Tomini allo speck
#41
Postat 12 June 2015 - 11:53 AM
Pentru ca daca e asa eu cred ca nu merge pentru ca in momentul in care le pui pe tigaie se prelinge si coaja
Le-am gugalit pe amindoua si initial as fi zis ca merge Saint Marcellin si nu Saint-félicien pentru ca e ca in poza de mai sus. Nu's, necunoscindu-le nu ma pot exprima dar repet, conditia esentiala e coaja.
#42
Postat 15 June 2015 - 07:11 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#43
Postat 15 June 2015 - 07:19 PM
Mie imi placea cu cartofi dar cred ca si cu mamaliga e foarte buna.
Ultima poza e spectaculoasa, reda exact sensul retetei, adica cum curge brinza dinauntru
#44
Postat 15 June 2015 - 07:20 PM
Eu am gatit cu Reblochon. Interiorul se topeste, iar coaja rezista la caldura destul, pîna se crapa. E mai picant la gust, dar cred ca ar merge bine cu speck.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#46
Postat 16 June 2015 - 11:58 AM
#47
Postat 16 June 2015 - 12:13 PM
Kiva, la 16 June 2015 - 11:58 AM, a spus:
Din Italia am adus, saptamîna trecuta. În Germania vad rar. Nu demult a avut la Lidl, la saptamina italiana. Pentru prima data am vazut la Lidl Tomini. Uneori trebuie sa întrebi la Käsetheke, ca poate au si nu observi, ca-s mititele rotitele.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#48
Postat 29 June 2015 - 12:51 PM
#50
Postat 29 June 2015 - 01:33 PM
Adriana, la 17 May 2010 - 10:10 AM, a spus:
http://www.caseifici...t.php?idsotto=7
e asta
7_piemontesini.jpg
tomini.jpg
in poza asta, prima din topic pusa de Adriana, arata ca un camembert/brie...
in schimb in ultimele poze din topic, pare o branza din lapte crud, din aia frantuzeasca de-ti muta nasul (brique, st'marcellin etc toate sunt "puturoase" ... mie imi plac si alea si alea, tomini sau similar inca nu am incercat ... mi-e teama de dependenta )
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#51
Postat 29 June 2015 - 02:56 PM
Miezul e spre dulce, il mananca si Manu.
#52
Postat 29 June 2015 - 04:55 PM
#53
Postat 05 July 2015 - 05:24 AM
Eataly, la 29 June 2015 - 12:51 PM, a spus:
20150629_134642_20150629_134945.jpg
Merci, Adriana.
Hehe, merci Lili! Am luat branza recomandata. Se simte puternic de cam deschid frigiderul acum alta dandana: nu dispun de speck si nici nu gasesc sa procur. E ok sa incerc cu felii de bacon crud suscat?
E mare bucata, o las asa intreaga, pt coaja integrala, da?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#54
Postat 05 July 2015 - 10:30 AM
Absolut nu taia bucata, secretul e tocmai dat de faptul ca inauntru brinza se incalzeste si se inmoaie dar este tinuta de coaja, si curge in farfurie cind o tai. Daca tai bucata ti se prelinge toata brinza in timp ce o incalzesti si iese doar un dezastru, nu ce tre' sa fie
#56
Postat 26 July 2015 - 10:15 PM
tu ai incercat cu branza asta, Lili?
l/am bagat sub grill, dar se vede treaba ca nu l/am impachetat destul de bine si a curs pe la incheieturi. Nu stiu cum de s/a spart coaja de la branza, ca sunca nu era inca prea rumena...
o sa/l mai incerc cu un camembert, care e mai putin sarat si nu atat de moale ca branza asta. Poate si cu un cotto in loc de sunca asta afumata, care e si ea parca prea sarata pt copt ... Dar cand s/o face focul in soba ... ca pt canicula de acu-e prea consistent preparatul...
Imagini atasate
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#57
Postat 26 July 2015 - 11:13 PM
#58
Postat 29 July 2015 - 09:50 AM
Rotitele de Tomini au o coaja diferita fata de restul brînzelor mai sus pomenite pentru înlocuire. Deci musai tomini
Eu am o alta întrebare. Oare se poate congela brînza asta? Adriana, ai încercat cumva? Sau poate încerci cu o rotita de Tomini si-mi spui Mai putin si vine din nou concediu, si as lua mai multe rotite
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#59
Postat 29 July 2015 - 10:04 AM
Maya, la 29 July 2015 - 09:50 AM, a spus:
Eu am o alta întrebare. Oare se poate congela brînza asta? Adriana, ai încercat cumva? Sau poate încerci cu o rotita de Tomini si-mi spui Mai putin si vine din nou concediu, si as lua mai multe rotite
Noi am mai congelat si nu a avut nic. Sorry ca am raspuns eu.
Peter
#60
Postat 29 July 2015 - 10:19 AM
... cu cuptorul am vazut tot la Adriana, in varianta initiala, de acum multi ani...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!