Forum Culinar: Retete pentru masina de paine - Forum Culinar

Salt la continut

  • 8 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Retete pentru masina de paine

#121 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 16 June 2012 - 04:43 PM

Aceasta/i painea mea dupa reteta de mai sus. Este taiata a doua zi :)

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2012/post-1535-13398577769847.jpg
  • Imagine atasata: monthly_06_2012/post-1535-13398577913381.jpg


#122 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 21 June 2012 - 07:46 AM

Revin cu reteta de paine "integrala" dar eu ii zic "Paine neagra cu seminte"

- 250 ml apa calduta
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 lingura sare
- 1/2 lingura zahar (eu pun zahar brun)
- 40 g tarate de grau
- 350 g faiana neagra Baneasa
- 100 g faina alba 650
- 10 g drojdie proaspata
- 1 lingura seminte de in
- 1 lingura chimen

Am pus in cuva masinii de paine totul in ordinea in care le/am scris. Am pus programul 3 (la masina mea) pentru paine cu secara (desi nu/i vorba de secara aici =)) ) si a iesit ce se vede.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2012/post-1535-13402575709738.jpg
  • Imagine atasata: monthly_06_2012/post-1535-13402576073234.jpg


#123 Useril este offline   mika1802 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15
  • Inregistrat: 22-October 12
  • LocationCurtea de Arges

Postat 31 October 2012 - 07:30 AM

Vezi postareaIssis, la 03 January 2010 - 06:16 PM, a spus:

adriaforever a spus:

si mie mi s-a intamplat de multe ori sa "cada" aluatul.
am pus pe seama drojdiei uscate pe care o folosesc, am schimbat-o si n-a mai picat o vreme. inainte foloseam pe cea de la Dr. O acum folosec pakmaya, turceasca.
a mai picat aluatul si dupa ce am folosit-o pe asta. nu stiu de ce. poate a fost faina rece, poate masina sta undeva unde e rece si vine frigul inspre ea :floare: , la mine in cartea ei asa scrie ca nu trebuie tinuta in curent de aer rece si toate ingredientele sa fie puse la temperatura camerei.

si ordinea lor e la fel de importanta

nu stiu, imi dau si eu cu parerea :floare:


Dupa parerea mea cauza este faina. Faina din Ro este mai umeda si trebuie putin mai multa. Nu va descurajati. Masina de paine e o comoara la casa omului dupa ce va obisnuiti cu ea. Randul viitor adaugati la reteta voastra 50 pana la 100 g de faaina in plus. Eu ma uit intotdeauna la aluat in timpul framantatului si am inceput sa-mi dau seama daca mai trebuie sau nu faina. De multe ori, cand folosesc faina neagra sau integrala, dimpotriva, trebuie sa mai adaug putin lichid (apa sau lapte, in functie de reteta). Retetele pe care le-am postat eu anterior mi-au iesit din prima.

Reteta de baza de la masina mea Moulinex este urmatoarea:

325 ml apa
2 linguri ulei
2 lingurite sare (1 lingurita sare)
2 linguri zahar
2 linguri lapte praf
600 g faina alba - eu de regula am Grania (300 g faina tip 000 + 300 g faina tip 650)
1 1/2 lingurita drojdie uscata (1 plic drojdie uscata Dr Oetker)
se pun in cuva apa si uleiul, apoi sarea, zaharul , lapte praf.
deasupra se pune faina , iar peste faina drojdia. se seteaza pe programul 1 ( dureaza la mine 3 ore 20min)

rezultatul este acesta:




issis, am facut si eu aseara reteta ta de paine. e supeeeeeeeeeer. merci pentru reteta. am facut si cateva modificari personale. sunt notate cu rosu in reteta ta. uite si dovada:

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata
Locul femeii e în bucătărie: picior peste picior, cu un pahar de vin în mână, privind soţul cum găteşte cina!
Imagine postata

#124 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 24 April 2013 - 09:34 AM

Ieleu evribadi! Din cate vad eu, nu prea mai foloseste nimeni masina de paine? Vin si eu aici, pentru ca am primit de la soacra mea masina ei de paine si ieri am facut pentru prima data dupa buchia cartii si a fost un mare kix. Vuala de priviti:




Cum ziceam mai sus, am facut totul dupa reteta din carte, pus cantitatile si tipurile de faina indicate, ingredientele puse in ordinea respectiva, programul recomandat. Gradul de coacere l-am ales eu, pe medium, dar painea qa iesit total alba. Acum: painea arata ca un extraterestru venit pe lume inainte de vreme Imagine postata dar de buna la gust este! Eu intentionez sa o arunc, al meu zice ca sa las painea acolo, ca lui ii place. Acum vin intrebarile de baraj:

1. Banuiesc ca stiu cam unde e greseala mea: eu am pus un pachetel de drojdie proaspata, un pachetel, ca asa scria la carte. Intrebarea e: pentru masina de paine se foloseste numai drojdie uscata?

2. Se merita ori ba sa tin magaoaia? Fetele brutarese, aduceti va rog argumente pro ori contra, ca nu ma pot decide.

Multumesc de raspunsuri!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#125 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 24 April 2013 - 09:48 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 24 April 2013 - 09:34 AM, a spus:

Ieleu evribadi! Din cate vad eu, nu prea mai foloseste nimeni masina de paine? Vin si eu aici, pentru ca am primit de la soacra mea masina ei de paine si ieri am facut pentru prima data dupa buchia cartii si a fost un mare kix. Vuala de priviti:
Cum ziceam mai sus, am facut totul dupa reteta din carte, pus cantitatile si tipurile de faina indicate, ingredientele puse in ordinea respectiva, programul recomandat. Gradul de coacere l-am ales eu, pe medium, dar painea qa iesit total alba. Acum: painea arata ca un extraterestru venit pe lume inainte de vreme Imagine postata dar de buna la gust este! Eu intentionez sa o arunc, al meu zice ca sa las painea acolo, ca lui ii place. Acum vin intrebarile de baraj:

1. Banuiesc ca stiu cam unde e greseala mea: eu am pus un pachetel de drojdie proaspata, un pachetel, ca asa scria la carte. Intrebarea e: pentru masina de paine se foloseste numai drojdie uscata?

2. Se merita ori ba sa tin magaoaia? Fetele brutarese, aduceti va rog argumente pro ori contra, ca nu ma pot decide.

Multumesc de raspunsuri!

Eu folosesc drojdie uscata, mai rar pun din cea proaspata. Din simplul motiv ca nu stiu cand fac paine (depinde de chef si timp) si drojdia proaspata nu rezista prea mult timp, chiar si-n frigider. In plus, in carticica de retete scrie 3/4 pachet drojdie uscata.
Dupa cum arata painea ta, probabil a fost prea multa drojdie.
Eu coc orice paine la gradul 3 de rumenire, nici mie nu-mi place sa ramana alba. Si chiar si-asa.... tot mi se pare ca-i cam blonda.

#126 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 24 April 2013 - 10:03 AM

Eu fac paine foarte des si-s tare incantata de ea, paine alba iese fara probleme, dupa reteta (eu fac cu drojdie proaspata, la 700g faina pun cam 12-13g). La paine din faina integrala, cam cu 40 de min inainte de coacere trebuie sa o scot, scot atunci si paletele, o framant un pic cat sa se aseze si o pun la loc.
In ceea ce priveste rumenirea, am avut un Orion la care si pe maxim iesea blonda, acum am un Moulinex si pe maxim e maro de-a dreptul (pe mediu iese fix cum trebuie).
Chestia e ca trebuie sa incerci pana ii prinzi smecheria, nici mie nu mi-au iesit din prima, le-am mai ajustat pe parcurs.

#127 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 24 April 2013 - 10:18 AM

Fete, va multumesc mult de raspunsuri! Asadar se merita sa pastrez masinaria, da? Pe mine m-a incantat sa imi fac paini "dietetice", din alte faini.

2ut, m-am gandit ca si la masinariile astea automate, tot cu feelingul si experienta trebuie sa le faci. Asa am zis si eu ca e prea multa drojdie, un pachet de 40 g la cam 600 g faina e imens. Dar in cartea de retete a ei asa scrie, da' na, am zis ca poate asa trebuie ca e masinarie.
Inca o data multumesc! In weekend incerc iar. Pana ii prind eu smenurile, ca dupa aia sa vezi brutarie la mine :thumleft:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#128 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 24 April 2013 - 10:21 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 24 April 2013 - 10:18 AM, a spus:

Fete, va multumesc mult de raspunsuri! Asadar se merita sa pastrez masinaria, da? Pe mine m-a incantat sa imi fac paini "dietetice", din alte faini.

2ut, m-am gandit ca si la masinariile astea automate, tot cu feelingul si experienta trebuie sa le faci. Asa am zis si eu ca e prea multa drojdie, un pachet de 40 g la cam 600 g faina e imens. Dar in cartea de retete a ei asa scrie, da' na, am zis ca poate asa trebuie ca e masinarie.
Inca o data multumesc! In weekend incerc iar. Pana ii prind eu smenurile, ca dupa aia sa vezi brutarie la mine :71:

Mi se pare multa drojdie pentru paine. Daca era aluat de cozonac, mergea.
Eu iti zic sa pastrezi masinuta, iti poate fi de folos si la framantat, nu numai la facut paine. :thumleft:

#129 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 24 April 2013 - 02:31 PM

Laponia, pot sa/ti spun ca din punctul meu de vedere masina de paine ii o comoara la casa omului. Noi, din 2008 mancam numai paine facuta cu ea. Pentru sot si copil fac paine normala cum am pus mai sus, iar pentru mine paine neagra, cu tarate... etc. Exact asa cum spunea si Foxyy, ii buna si daca o folosesti numai la framnatat aluaturi. Eu chiar nu o menajez. Chiar daca fac o coca de pizza... pe ea o pun la munca - timp in care eu fac altceva. Si eu sunt de parere ca a fost prea multa drojdie. Eu folosesc doar drojdie proaspata - contrar tuturor indicatiilor - si ma descurc foarte bine. Am tot timpul in casa si unul sau doua pliculete de drojdie uscata pentru cazuri in care uit sa cumpar proaspata. Eu folosesc 12.5 - 13 g drojdie proaspata la 550 g faina tip 650. Cred ca greadul de rumenire difera de la un tip de masina la alta. Foloseste/o sanatoasa si foloseste/o din plin! Curand iti vei da seama cat de utila este :thumleft:

#130 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 April 2013 - 07:53 PM

Si eu folosesc numai drojdie proaspata, piinea ta a crescut prea mult inainte de a incepe sa se coaca, ori pentru ca drojdia era prea multa ori lichid prea mult, adica daca ar fi fost mai putin lichid si aluatul mai tare putea iesi bine si cu o asemenea cantitate de drojdie.
Din pacate la masina de piine aceeasi reteta poate iesi diferit, depinde de faina, daca e prea uscata si absoarbe mai mult lichid decit de obicei, depinde poate si de drojdie cit e de proaspata.
Daca tu vrei sa-ti faci piini ciudate tre sa faci experimente fiind constienta ca nu toate pot iesi bine, si noteaza-ti absolut tot ce faci si cantitati, ca sa poti repeta in caz ca iese pe placul tau.
Eu cred ca la masina de piine trebuie multa precizie nu din ochi ca atunci cind faci la mina si poti ajusta pe parcurs.

#131 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 24 April 2013 - 09:52 PM

Fetelor, mersi de raspunsuri! Cert e ca e ideala masinaria pentru tot felul de aluaturi, ca is depizza ori paste, ca e de paineori gogosi, ori cozonac, ori ce-o mai fi, e perfecta! As zice ca framanat mai bine decat KA-ul. A mea este Backmeister si pot face o cantitate de aluat de pana la 2 kg. Acum, ce ma nemultumeste, este ca am pus la nivelul 3 de bronzare si ea tot palida e. Se poate regla treaba asta? Al meu zice ca la toate e asa, pentru ca ele nu coc de sus, sursa de caldura este doar la talpa. Mai are cineva modelul asta?



Adriana, am bagat la cerebel toate indicatiile. Deocamdata le fac pe cele clasice, sa vedem cum ies. Azi am incercat iar reteta de ieri, si am pus drojdie uscata, mai putina apa si o parte din faina de grau tip 550 am inlocuit-o cu faine de alac/spelta. A iesit bine, zic eu, desi al meu zice ca se simte gustul de drojdie. Asadar o sa ii fac maiaua mea obisnuita, in care ii pun otet.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#132 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 24 April 2013 - 10:10 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 24 April 2013 - 09:52 PM, a spus:

As zice ca framanat mai bine decat KA-ul.


Nu pot sa cred ce spui!!!!!!!!!!!!!

Eu in masina de paine, doar framantam aluatul si coceam painea in cuptor la aragaz, ptr ca nu imi placea cum se cocea in nici una dintre masinile de paine.

In reteta ta, exista prea multa drojdie ptr 600gr de faina si atunci painea creste si pe urma descreste. Mai multa drojdie, pun doar la painea cu tarate la cantitate de 500gr faina.

Poti sa iti faci tu o reteta, dar sa nu depasesti cantitatea de faina admisa.

Eu, la faina de 550-650, pun la 1 kg de faina 50gr drojdie, 50ml ulei si 550ml apa calda +1 lingura rasa de sare.

Nici o masina de paine, nu va framanta vreodata precum framanta un malaxor(chiar daca este doar parerea mea personala mi`o mentin)am avut ocazia sa fac paine framantata si la masina de paine si la malaxor(difera modul de framantare). Prefer malaxorul si sa coc painea in tava de la aragaz.

#133 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 24 April 2013 - 10:34 PM

Cerra, KA-ul framanta tot dupa principiul malaxorului. Exista malaxoare pentru case private, adica uz personal, dar mai toate, ca si KAul defapt, au marele dezavantaj ca de la o anumita cantitate se duce aluatul in sus pe carlig. Plus de asta, mi se pare ca il invarte doar dar nu il amesteca/framanta cum trebuie, pe cand masina, cu cele doua palete de framantat, da. In orice caz...nu coace ca aragazul, asta e sigur!Nu imi place ca e asa alba, si oricat ai prelungi coacerea, faptul ca nu are caldura de sus, nu o va rumeni ca in aragaz. Prima paine a ajuns la cotofene si restul pasaretului care se perinda pe la noi.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#134 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 24 April 2013 - 10:53 PM

Masina de pîine, face pîine mereu cu aceeasi textura egal ce bagi în ea. A mea e din aia ieftina de la Lidl, iar pîinea e destul de bronzata deasupra, pentru ca bolta capacului e îmbracata în aluminiu care reflecta caldura. Masina coace chiar foarte bine. Dar cu toate astea, cum spune si Cerra, nu se poate compara cu o pîine framîntata in robot egal ce marca! Si cu mixerul de mîna, textura e mai faina. Si va zic de ce. Pentru ca în robot dupa ce creste scoti aluatul si-l prelucrezi iar. Fie îl întinzi si rolezi, împletesti... egal ce, mai scoti odata aerul din el, apoi creste iar pe/în tava pîna vine bagat la cuptor, pe cînd în masina, dupa framîntare, la revedere a doua crestere.

Tre' sa respecti cantitatile care le permite KA-ul tau si nu se mai urca aluatul niciunde. Poate îl faci prea tare? Nu înteleg de ce zici ca-l învîrte doar, eu zic ca-l framînta foarte bine. Pufozitatea care o capata o pîine framîntata cu KA-ul, n-o scoti din masina nici daca e masina cea mai tare din parcare. Cum spuneam, cu orice mixer de mîna scoti pufozitate/textura mai buna a miezului, si bineînteles si coaja e diferita :wub:

Eu am copt mult la masina, si mereu cu drojdie proaspata. A functionat bine, doar ca m-am saturat de scos palete dupa framîntat si pîine cu gauri în "cur"... asa ca framînt doar cu robotul si coc in cuptor. Pot sa fac ce pîine vreau. Rotunda, lunga, franzela, plata, sucita, împletita, bagheta, chifle... toate cresc super si ies pufoase. Deci masina n-o mai folosesc. O s-o dau, ca ocupa loc degeaba.

Pentru oamenii foarte ocupati, care nu au timp de framîntat, intins, format, e un obiect practic.

Aaa, si se poate face/fierbe si marmelada în ea. Asta e într-adevar practic tare! Nu tre' sa stai sa invîrti, nu se prinde.. etc :wub:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#135 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 24 April 2013 - 11:04 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 24 April 2013 - 10:34 PM, a spus:

Cerra, KA-ul framanta tot dupa principiul malaxorului. Exista malaxoare pentru case private, adica uz personal, dar mai toate, ca si KAul defapt, au marele dezavantaj ca de la o anumita cantitate se duce aluatul in sus pe carlig. Plus de asta, mi se pare ca il invarte doar dar nu il amesteca/framanta cum trebuie, pe cand masina, cu cele doua palete de framantat, da. In orice caz...nu coace ca aragazul, asta e sigur!Nu imi place ca e asa alba, si oricat ai prelungi coacerea, faptul ca nu are caldura de sus, nu o va rumeni ca in aragaz. Prima paine a ajuns la cotofene si restul pasaretului care se perinda pe la noi.


Off, stiu ca KA-ul framanta pe acelasi principiu. Acasa, nu cred ca pui mai mult de 1 kg de faina in vas la KA si nu sare (eu am unul Silva si sunt foarte multumita de el si nu am nici macar capac la el si nu sare din el. O incarte cum zici tu, dar o si bate de marginile vasului si vad mai bine asa. Masina, cu piciorusele ei scurte, parca sta pe loc. Deci framanta mai incet decat malaxorul si nu se compara nici ca timp nici ca si aluat final. In malaxor, nu pun mai mult de 1 kg de faina ptr ca dureaza putin framantarea si daca am mai multe de facut mai pun o tura.

La inceput am fost incantata si eu de masinarie dar pe parcurs... m`am lipsit de ea si am framantat la mina pina mi`am luat malaxorul.

Malaxorul, nu doar invarte. Sa te uiti atenta, sa vezi ca el are un joc in brat si vei vedea cum framanta tot aluatul. Bratul malaxorului este mobil fata de paletele de la masina de paine.. Paletele de la masina, sunt fixe, scurte si se invartpe o raza mica de actiune si trag aluatul si il invarteste cat apuca ptr ca se incarca fiind scurte si din acest motiv dureaza mult si framantatul.Sa sti ca si la masina se intampla sa iti urce aluatul cocolos in sus. Sa fi atenta.

Nu vreau sa fiu inteleasa gresit.

#136 Useril este offline   Geomy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 198
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 17 October 2013 - 02:50 PM

knock knock! se poa'? ;)
fetele care aveti o SilverCrest ;), stiti care e cantitatea maxima de faina pt programul 6 (doar framantat)? vreau sa framant cu ea un aluat de cozonac din 1 kg de faina (si restu'), duce oare? in carte zice - paine maxim din 750g faina, insa DOAR framantat cam cat duce?

ani de zile am ocolit cu patos prin magazine masina de paine , ca sa ajung acum sa ma invart ca un titirez curios in jurul ei. ;)

#137 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 17 October 2013 - 03:23 PM

Vezi postareaGeomy, la 17 October 2013 - 02:50 PM, a spus:

knock knock! se poa'? :(
fetele care aveti o SilverCrest ;), stiti care e cantitatea maxima de faina pt programul 6 (doar framantat)? vreau sa framant cu ea un aluat de cozonac din 1 kg de faina (si restu'), duce oare? in carte zice - paine maxim din 750g faina, insa DOAR framantat cam cat duce?

ani de zile am ocolit cu patos prin magazine masina de paine , ca sa ajung acum sa ma invart ca un titirez curios in jurul ei. :(

Io, io... Pot sa raspund io????? ;)
De mai bine de 3 ani mama framanta in masinuta aluat de cozo facut dintr-un kil de faina. Nu-i bine, da' iote ca masinutu' inca traieste bine-mersi. Eu tot ii zic sa nu puna atata faina, da' ea e acolo, eu sunt aici... si tot cate 2 cozonaci deodata face. In afara de faina se adauga oua, lapte, ulei..... deci greutatea finala sare bine de 1500 g....
Recomandarea e pentru 1250 g (maxim), ramane de vazut daca pe tine te lasa inimioara sa pui mai mult in cuva. Repet, mama pune, dar asta nu inseamna ca e corect sau ca trebuie sa faca si altii asa. Dar masinuta inca rezista. ;)

#138 Useril este offline   Geomy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 198
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 17 October 2013 - 05:28 PM

Foxu' esti de milioane ;) , deci... duce 1kg de faina dar NEoficial ;)))
bun, sa vad cum o conving pe maica'mea ca pt ea am luat'o mai mult.
sambata abia ma asteapta sa i'o duc, cu manecile suflecate si punga de 1kg de faina in brate... asa ii promisesem, ca va putea face tot 2 cozonaci, ca si de mana. ma scot eu cumva.
merci Foxu'!

#139 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 17 October 2013 - 06:59 PM

Vezi postareaGeomy, la 17 October 2013 - 05:28 PM, a spus:

Foxu' esti de milioane ;) , deci... duce 1kg de faina dar NEoficial ;)))
bun, sa vad cum o conving pe maica'mea ca pt ea am luat'o mai mult.
sambata abia ma asteapta sa i'o duc, cu manecile suflecate si punga de 1kg de faina in brate... asa ii promisesem, ca va putea face tot 2 cozonaci, ca si de mana. ma scot eu cumva.
merci Foxu'!

;) Cu mult drag!

#140 Useril este offline   Alexandraz 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 23-October 13

Postat 23 October 2013 - 10:27 PM

Intreb si eu aici ca fraiera deoarece nu stiu unde altundeva sa intreb. Stiti cumva cum se fac la tara turtitele uscate din faina fermentata cu care se creste painea in lipsa drojdiei? Aici se gasesc de cumparat insa fiind cam scumpe as fi vrut sa le fac prin casa.

Avantajul metodei in cazul meu ar fi ca se poate face paine de pe o zi pe alta (lasand aluatul la crescut in frigider) si cozonac tot la frigider. Painea devenind cam scumpa si cum noua ne place proaspat scoasa din cuptor este interesant de facut crescuta la frigider sau chiar pe masa de sera pana dimineata.

Arata acest topic


  • 8 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi