Gnocchi, fel de fel
#41
Postat 13 March 2013 - 10:57 PM
Ma faceti sa pacatuiesc daca ma mai uit mult pe aici.
Bravo!
#42
Postat 14 March 2013 - 12:36 PM
#43
Postat 24 April 2013 - 12:05 AM
ingrediente gnocchi, aceiaşi idee ca in postare Ioanei din pagina 2, proportii de 2-1 intre ricotta şi făină şi un ou la 300 g de ricotta.
300 g ricotta
150 g făină
80 g parmigiano
1 ou
sare
nucşoară
toate se amestecă pînă se omogenizează. cum trebuie făcut suluri cu diametrul de max 2cm, trebuie să îl puteţi rula fără să se lipească aşa că vedeţi dacă vă convine raportul de brînză - făină.
dacă e prea puţină făină aluatul e lipicios, dacă e prea multă, gnocchi ieş "făinoşi" cînd ei de fapt trebuie să fie pufoşi. eu am mai adăugat o lingură cu vîrf de brînză şi nu am pus toată făina, am ţinut ceva şi pentru pudrat planşeta.
am impărţi aluatul in 4 bucăţi şi am modelat cu mîna suluri cam de 2 cm diametru.
am tăiat cu cuţitul ad libitum, nu le-am dat nici o formă zimţată pe exterior ci i-am lăsat ca nişte pernuţe, am citit că la gnocchi de ricotta nu e nevoie de zimţi.
sosul de gorgonzola şi fistic
50 g gorgonzola
100 ml cream, sau smântînă sau frişcă lichidă, poate fi şi de 18% sau 10%, eu am pus de 35%
8 fistici naturali
se topeşte brînza în smântâna lichidă, pe foc mic, pînă se omogenizează şi se îngroaşă un pic
fisticii se zdrobesc prin ciocănire şi se adaugă ori in sos ori in farfurie.
concluzia? sunt foarte buni, aş putea mînca aşa ceva un giorno sì e l'altro pure
#45
Postat 24 April 2013 - 10:14 AM
Have a nice day y'all!
#46
Postat 24 April 2013 - 03:38 PM
Thanks, Dex!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#47
Postat 26 April 2013 - 07:49 AM
intreb, nu dau cu parul
#48
Postat 26 April 2013 - 07:09 PM
#50
Postat 14 February 2014 - 10:30 PM
Foarte moi si buni, s-au terminat intr-o clipa si daca ar fi fost mai multi s-ar fi terminat la fel de repede
Ingrediente:
750 gr de dovleac copt
260 gr de faina alba 00
2 oua intregi
un strop de sare
Eu am folosit un dovleac butternut squash pe care l-am taiat in 2 pe lungime, scos semintele si copt la cuptor la 200°C pina cind a fost moale, am curatat coaja si pastrat la frigider. In seara in care am facut gnocchi am pus toate ingredientele in Thermomix si am amestecat. Am pus apoi compozitia intr-un pos de cofetar si lasat-o sa cada in oala cu apa care fierbea taind cu cutitul pe masura ce iesea. In putine minute se ridica la suprafata si sunt gata. I-am amestecat cu unt topit aromatizat cu ierburi aromatice
#51
Postat 15 February 2014 - 08:31 PM
Adriana, la 14 February 2014 - 10:30 PM, a spus:
Foarte moi si buni, s-au terminat intr-o clipa si daca ar fi fost mai multi s-ar fi terminat la fel de repede
Ingrediente:
750 gr de dovleac copt
260 gr de faina alba 00
2 oua intregi
un strop de sare
Eu am folosit un dovleac butternut squash pe care l-am taiat in 2 pe lungime, scos semintele si copt la cuptor la 200°C pina cind a fost moale, am curatat coaja si pastrat la frigider. In seara in care am facut gnocchi am pus toate ingredientele in Thermomix si am amestecat. Am pus apoi compozitia intr-un pos de cofetar si lasat-o sa cada in oala cu apa care fierbea taind cu cutitul pe masura ce iesea. In putine minute se ridica la suprafata si sunt gata. I-am amestecat cu unt topit aromatizat cu ierburi aromatice
Mai faini!
Fara cartofi.Mai am si eu un dovleac de la Ramo in beci.
#52
Postat 22 January 2015 - 12:51 PM
Pentru reteta de gnocchi m-am inspirat de pe site-ul Giallo Zafferano.Dar cu ce i-am potrivit a fost inspiratia mea de moment.
Manu a mancat tot si cu asta v-am spus tot.
Pentru 3 persoane am injumatatit cantitatiile, eu vi le dau intregi:
300 gr faina de castane
150 gr faina
300 ml apa
sare
Cerneti cele doua faini, adaugati sarea si apa.
Framantati un aluat care incet, incet se transforma intr-o plastelina modelabila nelipicioasa.
O bagati intr-o punga si introduceti pentru o ora in frigider.
Formam suluri, taiem bucatele.
Cu ajutorul oricarui instrument(razatoare, furculita,rigagnocchi) formati gnocchi.
Ii fierbeti in apa sarata 10-12 minute, acum depinde de marimea lor.Mai bine ii incercati.
Am curatat un mar vede, l-am taiat felii.Am aromatizat intr-o tigaie ulei de masline cu o ramurica de rozmarin.Am adaugat feliile de mar si le-am "prajit" rapid la foc mare.Sa nu se inmoaie, sa ramana crocante.
Le-am luat de pe foc.Le-am scos din wok.
Am adaugat pancetta(costita) si am calit-o lejer.
Am adaugat gnocchi scursi de apa( pastrati o cescuta de apa in care au fiert).Adaugati si merele si un pic din apa.
Cu wokul inca pe foc, radeti parmigiano si amestecati.
Serviti:
Gnocchi de castane sunt buni si serviti cu branzeturi(gorgonzola, fondute, scamorza, etc).
#53
Postat 22 January 2015 - 01:48 PM
#54
Postat 22 January 2015 - 05:39 PM
Eu initial am vrut sa fac castagnaccio, dar tot aman.
#55
Postat 22 January 2015 - 07:43 PM
#56
Postat 23 January 2015 - 09:17 AM
Numai sa am eu faina de castane.
Peter
#57
Postat 23 January 2015 - 10:20 AM
Adriana, la 22 January 2015 - 07:43 PM, a spus:
Si o foloseai in procent de 100 % sau o completai cu faina alba?
Peter, la 23 January 2015 - 09:17 AM, a spus:
Numai sa am eu faina de castane.
Peter
Peter, desi pare o reteta fancy, faina de castane e folosita mult aici in meniurile "de munte", "sarace".
Ma tenteaza o reteta de paine cu faina de castane, de fapt sunt multe retete care ma tenteaza, crema pasticcera cu faina de castane, besciamella cu faina de castane, un sos pentru carne cu faina de castane, dulciuri nu mai vorbim.
Opriti-ma...
#58
Postat 23 January 2015 - 11:00 AM
Eataly, la 23 January 2015 - 10:20 AM, a spus:
completam
https://adriananicol...ina-de-castane/