Forum Culinar: Gnocchi, fel de fel - Forum Culinar

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Gnocchi, fel de fel

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 15 May 2010 - 10:10 AM

Gnocchi alla bava
Reteta specifica zonei Val d'Aosta, se pot face cu cartofi sau cu faina de hrisca (farina di grano saraceno).
Eu am facut varianta cu hrisca.

230 gr faina alba
200 gr faina de hrisca

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-9-127391035392.jpg

Am adaugat apa si sare suficient cat sa obtin un aluat neted si compact.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-9-127391041874.jpg

L-am acoperit cu folie si l-am lasat la rece 1 ora.

Am format cilindrii cam de grosimea unui deget , am taiat bucati cam de 1 cm si i-am modelat cu ajutorul razatoarei.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-9-127391049917.jpg

Ajutorul de bucatar aplica alta tehnica.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-9-127391054205.jpg

Rezultatul:

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-9-127391056245.jpg

I-am fiert in apa cu sare.
Intre timp am pregatit sosul de branza.

In 300 ml crema de lapte (cel mai rau caz smantana) am pus 120 de grame de toma piemontese(o branza specifica zonei) si 100 gr fontina(cascaval specific zonei Val d'Aosta).Am amestecat la foc mic pana s-a topit complet cascavalul.


Imagine atasata: monthly_05_2010/post-9-127391081875.jpg

Cantitatiile sunt pentru 4 portii.
Vinuri: Monferrato Bianco
:tongue3:

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,259
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 May 2010 - 05:51 PM

Foarte frumosi, tinem mesajul asta ca sa punem si alte feluri de gnocchi?
Metoda cu razatoarea n-am aplicat-o niciodata ca am un rigagnocchi de mult timp, era intr-o revista cu retete. :thumleft:

#3 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 15 May 2010 - 06:00 PM

Punem si gnocchi gata facuti?! :thumleft:

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 May 2010 - 11:26 AM

Vezi postareaAdriana, la 15 May 2010 - 05:51 PM, a spus:

Foarte frumosi, tinem mesajul asta ca sa punem si alte feluri de gnocchi?
Metoda cu razatoarea n-am aplicat-o niciodata ca am un rigagnocchi de mult timp, era intr-o revista cu retete. :D


Eu asa m-am gandit.Mai am retete de gnocchi, cu spanac, ricotta, cartofi.Si ma gandeam ca-i mai bine sa-i gasim pe toti aici.Sa nu-i amestecam cu pastele.


Vezi postareaCristinica, la 15 May 2010 - 06:00 PM, a spus:

Punem si gnocchi gata facuti?! :tongue3:


Eu nu ma supar. :biggrin:

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,259
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 May 2010 - 11:28 AM

Vezi postareaEataly, la 17 May 2010 - 11:26 AM, a spus:

Eu asa m-am gandit.Mai am retete de gnocchi, cu spanac, ricotta, cartofi.Si ma gandeam ca-i mai bine sa-i gasim pe toti aici.Sa nu-i amestecam cu pastele.

E perfect :biggrin:

#6 Useril este offline   elena_antony 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 73
  • Inregistrat: 17-December 09
  • LocationLebanon-Beirut

Postat 17 May 2010 - 11:41 AM

Mai ce branzosi sunt gnocchi tai :hungry: .
Cate feluri de branza gasiti :!:!!! Oare merge si cu alt fel de branza? :scratch:
Eataly, ce e hrisca?

#7 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 May 2010 - 02:35 PM

De fapt daca puteti corecta, eu am scris hrisca, corect ar fi faina de hrisca.Denumirea in italiana e :farina di grano saraceno.

Cred ca poti sa pui daca vrei, orice alt cascaval iti place.

Elena, eram tentata sa scriu ca e un soi de cereale, dar uite mai corect:

Hrisca este adesea confundata cu cerealele. De fapt este un nume generic dat unor plante ierboase, in mare majoritate anuale, care apartin familiei Polygonaceae, familie din care fac parte macrisul, rubarba (reventul), stevia creata. Denumirea stiintifica pentru hrisca comuna, cea mai des consumata (in engleaza buckwheat) este Fagopyrum esculentum, pentru ca sunt mai multe specii apartinand genului Fagopyrum (sp. tataricum - hrisca tatarasca, amara, cea perena cymosum, etc.).



Semintele de hrisca sunt aromate si usor dulcegi. Ele pot fi consummate crude, fierte sau prajite, simple sau in amestec cu alte alimente, sau ca faina, de asemenea in numeroase combinatii.

Datorita lipsei de gluten, am mai spus, poate fi consumata de cei cu intoleranta la acest compus, sau cei cu boala celiaca (enteropatia glutenica)

S-a constat in urma unor studii ca hrisca are un rol important in mentinerea nivelului scazut de glucoza, ceea ce ar reprezenta nu numai o alternativa alimentara dar si un supliment "medical" pentru diabetici.


De fapt daca puteti corecta, eu am scris hrisca, corect ar fi faina de hrisca.Denumirea in italiana e :farina di grano saraceno.

Cred ca poti sa pui daca vrei, orice alt cascaval iti place.

#8 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 June 2010 - 01:54 PM

Gnocchi alla Bismark

Pentru patru persoane:

200 gr faina 00
100 gr pesmet
80 gr parmigiano ras
1 ou
1 galbenus
50 gr prosciutto cotto(eventual o sunca, tocata marunt)
200 ml lapte rece
un pic de nucsoara si un praf de scortisoara.Eu nu le-as omite, dau un gust deosebit.
sare


Se servesc cu unt si salvie, eventual un " ragù bianco" (fara suc de rosii).


Am pus pe masa de lucru: faina, pesmetul si parmigiano.Am adaugat oul si galbenusul.


Imagine atasata: monthly_06_2010/post-9-127651603403.jpg

Am framantat rapid si am adaugat si prosciutto tocat marunt si laptele, sarea si aromele.

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-9-127651613174.jpg

Am format o bila compacta, am invelit-o in folie si am pus la rece pentru o ora.

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-9-127651618916.jpg

Am format cilindrii de grosimea unui deget, am taiat cam 1 cm si cu ajutorul razatoarei am format gnocchi.

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-9-127651626662.jpg

Am fiert gnocchi in apa cu sare, aproximativ 15 minute.Intre timp am topit 100 gr unt(depinde de gusturile fiecaruia) intr-o tigaie incapatoare si 3-4 frunze de salvie proaspata, nu uscata.Am adaugat la unt, gnocchi fierti, i-am lasat 1 minut, miscand rapid tigaia.

Se servesc cu parmigiano ras.

#9 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 June 2010 - 01:54 PM

Si rezultatul final:

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-9-127651651981.jpg

#10 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 October 2010 - 12:15 PM

Pisarei-gnocchetti din pesmet si faina.

Reteta din revista Cucinare bene-Octombrie.De origine piacentina, pisarei se preparau de obicei cu un ragù de fasole, pe mine m-a inspirat mai mult varianta lor cu legume si crema de sofran.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128618596227.jpg

Pisarei cu legume si crema de sofran

Pentru 4 persoane:

150 gr pesmet
320 gr faina( eu am folosit de grau dur, desi reteta nu specifica acest lucru)
sare

un morcov
un dovlecel mic
un ardei mic
1 ceapa mica
4-5 rosioare cherry

Pentru crema:

20 gr unt
15 gr faina
1 varf cutit sofran
150 ml supa vegetala sau carne
30 gr parmigiano ras(sau grana padano)

Pesmetul l-am udat cu apa fierbinte.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128618617596.jpg

Am adugat treptat faina si apa la temperatura camerei, framantand rapid pana am obtinut un aluat omogen. moale si elastic.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128618627008.jpg

Am infainat masa de lucru am format cilindre, de grosimea degetului mic.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-12861863192.jpg

Le-am taiat bucatele de mai putin de 1 cm.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128618636802.jpg

Si cu tehnica deja bine cunoscuta am format gnocchetti.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-12861864275.jpg

Am pus apa la fiert, pana a fiert apa am pregatit legumele.Le-am taiat bastonase si le-am oparit in apa clocotita.In afara de ceapa si rosii.

Gnocchetti i-am fiert in apa in care au fiert legumele.

Ceapa am taiat-o fideluta si am calit-o in 2-3 linguri ulei.Am adaugat si legumele oparite si rosioarele taiate in sferturi.Am calit(saltat) pentru 2 minute.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128618683771.jpg

Crema am obtinut-o punand untul la topit intr-o craticioara.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128618665617.jpg

Am adaugat faina si am amestecat rapid sa nu faca cocoloase.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-12861866953.jpg

Am adaugat treptat supa amestecand mereu la foc mic.Cand s-a ingrosat suficient am luat de pe foc si am adaugat sofranul.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128618676646.jpg

Crema o puteti pregati chiar inaintea gnocchilor.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128618681479.jpg

Gnocchi fierti i-am pus in tigaia cu legume si i-am lasat 2 minute sa prinda gustul legumelor.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128618692117.jpg

Am sevit gnocchetti cu crema de sofran deasupra.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128618695966.jpg

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,259
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 October 2010 - 12:23 PM

Extraordinar de bine arata :floare:

#12 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 04 October 2010 - 12:32 PM

Brava Lili. arata fantastic.

#13 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 04 October 2010 - 01:45 PM

Eataly daca tot am umblat pe la poze vechi uite si gnochi mei(nu am cumparat niciodata,i-am facut singura),eu m-asi infinge la cei alla bava sincer... :occasion14:

Si albi doar cu sos de branza...

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-405-128619265688.jpg

Si matriciana(sau cum s-o fi chemand)...

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-405-128619266527.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-405-128619267945.jpg

#14 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 04 October 2010 - 08:10 PM

Parca as prinde pofta sa fac si eu,vazand ce fain arata la voi.Eu am luat o data gata facuti din magazin si nu ne-au placut deloc.Poate asa daca-i fac eu,sunt altfel.Sa vad cum am timp si o sa-i fac aia cu sunca.
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#15 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 04 October 2010 - 08:23 PM

Vezi postareapetunie, la 04 October 2010 - 08:10 PM, a spus:

Parca as prinde pofta sa fac si eu,vazand ce fain arata la voi.Eu am luat o data gata facuti din magazin si nu ne-au placut deloc.Poate asa daca-i fac eu,sunt altfel.Sa vad cum am timp si o sa-i fac aia cu sunca.

Nu-i fa!Ca o sa-i manînci!Si o sa-ti placa!Si n-o sa te mai poti opri! :bounce:

Lili,arata super toti :occasion14:
Tre sa-i fac si eu!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#16 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 04 October 2010 - 09:16 PM

Tu ne-ai pus gand rau !
Vrei sa ne vezi pe toate la Diete .Imagine postata Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#17 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 05 October 2010 - 09:24 AM

Vezi postareaMaya, la 04 October 2010 - 08:23 PM, a spus:

Vezi postareapetunie, la 04 October 2010 - 08:10 PM, a spus:

Parca as prinde pofta sa fac si eu,vazand ce fain arata la voi.Eu am luat o data gata facuti din magazin si nu ne-au placut deloc.Poate asa daca-i fac eu,sunt altfel.Sa vad cum am timp si o sa-i fac aia cu sunca.

Nu-i fa!Ca o sa-i manînci!Si o sa-ti placa!Si n-o sa te mai poti opri! :D

Lili,arata super toti :tongue3:
Tre sa-i fac si eu!


hahahah,m-ai speriat.
Am dat sa citesc rapid si m-am speriat de "Nu-i fa!" :tongue3:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#18 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 05 October 2010 - 02:45 PM

Va multumesc fetelor.Paste nu prea fac, ma atrag asa de mult gnocchi, de orice fel, cu cartofi sau nu.
M'oi apuca si de paste, e timp.

#19 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 October 2010 - 02:30 PM

Gnocchi de dovleac

500 gr dovleac
200 gr cartofi
200 gr faina alba
2 galbenusuri
sare



Am pus in cosuletul pentru fiert la aburi, cartoful curatat si dovleacul taiat bucati.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128749112226.jpg

I-am intepat cu furculita, cand sunt moi, sunt gata.I-am zdrobit cu furculita, asa calzi, am adaugat galbenusurile pe rand, sare si faina treptat.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128749119618.jpg

Am obtinut un aluat moale dar modelabil.Si la fel ca in celelalte retete de gnocchi, i-am format, taiat si modelat.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128749126308.jpg

Se fierb in apa sarata pana cand revin la suprafata.Se scurg bine si se servesc.

Eu am pregatit un sos de gorgonzola, topind 100 gr de gorgonzola in 5-6 linguri de smantana pentru gatit, la foc mic.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128749138557.jpg

#20 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 19 October 2010 - 02:42 PM

Astia ultimii ma-nnebunesc!!! Mai am un sfert de Hokaido la frigi !!! Gorgonzola n-am dar nu-i departe Edeka :hug:

Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi