat ca-s practic de negasit.
Ps: 4,50 euro kilogramul.
Carmen faina ideea cu gnocchi de ricotta umpluti.
#38
Postat 10 April 2012 - 02:43 PM
Eataly, la 10 April 2012 - 02:26 PM, a spus:
Ps: 4,50 euro kilogramul.
Carmen faina ideea cu gnocchi de ricotta umpluti.
I-am cautat si in Franta tot timpul astia vitelotte, dar nimic...
I-as semana daca i-as gasi; am inteles ca-s minunati!!!!
Despre gnocchi...cu reteta asta a ta cu ricotta nu dai gresh...adica daca la aia cu cartof ba ies ca o guma...ba se fleoscaiesc...fiindca depinzi de cartof...(si ala ba ca nu e fainos...ba ca e apos si tot asa)astia cu ricotta sunt perfecti!!!!
#39
Postat 13 March 2013 - 05:00 PM
Pentru 6 persoane avem nevoie de:
150 gr ricotta
400 gr spanac oparit si scurs bine
100 gr parmigiano ras
200 gr faina
150 gr somon dezosat si tocat
2 oua
sare
Amestecati bine toate ingredientele.Formati cu ajutorul a doua lingurite gnocchetti.Ii aruncati treptat in apa care fierbe.De cand se ridica la suprafata, ii mai lasati mai putin de 1 minut.
Eu i-am servit cu ulei de masline aromatizat cu patrunjel si pentru un efect "crunchy" deasupra am asezat "cipsuri" de parmezan crocant.
Am pus doua linguri de parmezan intr-o tigaie antiaderenta incinsa.
Lasati sa se topeasca si intorceti.
Sa nu va fie frica de cantitati, puteti congela gnocchi nefierti.