Tomini allo speck
#1
Postat 17 May 2010 - 10:10 AM
Face parte din ciclul retetelor piemonteze pe care Eataly si eu ne-am gindit sa vi le prezentam pe masura ce le realizam.
Brinza folosita se numeste "tomini" si poza luata de pe siteul asta
http://www.caseifici...t.php?idsotto=7
e asta
E vorba de brinzici facute din lapte de vaca, invechite doar putin.
Ele se infasoara in felii de speck si se incalzesc 2 minute pe parte pe o tabla incinsa, sau pe gratar, cu atentie ca sa nu se sparga si sa nu iasa brinza care incepe sa se topeasca inauntru.
Mai revin eventual cu poze vechi.
Astea sunt cele de simbata seara
#2
Postat 17 May 2010 - 11:24 AM
Eu ii ador.Ghici ce am in frigo?Doi tomini, erau destinati pentru o alta reteta piemonteza.Mi-e tare greu sa le rezist!
#6
Postat 19 May 2010 - 01:54 PM
Tomini in composta
Pentru 8 tomini:
2 linguri otet de vin rosu
1 ardei iute rosu
1 catel de usturoi
1 lingura suc de rosii
100 ml ulei de masline extra
2 foi dafin
piper
Tominii se aseaza intr-un recipient se presara pirer si otetul.Catelul de usturoi se zdrobeste bine, se adauga ardeiul iute tocatSe adauga sucul de rosii si uleiul, treptat ca la maioneza.Se adauga foiile de dafin si se toarna "composta" obtinuta peste tomini.Se lasa la frigider minim 12 ore.
#8
Postat 22 May 2010 - 09:29 AM
#9
Postat 22 May 2010 - 07:11 PM
Cu ce se poate inlocui in Romania habar n-am ca nu stiu ce brinzeturi sunt, e nevoie de o brinza mica, cit palma, care sa aiba un pic de crusta pentru ca incalzind-o, crusta e pe post de bariera si permite interiorului sa se inmoaie fara sa iasa.
Puiu stiu ca o facuse, daca trece el pe aici poate ne zice ce fel de brinza a folosit.
#10
Postat 22 May 2010 - 07:43 PM
Multumesc oricum!...
#11
Postat 18 March 2012 - 11:04 PM
trebuia doar sa o las un picut mai mult dar am apasat-o si mi se parea destul de moale, trebuia sa fie un pic mai curgatoare
#12
Postat 30 March 2012 - 04:26 PM
Tomini imi iau maine si sambata seara, cred si sper, asta va fi cina mea.
Portia e de 2 tomini pe teasta de adult? Ca sa stiu cat cumpar.
Sunt sigura ca-mi va placea la nebunie, asa ca deabia astept sambata seara.
#13
Postat 30 March 2012 - 07:35 PM
Eu cel putin asa fac da' tu esti libera sa faci cum vrei
#14
Postat 30 March 2012 - 09:15 PM
Geany, la 22 May 2010 - 07:43 PM, a spus:
Multumesc oricum!...
Geanny,
Uite eu foloseam de asta din Cehia (Hermelinn) dar numai am ptr ca fica`mea a uitat de ea si acum folosesc cand imi este pofta camembert. Imi pare rau ca am prins putin din cutia de hermelinn este in spatele farfuriei.
Doar ca eu am facut`o simpla dezbracata fara speack in hartie de copt in tigaie sa nu astept atata la cuptor
DE tomini nici gand sa gasim aici, dar banuiesc ca se apropie fetele stiu adca se apropie ca si ele folosesc camembert.
#15
Postat 31 March 2012 - 10:54 PM
Adriana, la 30 March 2012 - 07:35 PM, a spus:
Eu cel putin asa fac da' tu esti libera sa faci cum vrei
Aaaaa, pai la ce foame vedeam eu in seara asta... am papat doua plus un bonus.
Asaaaa, am invelit in muult speck tomini si i-am pus la foculet. Sincer, i-am lasat mai mult de doua minute pe fiecare parte si mi se pareau moi cand ii apasam cu degetul, asa ca i-am pus frumos in farfurie.
Cand am taiat unul am vazut ca nu se topise inauntru, era moale, dar nu era ca la voi. Asa ca pe cel ce l-am taiat l-am papat iar pe celalalt l-am pus inapoi.
Cum ma suparasem ca nu l-am nimerit pe primul, dupa ce am oprit focul am pus cateva feliute de speck si le-am lasat sa se usuce un pic.
Ceva sublim feliutele de speck crocante cu branzica filanta... deabia astept sa-i devorez si pe ceilalti doi care-i am in frigider.
Multam muuuult de tot pt reteta! Exceptional de buna di de o simplitate iesita din comun!
#17
Postat 09 March 2013 - 11:37 PM
Asa ca va prezint, cu drag, cina noastra.
Multumim!
#19
Postat 04 March 2014 - 11:58 AM
O bunatate!