Um Ali
Um Ali este versiunea egipteana pt budinca din paine, iar in traducere inseamna “Mama lui Ali”. Sunt multe retete, eu o pun pe cea mixata de mine .
Este un desert care merge in serile mai friguroase si este usor si repede de preparat.
nu dau cantitati, fiecare isi pune ingredientele dupa preferinta si nr de persoane
Ingrediente:
Foietaj sau croissant simplu
Lapte
Smantana
Zahar
Nuca de cocos
Stafide
Zahar vanilat/vanilie
Scortisoara (optional)
Migdale, alune de padure fara coaja, prajite si tocate marunt
(m-am grabit foarte tare si nu am mai stat sa decojesc si sa prajesc, asa ca nu am pus)
Se coace foietajul; l-am taiat in patratele ca sa il pot rupe mai usor
Se amesteca smantana cu o parte din zahar
Dupe ce se raceste foietajul, se rupe bucatele si se pune in vasul/vasele pt cuptor
Se adauga stafidele, nuca de cocos, migdalele, alunele de padure, vanilia si zahar dupa gust.
Se toarna lapte in vase pana se acopera ingredientele
Se pune deasupra smantana amestecata cu zahar, eu am mai presarat zahar brun ca sa faca mai repede crusta ( nu am grill la aragazul asta)
Se baga la cuptor la temperatura medie, timp de 15-20 min, si 5 min la temp mare pt a face crusta ( sau se pune sub grill)
Se serveste calda
Pofta buna!
Pagina 1 din 1
Um Ali
#2
Postat 17 May 2010 - 09:23 PM
Arata bine!Si foietajul tau arata tare fain.Merci de idee!
-Maya's World-☀
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#3
Postat 17 May 2010 - 09:45 PM
cu placere, poate il incerci cat mai tine frigu asta.
foietajul este cumparat
foietajul este cumparat
#4
Postat 18 May 2010 - 09:14 AM
Reteta asta suna tare bine. Spune-mi nu se simte uns? Si smantana si uleiul din foetaj?
Mami de
si
si
#5
Postat 18 May 2010 - 12:30 PM
Amina, foarte interesanta reteta ta. Am copiat-o si intentionez sa o incerc cat de curand. Cred ca e mai mult decat buna, cel putin din descriere asa pare. Mersi de reteta si o sa revin cu impresii - nu prea curand ca am deja un desert in plan.
#6
Postat 18 May 2010 - 01:34 PM
gloxinia, la 18 May 2010 - 09:14 AM, a spus:
Reteta asta suna tare bine. Spune-mi nu se simte uns? Si smantana si uleiul din foetaj?
Nu mi s-a parut a fi gras, dar recunosc ca nu am mancat decat cateva lingurite. Este totusi un desert cu aport caloric ridicat.
Poti sa renunti la foietaj si sa pui croissante si sa folosesti o smantana mai slaba.
prima data am pus croissante si mi sa parut ca mananc paine inmuiata in lapte, foietajul isi pastreaza consistenta.
Pisoi, la 18 May 2010 - 12:30 PM, a spus:
Amina, foarte interesanta reteta ta. Am copiat-o si intentionez sa o incerc cat de curand. Cred ca e mai mult decat buna, cel putin din descriere asa pare. Mersi de reteta si o sa revin cu impresii - nu prea curand ca am deja un desert in plan.
te astept cu impresii!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1