Forum Culinar: Gnocchi, fel de fel - Forum Culinar

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Gnocchi, fel de fel

#41 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 13 March 2013 - 10:57 PM

Foarte bine arata toate variantele!

Ma faceti sa pacatuiesc daca ma mai uit mult pe aici.

Bravo!

#42 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 March 2013 - 12:36 PM

Vezi postareaAdriana, la 13 March 2013 - 10:53 PM, a spus:

Sublimi iar pozele sunt foarte foarte frumoase :(


Multumesc Adriana! :(

Vezi postareacerra, la 13 March 2013 - 10:57 PM, a spus:

Foarte bine arata toate variantele!

Ma faceti sa pacatuiesc daca ma mai uit mult pe aici.

Bravo!


Multumesc Cerra! :(

#43 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 24 April 2013 - 12:05 AM

Gnocchi di riccotta cu sos de Gorgonzola şi fistic - dedicaţie pentru lapo

ingrediente gnocchi
, aceiaşi idee ca in postare Ioanei din pagina 2, proportii de 2-1 intre ricotta şi făină şi un ou la 300 g de ricotta.

300 g ricotta
150 g făină
80 g parmigiano
1 ou
sare
nucşoară

toate se amestecă pînă se omogenizează. cum trebuie făcut suluri cu diametrul de max 2cm, trebuie să îl puteţi rula fără să se lipească aşa că vedeţi dacă vă convine raportul de brînză - făină.
dacă e prea puţină făină aluatul e lipicios, dacă e prea multă, gnocchi ieş "făinoşi" cînd ei de fapt trebuie să fie pufoşi. eu am mai adăugat o lingură cu vîrf de brînză şi nu am pus toată făina, am ţinut ceva şi pentru pudrat planşeta.

am impărţi aluatul in 4 bucăţi şi am modelat cu mîna suluri cam de 2 cm diametru.

am tăiat cu cuţitul ad libitum, nu le-am dat nici o formă zimţată pe exterior ci i-am lăsat ca nişte pernuţe, am citit că la gnocchi de ricotta nu e nevoie de zimţi.

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-1215-13667535317474.jpg

sosul de gorgonzola şi fistic

50 g gorgonzola
100 ml cream, sau smântînă sau frişcă lichidă, poate fi şi de 18% sau 10%, eu am pus de 35%
8 fistici naturali

se topeşte brînza în smântâna lichidă, pe foc mic, pînă se omogenizează şi se îngroaşă un pic

fisticii se zdrobesc prin ciocănire şi se adaugă ori in sos ori in farfurie.

concluzia? sunt foarte buni, aş putea mînca aşa ceva un giorno sì e l'altro pure :biggrin:

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-1215-13667535268207.jpg

#44 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 April 2013 - 07:04 AM

Nice .

#45 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 24 April 2013 - 10:14 AM

Thanks, big guy! You rule! Sotzosenia va fi cu totul in puterea mea in weekend :thumleft:.
Have a nice day y'all!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#46 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 24 April 2013 - 03:38 PM

Ooo, d'astia fac si io! :thumleft:
Thanks, Dex!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#47 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 26 April 2013 - 07:49 AM

Dex, nu rumenesti putin fisticul inainte de a-l adauga la mancare? eu stiu ca si fisticul, si semintele de pin trebuie putin prajite, ca altfel nu-si arata complet aroma
intreb, nu dau cu parul :toothy9;

#48 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 26 April 2013 - 07:09 PM

redi, nu m-am gîndit prea mult la aromă pentru că in rolul respectiv era gorgonzola, am vrut numai un pic de crănţăneală în textură. oricum e o idee de testat, mersi că nu dăduşi cu paru :D

#49 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 28 April 2013 - 10:19 AM

Vezi postareaDexter, la 26 April 2013 - 07:09 PM, a spus:

redi, nu m-am gîndit prea mult la aromă pentru că in rolul respectiv era gorgonzola, am vrut numai un pic de crănţăneală în textură. oricum e o idee de testat, mersi că nu dăduşi cu paru :toothy9;


:tongue3:
nici n-am par ( "a"e fara palarie, sa nu se inteleaga altceva!)

#50 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,259
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 February 2014 - 10:30 PM

Un alt fel de gnocchi alla zucca fata de cei postati de Eataly
Foarte moi si buni, s-au terminat intr-o clipa si daca ar fi fost mai multi s-ar fi terminat la fel de repede :floare:
Ingrediente:
750 gr de dovleac copt
260 gr de faina alba 00
2 oua intregi
un strop de sare
Eu am folosit un dovleac butternut squash pe care l-am taiat in 2 pe lungime, scos semintele si copt la cuptor la 200°C pina cind a fost moale, am curatat coaja si pastrat la frigider. In seara in care am facut gnocchi am pus toate ingredientele in Thermomix si am amestecat. Am pus apoi compozitia intr-un pos de cofetar si lasat-o sa cada in oala cu apa care fierbea taind cu cutitul pe masura ce iesea. In putine minute se ridica la suprafata si sunt gata. I-am amestecat cu unt topit aromatizat cu ierburi aromatice
Imagine atasata: monthly_02_2014/post-4-1392409741006.jpg

#51 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 15 February 2014 - 08:31 PM

Vezi postareaAdriana, la 14 February 2014 - 10:30 PM, a spus:

Un alt fel de gnocchi alla zucca fata de cei postati de Eataly
Foarte moi si buni, s-au terminat intr-o clipa si daca ar fi fost mai multi s-ar fi terminat la fel de repede :hug:
Ingrediente:
750 gr de dovleac copt
260 gr de faina alba 00
2 oua intregi
un strop de sare
Eu am folosit un dovleac butternut squash pe care l-am taiat in 2 pe lungime, scos semintele si copt la cuptor la 200°C pina cind a fost moale, am curatat coaja si pastrat la frigider. In seara in care am facut gnocchi am pus toate ingredientele in Thermomix si am amestecat. Am pus apoi compozitia intr-un pos de cofetar si lasat-o sa cada in oala cu apa care fierbea taind cu cutitul pe masura ce iesea. In putine minute se ridica la suprafata si sunt gata. I-am amestecat cu unt topit aromatizat cu ierburi aromatice



Mai faini! :appl:
Fara cartofi.Mai am si eu un dovleac de la Ramo in beci. :appl:

#52 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 22 January 2015 - 12:51 PM

Gnocchi de castane cu mere, costita si rozmarin

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-9-14219236836533.jpg

Pentru reteta de gnocchi m-am inspirat de pe site-ul Giallo Zafferano.Dar cu ce i-am potrivit a fost inspiratia mea de moment.
Manu a mancat tot si cu asta v-am spus tot. :D

Pentru 3 persoane am injumatatit cantitatiile, eu vi le dau intregi:

300 gr faina de castane
150 gr faina
300 ml apa
sare

Cerneti cele doua faini, adaugati sarea si apa.

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-9-1421922988738.jpg

Framantati un aluat care incet, incet se transforma intr-o plastelina modelabila nelipicioasa.

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-9-14219230442035.jpg

O bagati intr-o punga si introduceti pentru o ora in frigider.

Formam suluri, taiem bucatele.

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-9-14219230982143.jpg

Cu ajutorul oricarui instrument(razatoare, furculita,rigagnocchi) formati gnocchi.

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-9-14219231543576.jpg

Ii fierbeti in apa sarata 10-12 minute, acum depinde de marimea lor.Mai bine ii incercati.

Am curatat un mar vede, l-am taiat felii.Am aromatizat intr-o tigaie ulei de masline cu o ramurica de rozmarin.Am adaugat feliile de mar si le-am "prajit" rapid la foc mare.Sa nu se inmoaie, sa ramana crocante.

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-9-14219233556162.jpg

Le-am luat de pe foc.Le-am scos din wok.

Am adaugat pancetta(costita) si am calit-o lejer.

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-9-14219233938491.jpg

Am adaugat gnocchi scursi de apa( pastrati o cescuta de apa in care au fiert).Adaugati si merele si un pic din apa.

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-9-14219236023368.jpg

Cu wokul inca pe foc, radeti parmigiano si amestecati.


Imagine atasata: monthly_01_2015/post-9-14219236287762.jpg

Serviti:

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-9-1421923660168.jpg

Gnocchi de castane sunt buni si serviti cu branzeturi(gorgonzola, fondute, scamorza, etc).

#53 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,259
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 January 2015 - 01:48 PM

Vezi postareaEataly, la 22 January 2015 - 12:51 PM, a spus:

Gnocchi de castane sunt buni si serviti cu branzeturi(gorgonzola, fondute, scamorza, etc).

Cred ca sunt mortal de buni cu brinzeturi, bine ca nu mai am faina de castane :D

#54 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 22 January 2015 - 05:39 PM

Ba sa cumperi Adriana ca merita, sunt gustosi si nu strica sa o ai in casa.daca-ti place gustul.
Eu initial am vrut sa fac castagnaccio, dar tot aman.

#55 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,259
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 January 2015 - 07:43 PM

am avut-o mereu in casa dar o foloseam numai la crostata morbida

#56 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 23 January 2015 - 09:17 AM

Cind va trebui sa ma dau odata mare de tot, reteta asta o s-o fac si o s-o incorpozez intr-un meniu.
Numai sa am eu faina de castane.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#57 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 January 2015 - 10:20 AM

Vezi postareaAdriana, la 22 January 2015 - 07:43 PM, a spus:

am avut-o mereu in casa dar o foloseam numai la crostata morbida


Si o foloseai in procent de 100 % sau o completai cu faina alba?

Vezi postareaPeter, la 23 January 2015 - 09:17 AM, a spus:

Cind va trebui sa ma dau odata mare de tot, reteta asta o s-o fac si o s-o incorpozez intr-un meniu.
Numai sa am eu faina de castane.

Peter


Peter, desi pare o reteta fancy, faina de castane e folosita mult aici in meniurile "de munte", "sarace".
Ma tenteaza o reteta de paine cu faina de castane, de fapt sunt multe retete care ma tenteaza, crema pasticcera cu faina de castane, besciamella cu faina de castane, un sos pentru carne cu faina de castane, dulciuri nu mai vorbim.
Opriti-ma... :D

#58 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,259
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 January 2015 - 11:00 AM

Vezi postareaEataly, la 23 January 2015 - 10:20 AM, a spus:

Si o foloseai in procent de 100 % sau o completai cu faina alba?

completam
https://adriananicol...ina-de-castane/

#59 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 January 2015 - 11:24 AM

Perfect, imi place! :thumleft:

#60 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 23 January 2015 - 09:21 PM

Normal sau scump?

la mine asa

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi