Forum Culinar: Gnocchi, fel de fel - Forum Culinar

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Gnocchi, fel de fel

#21 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 October 2010 - 03:30 PM

daca-i mare pofta, poti sa-i faci numai cu unt si parmigiano, dar cred ca cu gorgonzola se marita perfect. :D

#22 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 October 2010 - 11:03 PM

Splendida idee ca tot am nu stiu citi dovleci in garaj :D

#23 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 20 October 2010 - 07:38 AM

Aha, bine ca stiu unde-i tii, dar mi-e frica de PufY! :rolleyes:

#24 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 01 February 2011 - 03:25 PM

Gnocchi cu sparanghel

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-9-12965665531674.jpg

Daca nu obtin titlul de regina gnocchilor, ma las pagubasa. :lol:
Reteta de gnocchi clasica, cu cartofi si in mijloc...sparanghel.Ideea nu-mi apartine, e luata de pe blogul Menu Turistico.

700 gr de cartofi fierti in coaja
250 gr de faina
2 galbenusuri
sare

5-6 fire subtiri de sparanghel fierti 5 minute la aburi.

Cartofii se curata de coaja cat sunt fierbinti.Se dau prin razatoarea mica.Pireul obtinut se amesteca cu faina pe masa de lucru.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-9-12965661756811.jpg

Am adaugat cate un galbenus pe rand.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-9-12965662014977.jpg

Am adaugat si un praf de sare.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-9-12965662448738.jpg

Am format suluri, le-am turtit si in mijloc am asezat cate un fir de sparanghel bine infainat.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-9-12965662613106.jpg

Am sigilat firul de sparanghel in mijloc si am rulat sa-i dau o forma.De cilindru. :)
Am taiat gnocchi de 1 centimetru.O parte i-am pus in congelator, restul i-am fiert in apa usor sarata.I-am lasat cam 1 minut de cand s-au ridicat la suprafata.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-9-12965664634358.jpg

Se servesc cu unt topit aromatizat cu salvie.Bineinteles, nelipsitul parmigiano.

#25 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 February 2011 - 06:23 PM

Vezi postareaEataly, la 01 February 2011 - 03:25 PM, a spus:

Daca nu obtin titlul de regina gnocchilor, ma las pagubasa. :lol:

Zi numa da si ti-l dau :-*
Eu i-am facut acu in Thermomix pe cei cu gris, acu sunt in sul la racit si apoi ii tai felii.

#26 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 01 February 2011 - 06:27 PM

Lilly, you are the BEST!!!!! Ma inchin ca la o regina :lol:

#27 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 01 February 2011 - 09:32 PM

Per me tu sei una Regina di Gnocchi...oder so... :-*
Am un frizant rose la bord,si sînt ametita...hai noroc!Hîc! :lol:

Deci n-am cuvinte!Imi doresc sa fac si eu asa galuscute frumoase!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#28 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 02 February 2011 - 03:14 PM

Cat de bine arata,n-am mai vazut pana acum!
Manu,draga,
Mamica ta e o mare gospodina! :)

#29 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 February 2011 - 02:39 PM

Vezi postareaAdriana, la 01 February 2011 - 06:23 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 01 February 2011 - 03:25 PM, a spus:

Daca nu obtin titlul de regina gnocchilor, ma las pagubasa. ;)

Zi numa da si ti-l dau ;)
Eu i-am facut acu in Thermomix pe cei cu gris, acu sunt in sul la racit si apoi ii tai felii.



Uite ca gnocchi alla romana n-am facut inca.Deci nu pot fi numita inca regina. ;)


Vezi postareaLa-Chef-A, la 01 February 2011 - 06:27 PM, a spus:

Lilly, you are the BEST!!!!! Ma inchin ca la o regina ;)


Apreciez, mai ales ca vin de la printesa aperitivelor. ;)


Vezi postareaMaya, la 01 February 2011 - 09:32 PM, a spus:

Per me tu sei una Regina di Gnocchi...oder so... :D
Am un frizant rose la bord,si sînt ametita...hai noroc!Hîc! :occasion14:

Deci n-am cuvinte!Imi doresc sa fac si eu asa galuscute frumoase!


Maya, sti cum se zice: In vino veritas!


Vezi postareaNico, la 02 February 2011 - 03:14 PM, a spus:

Cat de bine arata,n-am mai vazut pana acum!
Manu,draga,
Mamica ta e o mare gospodina! :D


Eu cum i-am vazut, a doua zi i-am executat.Multumesc Nico, ii transmit lui Manu. ;)

#30 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 19 July 2011 - 06:01 PM

eee,de atatea ori am vrut sa-i fac dar pe seme nu era randul lor.
E prima data cand ma incumet, am asistat la facerea lor,ma invatase soacra surorii mele sa-i fac,da n-am prins curajul.Mi-au trebuit 6 ani sa ma apuc de ei.

Cum sunt abonata la Giallo Zafferano, acu ceva timp mi-a sosit pe e-mail reteta la Gnocchi de ricotta.
Aveam in frigider niste ricotta luata cu gandul sa fac Cannoli,dar mi-am schimbat planurile.

Am facut o portie pentru 2 persoane

125 gr faina
60 gr parmesan
1 ou
250 gr ricotta
nucsoara, sare,piper

Eu am amestecat toate ingredientele de-odata, apoi am mutat compozitia pe plansa de lucru si am taiat bucatele.Ei acu nu mi-au iesit mie cei mai frumosi gnocchi,dar mai lucrez.

I-am servit cu sos de rosii cu busuioc.

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-479-13110911760923.jpg

Ei cineva ar trebui sa ma opreasca, ca as manca continuu, cred ca de aceea nu ma incumetam sa-i fac :) .

Acum o intrebare.Daca ii tai si ii infainez si pun intr-o cutie inchisa ermetic, cam cat i-as putea pastra la frigider?
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#31 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 July 2011 - 07:31 PM

Problema frigiderului e umiditatea, inmoaie faina si face un bloc, nu stiu daca ii salveaza cutia inchisa ermetic. Io am vazut ca gnocchii de regula ori sunt congelati ori prefierti si amestecati cu ulei si pastrati asa la frigider.

#32 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 20 July 2011 - 03:25 PM

Si eu recomand congelarea.Mai ales ca ii arunci in apa fiarta ca si cum ar fi proaspeti.

Sunt buni gnocchi cu ricotta Ioana, de mult nu i-am facut.

#33 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 10 April 2012 - 11:25 AM

Gnocchi cu cartofi violeti.Mi-am adus aminte de cei facuti de Kira(Kira te pup oriunde te-ai afla =)) ) aici:

cartofii fierti in coaja, facuti pireu si amestecati cu faina, eventual o lingura de parmezan:

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-9-13340497372487.jpg

eu i-am servit cu gorgonzola si fistic ca aici

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-9-13340498576847.jpg

N-am reusit sa fac poza la produsul finit.

#34 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 April 2012 - 12:33 PM

Lili =)) :) :( !
Iar pe Kira, tare m-as bucura sa o mai vad pe-aici!

#35 Useril este offline   Carmen 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationItalia

Postat 10 April 2012 - 01:33 PM

Vezi postareaEataly, la 10 April 2012 - 11:25 AM, a spus:

Gnocchi cu cartofi violeti.


Unde gasesti cartofi violeti?????
ex Aninita

#36 Useril este offline   Carmen 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationItalia

Postat 10 April 2012 - 01:45 PM

Gnocchi umpluti cu sunca presata afumata si ragu deasupra...pasta de gnocchi de aici:

http://artaculinara...._0


Imagine atasata: monthly_04_2012/post-199-13340581480269.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-199-13340581962115.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-199-13340582338871.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-199-13340582560311.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-199-1334058278865.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-199-13340582997161.jpg
ex Aninita

#37 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 10 April 2012 - 02:26 PM

Multumesc Any.E minunata ciloarea lor.Violetul ala il ador.

Carmen, e pentru prima oara cand ii gasesc "la mine" in piata.M-am mirat si eu.Sunt dulci si fainosi.Ii ador.Pacat ca-s practic de negasit.
Ps: 4,50 euro kilogramul. :floare:

Carmen faina ideea cu gnocchi de ricotta umpluti.

#38 Useril este offline   Carmen 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationItalia

Postat 10 April 2012 - 02:43 PM

Vezi postareaEataly, la 10 April 2012 - 02:26 PM, a spus:

Carmen, e pentru prima oara cand ii gasesc "la mine" in piata.M-am mirat si eu.Sunt dulci si fainosi.Ii ador.Pacat ca-s practic de negasit.
Ps: 4,50 euro kilogramul. :floare:

Carmen faina ideea cu gnocchi de ricotta umpluti.


I-am cautat si in Franta tot timpul astia vitelotte, dar nimic...:floare:
I-as semana daca i-as gasi; am inteles ca-s minunati!!!!


Despre gnocchi...cu reteta asta a ta cu ricotta nu dai gresh...adica daca la aia cu cartof ba ies ca o guma...ba se fleoscaiesc...fiindca depinzi de cartof...(si ala ba ca nu e fainos...ba ca e apos si tot asa)astia cu ricotta sunt perfecti!!!!
ex Aninita

#39 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 March 2013 - 05:00 PM

Gnocchi Miramare

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-9-13631867149398.jpg

Pentru 6 persoane avem nevoie de:

150 gr ricotta
400 gr spanac oparit si scurs bine
100 gr parmigiano ras
200 gr faina
150 gr somon dezosat si tocat
2 oua
sare

Amestecati bine toate ingredientele.Formati cu ajutorul a doua lingurite gnocchetti.Ii aruncati treptat in apa care fierbe.De cand se ridica la suprafata, ii mai lasati mai putin de 1 minut.
Eu i-am servit cu ulei de masline aromatizat cu patrunjel si pentru un efect "crunchy" deasupra am asezat "cipsuri" de parmezan crocant.

Am pus doua linguri de parmezan intr-o tigaie antiaderenta incinsa.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-9-13631867819086.jpg

Lasati sa se topeasca si intorceti.


Sa nu va fie frica de cantitati, puteti congela gnocchi nefierti.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-9-13631868201404.jpg

#40 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 March 2013 - 10:53 PM

Sublimi iar pozele sunt foarte foarte frumoase :)

Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi