Forum Culinar: Tomini allo speck - Forum Culinar

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tomini allo speck

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 May 2010 - 10:10 AM

E o reteta foarte simpla si buna, cu doar doua ingrediente, singura conditie esentiala este brinza potrivita.
Face parte din ciclul retetelor piemonteze pe care Eataly si eu ne-am gindit sa vi le prezentam pe masura ce le realizam.
Brinza folosita se numeste "tomini" si poza luata de pe siteul asta
http://www.caseifici...t.php?idsotto=7
e asta
Imagine atasata: monthly_05_2010/post-4-127408367326.jpg
E vorba de brinzici facute din lapte de vaca, invechite doar putin.
Ele se infasoara in felii de speck si se incalzesc 2 minute pe parte pe o tabla incinsa, sau pe gratar, cu atentie ca sa nu se sparga si sa nu iasa brinza care incepe sa se topeasca inauntru.
Mai revin eventual cu poze vechi.
Astea sunt cele de simbata seara :biggrin:
Imagine atasata: monthly_05_2010/post-4-127408381376.jpg

#2 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 May 2010 - 11:24 AM

As face nebunii pentru tomini astia Adrina. :biggrin:
Eu ii ador.Ghici ce am in frigo?Doi tomini, erau destinati pentru o alta reteta piemonteza.Mi-e tare greu sa le rezist!

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 May 2010 - 11:30 AM

Care alta reteta? :biggrin:

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 May 2010 - 11:40 AM

Tomini in composta

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 May 2010 - 11:46 AM

 Eataly, la 17 May 2010 - 11:40 AM, a spus:

Tomini in composta

Pai scrie-o aici sa o fac si eu :scratch:

#6 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 May 2010 - 01:54 PM

Scriu reteta,Adriana, eu n-am mai apucat sa fac.Cand ii fac, sper curand, revin cu poza.
Tomini in composta
Pentru 8 tomini:

2 linguri otet de vin rosu
1 ardei iute rosu
1 catel de usturoi
1 lingura suc de rosii
100 ml ulei de masline extra
2 foi dafin
piper

Tominii se aseaza intr-un recipient se presara pirer si otetul.Catelul de usturoi se zdrobeste bine, se adauga ardeiul iute tocatSe adauga sucul de rosii si uleiul, treptat ca la maioneza.Se adauga foiile de dafin si se toarna "composta" obtinuta peste tomini.Se lasa la frigider minim 12 ore.

#7 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 May 2010 - 10:56 AM

Mersi, tre sa cumpar iar brinzicile.

#8 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 May 2010 - 09:29 AM

Suna asa de bine,dar in romania cu ce branza asi putea inlocui tomini?!!chiar daca nu ar iesi never aceeasi chestie,totusi ce branza credeti ca s-ar putea preta'' cat de cat la retetele voastre?!!

#9 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 May 2010 - 07:11 PM

Pai n-ai zis ca ai stat aici, nu ai vazut niciodata brinza asta?
Cu ce se poate inlocui in Romania habar n-am ca nu stiu ce brinzeturi sunt, e nevoie de o brinza mica, cit palma, care sa aiba un pic de crusta pentru ca incalzind-o, crusta e pe post de bariera si permite interiorului sa se inmoaie fara sa iasa.
Puiu stiu ca o facuse, daca trece el pe aici poate ne zice ce fel de brinza a folosit.

#10 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 May 2010 - 07:43 PM

Daca asi fi stiut cu ce fel de branza putea fi inlocuita nu asi fi intrebat...

Multumesc oricum!...

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 March 2012 - 11:04 PM

Cineva :blush: mi-a amintit reteta asta, intimplarea a facut sa ma duc dupa brinza la producator si le-am gasit asa ca n-am ezitat sa o refac
Imagine atasata: monthly_03_2012/post-4-13321045499454.jpg
trebuia doar sa o las un picut mai mult dar am apasat-o si mi se parea destul de moale, trebuia sa fie un pic mai curgatoare :D
Imagine atasata: monthly_03_2012/post-4-13321046653186.jpg

#12 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 30 March 2012 - 04:26 PM

Am gasit, in sfarsit, un speck curat (fara zahar)... mi se zbarleste parul pe ceafa cand imi aduc aminte cat l-am platit, da' nu conteaza.
Tomini imi iau maine si sambata seara, cred si sper, asta va fi cina mea.
Portia e de 2 tomini pe teasta de adult? Ca sa stiu cat cumpar.
Sunt sigura ca-mi va placea la nebunie, asa ca deabia astept sambata seara.
Sorina

#13 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 March 2012 - 07:35 PM

Nu Sorina, cred ca e suficient unul, ca la 2 urla colesterolul :violent1:
Eu cel putin asa fac da' tu esti libera sa faci cum vrei :violent1:

#14 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 30 March 2012 - 09:15 PM

 Geany, la 22 May 2010 - 07:43 PM, a spus:

Daca asi fi stiut cu ce fel de branza putea fi inlocuita nu asi fi intrebat...

Multumesc oricum!...


Geanny,

Uite eu foloseam de asta din Cehia (Hermelinn) dar numai am ptr ca fica`mea a uitat de ea si acum folosesc cand imi este pofta camembert. Imi pare rau ca am prins putin din cutia de hermelinn este in spatele farfuriei.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1316-13331346322158.jpg

Doar ca eu am facut`o simpla dezbracata fara speack in hartie de copt in tigaie sa nu astept atata la cuptor

DE tomini nici gand sa gasim aici, dar banuiesc ca se apropie fetele stiu adca se apropie ca si ele folosesc camembert.

#15 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 31 March 2012 - 10:54 PM

 Adriana, la 30 March 2012 - 07:35 PM, a spus:

Nu Sorina, cred ca e suficient unul, ca la 2 urla colesterolul :snorting:
Eu cel putin asa fac da' tu esti libera sa faci cum vrei :thumleft:


Aaaaa, pai la ce foame vedeam eu in seara asta... am papat doua plus un bonus.
Asaaaa, am invelit in muult speck tomini si i-am pus la foculet. Sincer, i-am lasat mai mult de doua minute pe fiecare parte si mi se pareau moi cand ii apasam cu degetul, asa ca i-am pus frumos in farfurie.
Cand am taiat unul am vazut ca nu se topise inauntru, era moale, dar nu era ca la voi. Asa ca pe cel ce l-am taiat l-am papat iar pe celalalt l-am pus inapoi.
Cum ma suparasem ca nu l-am nimerit pe primul, dupa ce am oprit focul am pus cateva feliute de speck si le-am lasat sa se usuce un pic.
Ceva sublim feliutele de speck crocante cu branzica filanta... deabia astept sa-i devorez si pe ceilalti doi care-i am in frigider.
Multam muuuult de tot pt reteta! Exceptional de buna di de o simplitate iesita din comun!
Sorina

#16 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 March 2012 - 10:57 PM

Ma bucur mult ca ti-a placut :thumleft:

#17 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 09 March 2013 - 11:37 PM

Si cum ii fac de aproape un an aproape in fiecare saptamana mi-am zis ca ar fi timpul sa-i trag in poza.
Asa ca va prezint, cu drag, cina noastra.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-133-13628649925541.jpg

Multumim!
Sorina

#18 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 March 2013 - 12:02 AM

Bravissima :sad3:

#19 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 04 March 2014 - 11:58 AM

Fara poza, nu de alta, dar de fiecare data cand fac sunt tare infometata. E cina mea de sambata. Rareori mai salt cate o saptamana... foooaarteee rar.

:) O bunatate!
Sorina

#20 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 March 2014 - 10:28 PM

Nici nu stii cit de bine imi pare :)

Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi