Fac si eu paine la Masina de paine din anul 2008. De atunci mancam doar paine facuta in casa.
Reteta mea de baza este urmatoarea:
Paine alba simpla
- 250 ml apa
- 2 linguri ulei
- 550 g faina pentru paine (nu 000 ci 650)
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingura zahar
- 12 sau 13 g drojdie proaspata
Iese o paine crescuta si destul de pufoasa. Noua, insa nu ne place painea proaspata. Ciudat, asa este

. De obicei o fac de azi pentru maine dupa amiaza. Se taie foarte usor felii pentru sandwich/uri.
Folosesc faina Boromir pentru paine, sau, in ultima vreme faina Castello (tot 650) de la Lid'l.
De/a lungul timpului, am observat ca painea se lasa daca are prea multa drojdie. Aceasta este concluzia mea

Stiu ca tot faina alba este si ca este super prelucrata, dar ma gandesc ca tot fac un lucru bun preparand/o acasa. In felul acesta macar painea consumata de mine si familia mea nu ajunge prin cine stie ce navete infecte si prin cine mai stie cate maini murdare...
Am facut si paine "integrala" folosind faina neagra Baneasa in care am amestecat tarate de grau, seminte de in, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac si susan. In 90% din cazuri a iesit bine, dar nu am fost suparata cand s/a lasat sau a fost ca o caramida. Si eu am mancat/o asa

Voi cauta sa vad exact cantitatile pe care le foloseam. Nu am mai facut de multisor pentru ca de ceva vreme,
eu nu mai mananc paine deloc.
Concluzia mea este ca masina de facut paine este o comoara la casa omului