Forum Culinar: Um Ali - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Um Ali

#1 Useril este offline   Amina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 301
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationRm. Valcea

Postat 17 May 2010 - 09:20 PM

Um Ali

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-332-127412340926.jpg

Um Ali este versiunea egipteana pt budinca din paine, iar in traducere inseamna “Mama lui Ali”. Sunt multe retete, eu o pun pe cea mixata de mine :floare: .
Este un desert care merge in serile mai friguroase si este usor si repede de preparat.
nu dau cantitati, fiecare isi pune ingredientele dupa preferinta si nr de persoane

Ingrediente:
Foietaj sau croissant simplu
Lapte
Smantana
Zahar
Nuca de cocos
Stafide
Zahar vanilat/vanilie
Scortisoara (optional)
Migdale, alune de padure fara coaja, prajite si tocate marunt
(m-am grabit foarte tare si nu am mai stat sa decojesc si sa prajesc, asa ca nu am pus)

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-332-127412341945.jpg

Se coace foietajul; l-am taiat in patratele ca sa il pot rupe mai usor

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-332-127412342743.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-332-127412343415.jpg

Se amesteca smantana cu o parte din zahar

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-332-127412349437.jpg

Dupe ce se raceste foietajul, se rupe bucatele si se pune in vasul/vasele pt cuptor

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-332-127412349963.jpg

Se adauga stafidele, nuca de cocos, migdalele, alunele de padure, vanilia si zahar dupa gust.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-332-127412350513.jpg

Se toarna lapte in vase pana se acopera ingredientele

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-332-127412351146.jpg

Se pune deasupra smantana amestecata cu zahar, eu am mai presarat zahar brun ca sa faca mai repede crusta ( nu am grill la aragazul asta)

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-332-127412352327.jpg

Se baga la cuptor la temperatura medie, timp de 15-20 min, si 5 min la temp mare pt a face crusta ( sau se pune sub grill)

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-332-127412353186.jpg

Se serveste calda
Pofta buna!

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-332-127412353959.jpg


#2 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 17 May 2010 - 09:23 PM

Arata bine!Si foietajul tau arata tare fain.Merci de idee! :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#3 Useril este offline   Amina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 301
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationRm. Valcea

Postat 17 May 2010 - 09:45 PM

cu placere, poate il incerci cat mai tine frigu asta.
foietajul este cumparat :floare:

#4 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 18 May 2010 - 09:14 AM

Reteta asta suna tare bine. Spune-mi nu se simte uns? Si smantana si uleiul din foetaj?
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#5 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 18 May 2010 - 12:30 PM

Amina, foarte interesanta reteta ta. Am copiat-o si intentionez sa o incerc cat de curand. Cred ca e mai mult decat buna, cel putin din descriere asa pare. Mersi de reteta si o sa revin cu impresii - nu prea curand ca am deja un desert in plan.

#6 Useril este offline   Amina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 301
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationRm. Valcea

Postat 18 May 2010 - 01:34 PM

Vezi postareagloxinia, la 18 May 2010 - 09:14 AM, a spus:

Reteta asta suna tare bine. Spune-mi nu se simte uns? Si smantana si uleiul din foetaj?


Nu mi s-a parut a fi gras, dar recunosc ca nu am mancat decat cateva lingurite. Este totusi un desert cu aport caloric ridicat.
Poti sa renunti la foietaj si sa pui croissante si sa folosesti o smantana mai slaba.
prima data am pus croissante si mi sa parut ca mananc paine inmuiata in lapte, foietajul isi pastreaza consistenta.

Vezi postareaPisoi, la 18 May 2010 - 12:30 PM, a spus:

Amina, foarte interesanta reteta ta. Am copiat-o si intentionez sa o incerc cat de curand. Cred ca e mai mult decat buna, cel putin din descriere asa pare. Mersi de reteta si o sa revin cu impresii - nu prea curand ca am deja un desert in plan.



te astept cu impresii! :floare:

#7 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 18 May 2010 - 08:40 PM

Wow ce bine arata! Promit s-o pun in practica...de indata ce ma eliberez putinImagine postata
Take a walk on the wild side...

artizan

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi