Hmm,nu-i bai ca gasesc si eu poate pe undeva pe marginea drumului.
Trandafiri nu stiu de care sa culeg
Socata, ginger-ale, etc.- Fizzy drinks Bauturi acidulate de fermentatie cu zahar
#22
Postat 13 June 2010 - 10:25 AM
Am e4ditat postarea pentru a pune reteta corecta deoarece m-am reintalnit cu persoana care mi-a spus de trandafirata. Astfel avem nevoie de:
- 3 lt
- 500 gr zahar
- trandafiri luati in 2 maini
- jumate de lamaie staorsa
Puneti pe foc in apa zaharul pentru a se dizolva si va deveni un sirop de apa si zahar in care adaugati trandafirii spalati si curatati si slectati. Stoarcem jumate de lamaie in tot ceea ce am aduagat inainte si lamaia stoarsa o pun in borcam. Nu necesita expunere la soare.Am uitat sa o intreb in cat timp e gata
.
- 3 lt
- 500 gr zahar
- trandafiri luati in 2 maini
- jumate de lamaie staorsa
Puneti pe foc in apa zaharul pentru a se dizolva si va deveni un sirop de apa si zahar in care adaugati trandafirii spalati si curatati si slectati. Stoarcem jumate de lamaie in tot ceea ce am aduagat inainte si lamaia stoarsa o pun in borcam. Nu necesita expunere la soare.Am uitat sa o intreb in cat timp e gata

#23
Postat 14 June 2010 - 01:54 PM
Acum doua zile am tras socata la sticle si mai putin de jumate ma mai asteapta cuminte in frigider. Ce bunatate! Cu soc de irlanda, cules de pe marginea raului. din bunul public carevasazica
. Bun domne, bun, dar cam alcoolizat as zice


#24
Postat 06 July 2014 - 08:24 PM
Am vazut azi in parc o femeie jumulea un tufis, semana cu socul - stie cineva daca-i soc sau nu, pot sa-l folosesc la socata? varianta canadiana...? nu era inflorit, era inca in stadiul de bobite.