Forum Culinar: Retete pentru masina de paine - Forum Culinar

Salt la continut

  • 8 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Retete pentru masina de paine

#81 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,750
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 27 August 2010 - 11:15 AM

Vezi postareaDaniella, la 27 August 2010 - 10:35 AM, a spus:

Adriana, merci, dar nu le gasesc. Paine integrala, doar cu faina integrala/neagra/tarate/seminte inseamna ca nu contin nici un gram de faina alba, ci numai integrala indiferent de cerealele din care o fi facuta integrala, insa e cu tot cu coaja (tarate) necernuta.
Retetele astea combinate: faina alba cu neagra/integrala sunt si in carte, eu caut fara faina alba deloc, probabil montignacele ma pot ajuta ...


Daniella, iti raspund eu la intrebare din experienta mea personala.
eu paine integrala, sau si mai greu cu tarate adaugate, nu am reusit sa coc in masina de paine niciodata. adica am copt dar nu iese ca o paine normala ci mai degraba o "caramida" mancabila :P asa ca daca vrei sa faci paine integrala poti doar sa o framanti in masina de paine si o coci in cuptor. o mai lasi la dospit in plus si dupa ce ai pus-o in forma de copt.

sper ca ti-am fost de folos :P

#82 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 August 2010 - 11:41 AM

Vezi postareaAdriana, la 27 August 2010 - 10:44 AM, a spus:

Pai piine cu 100 la suta faina integrala creste cam greut.
Montignacele au locsorul lor, poate e mai simplu sa intrebi acolo.

Farina di grano duro e faina de griu, e un tip de griu diferit fata de cel pe care il stiam noi in Romania si din care se obtine faina alba de griu. Faina obtinuta din el e un pic mai galbena decit cea pe care o stim noi si se foloseste pentru paste fainoase si piine, nu dulciuri.
Nu stiu daca acum se cultiva griul asta in Romania, aici se cultiva in partea de sud a Italiei unde e mai mult cald si soare.
Faina integrala de griu dur eu n-am vazut niciodata.
Semolino este grisul.
Semo nu stiu cine e. :P


Multumesc pentru lamuriri.
O sa ma mai uit acasa pe cutie, dar Barilla dupa cate stiu face numai din grano duro, iar de ceva timp au scos si paste integrale, nu m-am mai uitat daca sunt si din grano duro, sau astea sunt doar din faina integrala.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#83 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 August 2010 - 11:46 AM

Vezi postareaboni, la 27 August 2010 - 11:15 AM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 27 August 2010 - 10:35 AM, a spus:

Adriana, merci, dar nu le gasesc. Paine integrala, doar cu faina integrala/neagra/tarate/seminte inseamna ca nu contin nici un gram de faina alba, ci numai integrala indiferent de cerealele din care o fi facuta integrala, insa e cu tot cu coaja (tarate) necernuta.
Retetele astea combinate: faina alba cu neagra/integrala sunt si in carte, eu caut fara faina alba deloc, probabil montignacele ma pot ajuta ...


Daniella, iti raspund eu la intrebare din experienta mea personala.
eu paine integrala, sau si mai greu cu tarate adaugate, nu am reusit sa coc in masina de paine niciodata. adica am copt dar nu iese ca o paine normala ci mai degraba o "caramida" mancabila :P asa ca daca vrei sa faci paine integrala poti doar sa o framanti in masina de paine si o coci in cuptor. o mai lasi la dospit in plus si dupa ce ai pus-o in forma de copt.

sper ca ti-am fost de folos :P


Multumesc mult Boni :P . Eu am facut de multe ori doar cu faina integrala/neagra/6 cereale, pentru ca nu am in casa de-aia alba, nici nu vreau sa iau. Cu faina asta eu fac orice si clatite, si paneul pentru snitele, tarte etc.
Painica integrala de vreo 3 ori mi-a iesit bine, de cateva ori caramida si de cele mai multe ori mediu (se lasa dupa dospit, cand o reframanta). Am o reteta acasa gasita undeva numai cu faina integrala.
Tu ce reteta ai?
Tu spui ca daca o lasi sa dospeasca mai mult si apoi o coci la cuptor creste mai pufoasa decat la MP?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#84 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,251
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 August 2010 - 11:52 AM

Vezi postareaDaniella, la 27 August 2010 - 11:41 AM, a spus:

O sa ma mai uit acasa pe cutie, dar Barilla dupa cate stiu face numai din grano duro, iar de ceva timp au scos si paste integrale, nu m-am mai uitat daca sunt si din grano duro, sau astea sunt doar din faina integrala.

Eu am vorbit despre faina ca asta ai intrebat, tu vorbesti despre paste?

#85 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,750
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 27 August 2010 - 11:59 AM

Vezi postareaDaniella, la 27 August 2010 - 11:46 AM, a spus:

Tu spui ca daca o lasi sa dospeasca mai mult si apoi o coci la cuptor creste mai pufoasa decat la MP?

eu daca o coc in MP totdeauna se tufleste, nu ramane crescuta. dar recunosc ca nu am facut nenumarate incercari, ci doar cateva.
in schimb la cuptor ramane frumos crescuta si dupa ce se coace.

#86 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 August 2010 - 12:09 PM

Vezi postareaAdriana, la 27 August 2010 - 11:52 AM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 27 August 2010 - 11:41 AM, a spus:

O sa ma mai uit acasa pe cutie, dar Barilla dupa cate stiu face numai din grano duro, iar de ceva timp au scos si paste integrale, nu m-am mai uitat daca sunt si din grano duro, sau astea sunt doar din faina integrala.

Eu am vorbit despre faina ca asta ai intrebat, tu vorbesti despre paste?


Dada, vorbeam de faina, pentru ca am gasit o reteta de paine cu faina din grano duro pe un blog, dar nu stiu daca asta este sau nu integrala cum credeam eu, sau e rafinata/cernuta.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#87 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 August 2010 - 12:10 PM

Vezi postareaboni, la 27 August 2010 - 11:59 AM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 27 August 2010 - 11:46 AM, a spus:

Tu spui ca daca o lasi sa dospeasca mai mult si apoi o coci la cuptor creste mai pufoasa decat la MP?

eu daca o coc in MP totdeauna se tufleste, nu ramane crescuta. dar recunosc ca nu am facut nenumarate incercari, ci doar cateva.
in schimb la cuptor ramane frumos crescuta si dupa ce se coace.


multumesc. Poate imi dai si o reteta :P

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#88 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,251
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 August 2010 - 12:20 PM

Vezi postareaDaniella, la 27 August 2010 - 12:09 PM, a spus:

Dada, vorbeam de faina, pentru ca am gasit o reteta de paine cu faina din grano duro pe un blog, dar nu stiu daca asta este sau nu integrala cum credeam eu, sau e rafinata/cernuta.

Daca e piine e doar faina de griu dur si gata, ea poate fi macinata in 2 feluri un pic mai fina pentru piine si un pic mai putin fina pentru paste, dar integrala eu nu cred ca e.
Daca nu se poate pune linkul aici trimite-mi un mp sa ma uit la reteta ca sa inteleg.

#89 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 August 2010 - 12:35 PM

http://danielaincuci...grano-duro.html

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#90 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,251
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 August 2010 - 12:49 PM

Da, e o normala piine cu faina din griu dur, macinata de 2 ori ca sa fie mai fina si in felul asta folosita pentru piine, nu are absolut nimic integral in ea.

#91 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 August 2010 - 02:07 PM

Adriana, iertare cu riscul sa facem ciorba postul asta, trebuie sa te intreb: de ce atunci doar pastele din faina de grau dur sunt bune si sanatoase in timp ce acelea din faina alba sunt indigeste, ingrasa? Eu traiam cu convingerea ca graul asta dur e cu tot cu coaja, adica integral ... na ca mi s-a naruit teoria pentru care cumparam barilla (Sau paste de grau dur), crezand ca sunt din faina integrala cumva. :floare:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#92 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,251
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 August 2010 - 11:23 PM

Vezi postareaDaniella, la 27 August 2010 - 02:07 PM, a spus:

de ce atunci doar pastele din faina de grau dur sunt bune si sanatoase in timp ce acelea din faina alba sunt indigeste, ingrasa?

Cine o zis chestia asta? :occasion14:

#93 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 28 August 2010 - 02:52 PM

:floare: poate nu inteleg? raspund la ce cred ca m-ai intrebat:

Pai simplu orice teorie nutritionista ne spune: faina alba, zaharul alb fac parte dintre cele 5 ingrediente cele mai daunatoare, produse industriale ultrarafinate, otravuri pentru organism, cu efecte devastatoare pentru noi, ele nu au nici o valoare nutritiva, doar ingrasa si sunt mici criminali pentru sanatatea noastra. Diversele teorii nutritioniste spun ca:
Pastele recomandate de orice medic sunt facute in mod obligatoriu din grau dur si nu din grau moale. Diferenta consta in faptul ca graul dur are mai multe proteine si mai multe fibre (chiar daca faina este rafinata), ceea ce contribuie la scaderea indicelui glicemic, precum si datorita continutului mult mai redus de amidon comparativ cu faina alba, de aceea apa in care fierb pastele din grau dur nu se tulbura pentru ca nu se umple de amidon.
Singurele paste care sunt considerate carbohidrati buni pentru sanatate sunt cele din grau dur.
Eu una asa stiu hat... de ani si ani si am tot recitit teoriile in multe variante de la medici sau cercetatori citire.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#94 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,251
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 August 2010 - 10:07 PM

Eu n-am citit si nici n-am nici o intentie sa citesc asemenea teorii, gatesc maninc si inca mai traiesc :floare:

#95 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 28 August 2010 - 10:36 PM

e o optiune :floare: , maestrii artei culinare nu sunt in general preocupati de principiile hranirii sanatoase. E normal voi sunteti artisti! :(

pe de alta parte factorii de risc azi sunt peste tot :(

Nu e vorba ca mananci si nu mai traiesti, e vorba de factori de risc ... si sunt multi altii de neevitat ca poluarea, ingrasamintele-nitriti/nitrati modificati genetic din fructe si legume, E-urile, stresul etc

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#96 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 29 August 2010 - 12:09 PM

Vezi postareaDaniella, la 28 August 2010 - 10:36 PM, a spus:

e o optiune :) , maestrii artei culinare nu sunt in general preocupati de principiile hranirii sanatoase. E normal voi sunteti artisti! :)

pe de alta parte factorii de risc azi sunt peste tot :)

Nu e vorba ca mananci si nu mai traiesti, e vorba de factori de risc ... si sunt multi altii de neevitat ca poluarea, ingrasamintele-nitriti/nitrati modificati genetic din fructe si legume, E-urile, stresul etc



asta chiar mi-a placut.Oare socrul surorii mele (dumnezeu sa-l ierte) a murit la 94 de ani din cauza ca mancat toata viata paste din faina alba?

Scuze fetele,dar nu m-am putut abtine.

Daniela,daca e sa o luam adliteram cam tot e nesanatos.Intotdeauna vor exista pareri pro si contra mancare sanatoasa si nociva.

Eu mai noi mi-am luat kamut si am facut faina, urmeaza sa fac ceva cu ea.

Nici mie la MP nu-mi iese painea buna daca e doar din faina integrala, poate unde e si mai grea si tot timpul iese mai umeda si prea compacta.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#97 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 29 August 2010 - 05:45 PM

Vezi postareaIoana, la 29 August 2010 - 12:09 PM, a spus:

asta chiar mi-a placut.Oare socrul surorii mele (dumnezeu sa-l ierte) a murit la 94 de ani din cauza ca mancat toata viata paste din faina alba?

Scuze fetele,dar nu m-am putut abtine.

Daniela,daca e sa o luam adliteram cam tot e nesanatos.Intotdeauna vor exista pareri pro si contra mancare sanatoasa si nociva.

Eu mai noi mi-am luat kamut si am facut faina, urmeaza sa fac ceva cu ea.

Nici mie la MP nu-mi iese painea buna daca e doar din faina integrala, poate unde e si mai grea si tot timpul iese mai umeda si prea compacta.


:) , mai bine nu ma zgandari in polemici de-astea, ca ma mananca mainile: de 17 ani ma documentez pe aceasta tema, nu doar de cativa ni de cand e la moda si de cand e valva cu E-urile, cu produsele modificate genetic, cu concentratele cu hormoni etc. Am si lucrat in domenii cu legatura cu proprietatile nutritionale ale alimentelor chiar si in functie de modul de preparare (temperaturi, prospetime, solubilitate, uleiuri folosite etc) si e cumva deformatie profesionala, dar pe de alta parte nu-mi face placere sa mananc nesanatos, chiar daca mananc in vizita, in vacanta, sau pur si simplu cand si cand orice si porc si prajituri cu faina si zahar albe.

Tu crezi ca noi care mancam faina/zahar/ulei rafinat mai traim 94 ani? Crezi ca erau atatea boli digestive/metabolice/hipertensiuni arteriale/colesteroale etc la tara, pe vremea lu'tataie?

Produsele industrializate si super-industrializate au aparut de putini ani (mai ales la noi).

Daca a trait la tara mai ales, nu ti-o rafineaza nimeni: e pura faina integrala. Plus gandeste-te ca manca pe vremurile acelea numai produse naturale: pruna din pom, strugurele din vie, ceapa/cartoful/morcovul etc din gradina proprie nestropite, pasarea din curtea lor crescuta cu boabe. Poate daca nu dadea acum cativa ani :) cu nasul de produse rafinate si super rafinate mai traia si azi :) .

Intr-adevar cam tot e nesanatos azi si nu ne putem ascunde sub un clopot de sticla si trai in vid ca sa eliminam poluarea, stresul etc. Doctorul spune sa mananci multe fructe si legume in loc de carnuri/mezeluri si mezeluri industrializate, dar din pacate si fructele si legumeel au buba azi. Insa pe cat posibil putem diminua factorii de risc, cine vrea si e interesat de subiect desigur. Si poti manca 8gusta o portie) orice, nu trebuie acum sa traiesti retras in pestera, depinde de frecventa si de cantitati.

Eu cum sunt gurmanda si pofticioasa, daca imi pui in fata o prajitura de-asta de-a voastra de arata intr-un mare fel, ca toti aici sunteti super priceputi in arta culinara si totul arata la voi intr-un mare fel, sunt in stare sa devorez scurt cateva bucati bune ... cu faina si zahar alb cu tot.

Ce e kamutul?
Ce ma supara e ca de cateva ori (Exceptia care confirma regula) mi-a iesit bine painea integrala la MP, dar asta cred ca au fost vreo 3 ori, vreo 3 traume si in rest vreo 40 painici medii, condensate si care s-au lasat din crescut. Totusi o mananc si asa cu placere stiind ca e cat de cat mai sanatoasa. Speram insa sa aveti voi vreo reteta mai desteapta si sa-mi iasa mai bine.

O sa incerc si varianta lui Boni cu dospitul si coptul fara masina.

Iertaciune daca am suparat :) hartistii culinari cu pretentiile mele!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#98 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 29 August 2010 - 07:16 PM

Kamutul este un fel de grau,dar cu bobul mai lung si cu propietati energetice mai mari decat acesta.

Cat de dispute, tot timpul o sa fie :) , oricum eu nu ma refer la oameni traiti la tara, te refereai la paste-italieni, iar eu la un italian faceam trimitere.Pastele, parerea mea se fac si acum ca si in urma cu 50 de ani,pestele se hraneste in mare la fel ca atunci cand ne-am nascut.E vb de cum ne traim noi viata.Oricum unu care mananca zi e zi MCshit si alte fast fooduri normal ca nu o sa fie la fel de sanatos ca unul care isi prepara mancarea acasa.Dar asta e alt subiect si nu are rost sa-l discutam aici.

Din kamut am facut azi un fel de clatite, uite aici ce mi-a iesit http://artaculinara...._780#entry54743
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#99 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 29 August 2010 - 08:43 PM

am zis de paste, dar porniseram de la paine si faina de fapt ...

Arata super miammi clatitele! au fost bune la gust? si deasupra cu verde ce ai mai pus ... auoleu ce o sa-ti fac io tie cand o sa fii gravidutaaaaa :drool:
imi par foarte reusite, sa scrii la celalalt post ce reteta ai folosit, te rog
dar unde se gaseste kamutul?

da, disputele acestea sunt din cele fara de sfarsit, tot timpul vor fi opinii diverse chiar si in randul specialistilor si teorii care se contrazic de la o perioada la alta ...

Important e sa nu facem buba la cap, dar sa incercam totusi sa mancam cat mai sanatos, parerea mea ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#100 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,251
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 August 2010 - 10:23 PM

Vezi postareaDaniella, la 29 August 2010 - 05:45 PM, a spus:

dar pe de alta parte nu-mi face placere sa mananc nesanatos

Daniela, iarta-ma, dar oricit oi fi eu de nenutritionista pot sa bag amindoua miinile in semineul meu cind e aprins focul in el =)) sustinind ca, tortellinii pe care i-ai mincat, pozat si aratat acum citeva zile
Imagine postata
sunt de o mie de ori mai nesanatosi decit o mina de tagliatelle facute cu 100 de gr de faina alba si un ou. :drool:
Tot faina alba si un ou (nu stiu in ce forma) au vazut aluatul tortellinilor, ca sa nu mai vorbim de toate E-urile di porcariile care erau in umplutura lor =))

Vezi postareaDaniella, la 29 August 2010 - 05:45 PM, a spus:

Ce ma supara e ca de cateva ori (Exceptia care confirma regula) mi-a iesit bine painea integrala la MP, dar asta cred ca au fost vreo 3 ori, vreo 3 traume si in rest vreo 40 painici medii,

Fiind piinea integrala nu foarte usor de facut din cauza ca faina integrala e "grea" si nu creste usor, si daca tu nu vrei sa o combini cu alte faini mai usoare care o ajuta la crescut, de ce nu te rezumi la acele 3 retete care ti-au reusit?
Nu stiu ce posibilitati ai tu de a gasi diferite faini integrale, dar de exemplu mie mi-a adus o prietena intorcindu-se din Val d'Aosta o piine de secara splendida, si o zic eu care nu iubesc piinea integrala. Dar ei au intrebat si le-au explicat ca e o faina de secara foarte fina, probabil macinata de mai multe ori, din care iese o piine exceptionala.

Ziceam nu stiu ce posibilitati ai tu sa gasesti anumite produse la Bucuresti, DAR si eu, aici, ca sa gasesc anumite produse nu pretind sa le gasesc la supermarket, ma duc dupa ele la o moara, la un magazin de produse biologice la 15 km de casa, le caut in Internet.... Sper ca ai inteles ce am vrut sa zic =))

Arata acest topic


  • 8 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi