Pagina 1 din 1
Mousse de somon
#1
Postat 21 May 2010 - 03:36 PM
Cred ca nu mai este un secret iubirea ce o port eu somonului.Il vanez peste tot.
100 gr somon afumat
150 gr somon proaspat
1 lingura de unt moale
2 linguri smantana
1 ceapa mica rosie
sucul de la o jumatate de lamaie
sare,piper
Am fiert pentru 10 minute somonul proaspat.Fata de la pescarie m-a sfatuit sa pun pestele in apa care fierbe, ca pierde mai putin din gust.Am ascultat-o.De data asta.L-am scos din apa si l-am lasat la racit.
Ceapa am tocat-o fin(eu, in robotel) , am amestecat-o cu somonul afumat.Tot in robot.Somonul fiert, am avut grija sa-i scot toate oasele si l-am sfaramat bine cu degetele.L-am amestecat cu ceapa si colegul lui afumat.Am stropit cu sucul de lamaie si am adaugat smantana si untul.Sare si piper dupa gust.Am dat la rece.Am servit cu crackers.
Si pentru toti iubitorii de somon:Somon dance!
http://www.youtube.c...h?v=TOyDkwaUh-Y
#2
Postat 21 May 2010 - 07:15 PM
Esti sigura, sigura ca nu suntem rude??
Ca si eu sunt moarta dupa somon, la concurenta cu pisicile mele, deci competitie acerba!
Ca si eu sunt moarta dupa somon, la concurenta cu pisicile mele, deci competitie acerba!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!
#3
Postat 21 May 2010 - 07:49 PM
Am mai zis si o repet.
Daca ar fi sa manac somon,de la tine as manca.
Pasta e asa un roz frumos ca imi vine sa incerc si eu.
Cine stie,poate imi fac curaj.
Pozele sunt de-a dreptul artistice.
Daca ar fi sa manac somon,de la tine as manca.
Pasta e asa un roz frumos ca imi vine sa incerc si eu.
Cine stie,poate imi fac curaj.
Pozele sunt de-a dreptul artistice.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
#4
Postat 21 May 2010 - 09:03 PM
Ce bunatate tre' sa fie..... Poate gasesc si eu pe undeva somon mai ieftin si fac!
Sa vezi cand o aparea Maya la interval.... cu mustaciosii ei cei pofticiosi.......
Sa vezi cand o aparea Maya la interval.... cu mustaciosii ei cei pofticiosi.......
#5
Postat 23 May 2010 - 11:23 AM
Zerda, daca suntem rude, atunci facem parte dintr-o familie numeroasa.
Lia, chiar artistice nu-s.M-a joc cu setarile, mai bine las pe automat.
Pentru tine, am sa pregatesc si bibilici de mare.
Foxy, o felie macar, si-ti ajunge sa faci doua portii.Creda ca cel afumat e mai ieftin si-n Germania, nu?
Lia, chiar artistice nu-s.M-a joc cu setarile, mai bine las pe automat.
Pentru tine, am sa pregatesc si bibilici de mare.
Foxy, o felie macar, si-ti ajunge sa faci doua portii.Creda ca cel afumat e mai ieftin si-n Germania, nu?
#6
Postat 23 May 2010 - 11:39 PM
Lili, sunt in cautarea unei mousse de pus pe niste biscuiti foarte friabili si subtiri, asta imi place dar n-am somon proaspat, daca il fac doar din afumat crezi ca e vreo problema sau sa incerc?
#7
Postat 24 May 2010 - 08:21 PM
Eataly, la 23 May 2010 - 11:23 AM, a spus:
Zerda, daca suntem rude, atunci facem parte dintr-o familie numeroasa.
Lia, chiar artistice nu-s.M-a joc cu setarile, mai bine las pe automat.
Pentru tine, am sa pregatesc si bibilici de mare.
Foxy, o felie macar, si-ti ajunge sa faci doua portii.Creda ca cel afumat e mai ieftin si-n Germania, nu?
Lia, chiar artistice nu-s.M-a joc cu setarile, mai bine las pe automat.
Pentru tine, am sa pregatesc si bibilici de mare.
Foxy, o felie macar, si-ti ajunge sa faci doua portii.Creda ca cel afumat e mai ieftin si-n Germania, nu?
Pe aici e mai scump somonul afumat. Si cum cel proaspat sare de 15 euro pe kila.... nu-mi da mana sa iau nici de ala afumat! Astept ceva oferte, ca mai apar din cand in cand.
#8
Postat 24 May 2010 - 09:48 PM
Adriana, la 23 May 2010 - 11:39 PM, a spus:
Lili, sunt in cautarea unei mousse de pus pe niste biscuiti foarte friabili si subtiri, asta imi place dar n-am somon proaspat, daca il fac doar din afumat crezi ca e vreo problema sau sa incerc?
Singura problema ar fi gustul pronuntat de somon afumat.Si cum mie imi place...pentru mine n-ar fi o problema.
Asta-i o reteta adaptata de mine dupa una din Cucinare bene, unde era facuta duar cu afumat, daca vrei pun si reteta din revista.
#10
Postat 25 May 2010 - 11:31 AM
Scusati intarzierea.
Eu acum sut in criza de timp.Revin cu traducerea pentru cine e interesat.
Eu acum sut in criza de timp.Revin cu traducerea pentru cine e interesat.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1