Creme-fondant cu inima de bezea
#1
Postat 30 November 2009 - 02:48 PM
Revista de unde am luat aceasta reteta caracteriza astfel acest dulce: <<...fondant, pour faire fondre votre Valentin>>
Nu va ramane decat s-o probati si sa vedeti ce si cum
INGREDIENTE
100g ciocolata
75g unt
2 galbenusuri
150ml frisca, smantana lichida, creme-fraiche
70g zahar
6 bezele
In plus
nuca de cocos
fistic
alune
PROCEDIMENT
1 albus se bate cu 80g de zahar pe abur
Se formeaza mici bezele
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase si se deschid la culoare si se amesteca cu ciocolata topita impreuna cu untul
Se adauga frisca batuta
Se pregatesc formele dorite invelindu-le in pelicula transparenta
Se umplu cu crema
In mijlocul fiecarei semisfere infige cate o bezea
Se niveleaza si se pune la congelator cel putin 6ore...
eu le-am lasat peste noapte
A doua zi se imbraca in nuca de cocos, fistic sau alune...dupa dorinta
#2
Postat 30 November 2009 - 02:54 PM
Adica:WOW!
Nu stiu daca el s-ar topi , dar eu numai cand ma uit la ele
Bezele le cumpar , ca urasc sa fac.
#3
Postat 30 November 2009 - 03:11 PM
#4
Postat 30 November 2009 - 03:41 PM
Merci,Dora
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#5
Postat 30 November 2009 - 03:50 PM
Mor de pofta ! Dora, io am doua maini stangi (desi is ambidextra 8-) ) cand vine vorba de facut dulciuri. Nimic nu-mi iese!
Da-s moarta dupa fondant, asa ca voi incerca reteta.
Chiar daca nu voi ajunge la faza de guguloaie-bombonici, infig bezelele in castronul cu crema si mananc cu lingura! Si-arunc si cate-o aluna-n gura!
Dora,
Pisicile, spre deosebire de oameni, isi ling numai propriul fund!
I Can only please One Person A Day, and Today Ain't Your Day! Tomorrow Ain't lookin' Too Good Either
#6
Postat 30 November 2009 - 08:19 PM
Eataly a spus:
Adica:WOW!
Nu stiu daca el s-ar topi, dar eu numai cand ma uit la ele
Bezele le cumpar , ca urasc sa fac.
Si eu le-as fi cumparat...daca le-as fi gasit asa de mici cum imi trebuiau mie...
Iar la mine el nu s-a topit...dar mi le-a "topit" pe toate...bine ca am apucat sa le pozez
#7
Postat 30 November 2009 - 09:15 PM
#8
Postat 30 November 2009 - 10:39 PM
asa ceva nu miar fi venit in minte nici intro mie de ani
arata... perfect
ca de obicei,splendid
felicitari
#9
Postat 01 December 2009 - 02:36 PM
laura laurentiu a spus:
Draga mea nu stiu cat e de geniala...eu am vazut altele si mai si...
dar te asigur ca e delicioasa!!!
#10
Postat 01 December 2009 - 04:19 PM
Dora,mi-au facut o pofta pozele tale...mama,mama.
Noroc ca nu-s acolo,ca mancam o "serie".
http://povesticulinare.blogspot.com/
#12
Postat 03 December 2009 - 03:41 PM
Maya a spus:
Merci,Dora
Miha draga...tu poti face chestii superbe, mirobolante
Asta e o nimica toata...zau eu raman placut surprinsa de fiecare data cand postezi ceva....
esti nemaipomenita!!!! ...si tu stii asta!!!
#13
Postat 03 December 2009 - 04:49 PM
As vrea si eu sa incerc ac reteta, doar ca am o intrebare (prosteasca, cred): trebuiesc neaparat bagate in congelator? Temperatura din frigider nu ajunge? Intreb si eu...
Multumesc mult! Sorina
#15
Postat 03 December 2009 - 06:34 PM
Motana a spus:
Mor de pofta ! Dora, io am doua maini stangi (desi is ambidextra 8-) ) cand vine vorba de facut dulciuri. Nimic nu-mi iese!
Da-s moarta dupa fondant, asa ca voi incerca reteta.
Chiar daca nu voi ajunge la faza de guguloaie-bombonici, infig bezelele in castronul cu crema si mananc cu lingura! Si-arunc si cate-o aluna-n gura!
Dora,
Motanico sa-mi zici cum ti-au placut guguloiaele...asta daca mai ajung la forma de guguloaie
#16
Postat 04 December 2009 - 03:09 PM
Bunny a spus:
Multumesc Corina draga ...sper s-o si incerci....merita
#17
Postat 04 December 2009 - 03:12 PM
Misha a spus:
asa ceva nu miar fi venit in minte nici intro mie de ani
arata... perfect
ca de obicei,splendid
felicitari
Multumesc misha draga...incearc-o si-o sa-mi spui dupa cat de mult ti-a placut!!!
#18
Postat 04 December 2009 - 04:09 PM
#19
Postat 11 December 2009 - 11:26 PM
piscotel a spus:
Dora,mi-au facut o pofta pozele tale...mama,mama.
Noroc ca nu-s acolo,ca mancam o "serie".
especially for you
#20
Postat 11 December 2009 - 11:27 PM
diamond a spus:
Multumesc Ady...ma bucur ca-ti plac...daca le incerci, da-mi de veste