Retete pentru masina de paine
#61
Postat 20 April 2010 - 11:07 AM
O sa iau drojdie proaspata sa fac o paine normala, cine stie poate nu se mai lasa aluatul.
#62
Postat 27 April 2010 - 12:56 PM
Dupa primul esec cu painea dulce, ieri am zis sa m-apuc sa fac baghete.
Am pus in masina ingredientele cum scrie-n carte, am lasat la framantat.
Toate bune si frumoase pana aici.
La semnalul sonor, dupa vreo 90 de minute, am scos aluatul, am oprit masina (tot cum scrie-n carte), am format baghetele, le-am pus in tavite si am dat din nou drumul la masina.
Surpriza!!
Masina si-a reluat programul normal, adica de la inceput, cu framantatul !
Asa ca nu mi-a ramas decat sa le scot si sa le bag la cuptor.
Coaja a iesit extraordinar de tare, crocaaanta de-ti puteai rupe dintii, interiorul bun.
Unde gresesc?
Va rog tare mult faceti-ma sa vad si eu luminita de la capatul tunelului cu masina asta, ca deja incep s-o urasc.
#63
Postat 27 April 2010 - 01:14 PM
#65
Postat 27 April 2010 - 02:08 PM
any_annette, la 27 April 2010 - 12:56 PM, a spus:
Dupa primul esec cu painea dulce, ieri am zis sa m-apuc sa fac baghete.
Am pus in masina ingredientele cum scrie-n carte, am lasat la framantat.
Toate bune si frumoase pana aici.
La semnalul sonor, dupa vreo 90 de minute, am scos aluatul, am oprit masina (tot cum scrie-n carte), am format baghetele, le-am pus in tavite si am dat din nou drumul la masina.
Surpriza!!
Masina si-a reluat programul normal, adica de la inceput, cu framantatul !
Asa ca nu mi-a ramas decat sa le scot si sa le bag la cuptor.
Coaja a iesit extraordinar de tare, crocaaanta de-ti puteai rupe dintii, interiorul bun.
Unde gresesc?
Va rog tare mult faceti-ma sa vad si eu luminita de la capatul tunelului cu masina asta, ca deja incep s-o urasc.
Any, imi pare tare rau ca ai avut probleme, dar tu sigur n-ai restartat masina? La masina mea, daca apas usor pe butonul de Pornire / Oprire, programul ia pauza 10 minute. In schimb, daca apas lung, programul se reseteaza. Sigur nu ai patit la fel? Poate trebuia sa apesi usor, ori sa pui tu manual, pe programul de copt.
#66
Postat 27 April 2010 - 02:41 PM
Foxyy, la 27 April 2010 - 02:08 PM, a spus:
any_annette, la 27 April 2010 - 12:56 PM, a spus:
Dupa primul esec cu painea dulce, ieri am zis sa m-apuc sa fac baghete.
Am pus in masina ingredientele cum scrie-n carte, am lasat la framantat.
Toate bune si frumoase pana aici.
La semnalul sonor, dupa vreo 90 de minute, am scos aluatul, am oprit masina (tot cum scrie-n carte), am format baghetele, le-am pus in tavite si am dat din nou drumul la masina.
Surpriza!!
Masina si-a reluat programul normal, adica de la inceput, cu framantatul !
Asa ca nu mi-a ramas decat sa le scot si sa le bag la cuptor.
Coaja a iesit extraordinar de tare, crocaaanta de-ti puteai rupe dintii, interiorul bun.
Unde gresesc?
Va rog tare mult faceti-ma sa vad si eu luminita de la capatul tunelului cu masina asta, ca deja incep s-o urasc.
Any, imi pare tare rau ca ai avut probleme, dar tu sigur n-ai restartat masina? La masina mea, daca apas usor pe butonul de Pornire / Oprire, programul ia pauza 10 minute. In schimb, daca apas lung, programul se reseteaza. Sigur nu ai patit la fel? Poate trebuia sa apesi usor, ori sa pui tu manual, pe programul de copt.
Sa nu-mi zici ca asa am facut. Pai am apasat ca lumea! Deci trebuie numai mangaiat butonul ala .
Da, am incercat sa pun doar pe programul de copt, am dat start, apoi am citit in carte ca la programul respectiv nu se coc baghete . Iar n-a fost bun.
La un moment dat, am inceput sa apas pe toate butoanele
#67
Postat 27 April 2010 - 03:32 PM
any_annette, la 27 April 2010 - 02:41 PM, a spus:
Da, am incercat sa pun doar pe programul de copt, am dat start, apoi am citit in carte ca la programul respectiv nu se coc baghete . Iar n-a fost bun.
La un moment dat, am inceput sa apas pe toate butoanele
No, apai asta ai facut: ai restartat programu'. E clar de ce nu ti-a iesit pasenta. Incearca din nou, dar apasa mai gingas pe butonu' ala. Ori nu apesi deloc si te misti si tu mai cu talent la format de baghete....
Spor la treaba!
Nu renunta la masinuta, nu inca! Mai incearca si nu-ti pierde rabdarea / speranta!
#68
Postat 27 April 2010 - 03:51 PM
Foxyy, la 27 April 2010 - 03:32 PM, a spus:
any_annette, la 27 April 2010 - 02:41 PM, a spus:
Da, am incercat sa pun doar pe programul de copt, am dat start, apoi am citit in carte ca la programul respectiv nu se coc baghete . Iar n-a fost bun.
La un moment dat, am inceput sa apas pe toate butoanele
No, apai asta ai facut: ai restartat programu'. E clar de ce nu ti-a iesit pasenta. Incearca din nou, dar apasa mai gingas pe butonu' ala. Ori nu apesi deloc si te misti si tu mai cu talent la format de baghete....
Spor la treaba!
Nu renunta la masinuta, nu inca! Mai incearca si nu-ti pierde rabdarea / speranta!
Multumesc Foxy!
Asa o sa fac, mai cu gingasie !
O sa dau de stire cand o pun din nou in functiune.
#69
Postat 27 April 2010 - 04:06 PM
#70
Postat 28 April 2010 - 02:09 PM
si mie mia "picat" painea la inceput
acuma fac paine zilnic dupa urmatoarea reteta:
2,5 lgte sare
2 lg zahar
330 ml apa minerala calda
2 lg ulei
660 gr faina
1,25 lgta drojdie uscata
setez programul pt 1 kg (stiu ca are ceva mai mult)
iese fff bine si pufoasa painea
cate o data pun 1,5 lgta drojdie si atunci mai pica (nu tot timpul)
eu la baghete nu am oprit masina pana leam modelat (asa tin minte
da mi se pare prea multa munca pt 4 baghetute asa ca le fac mai rar
dar paine fac zilnic
incearca sa pui ceva mai putina apa si mai putina drojdie decat scrie in carte
pe mine asa mau sfatuit fetele si vad ca merge
daca te pot ajuta cu ceva dami de stire
#71
Postat 28 April 2010 - 02:18 PM
Misha, la 28 April 2010 - 02:09 PM, a spus:
si mie mia "picat" painea la inceput
acuma fac paine zilnic dupa urmatoarea reteta:
2,5 lgte sare
2 lg zahar
330 ml apa minerala calda
2 lg ulei
660 gr faina
1,25 lgta drojdie uscata
setez programul pt 1 kg (stiu ca are ceva mai mult)
iese fff bine si pufoasa painea
cate o data pun 1,5 lgta drojdie si atunci mai pica (nu tot timpul)
eu la baghete nu am oprit masina pana leam modelat (asa tin minte
da mi se pare prea multa munca pt 4 baghetute asa ca le fac mai rar
dar paine fac zilnic
incearca sa pui ceva mai putina apa si mai putina drojdie decat scrie in carte
pe mine asa mau sfatuit fetele si vad ca merge
daca te pot ajuta cu ceva dami de stire
Unitatea de masura lingura/lingurita pe care o folosesti, e cea pe care o ai de la masina? La aia de plastic ma refer.
Tu la reteta asta pe ce setezi pe 1000, 1500 de gr?
Pot s-o fac si mai mica painea, adica sa injumatatesc cantitatile?
Multumesc mult Misha !!
#72
Postat 28 April 2010 - 02:22 PM
any_annette, la 28 April 2010 - 02:18 PM, a spus:
Misha, la 28 April 2010 - 02:09 PM, a spus:
Unitatea de masura lingura/lingurita pe care o folosesti, e cea pe care o ai de la masina? La aia de plastic ma refer.
Tu la reteta asta pe ce setezi pe 1000, 1500 de gr?
Pot s-o fac si mai mica painea, adica sa injumatatesc cantitatile?
Multumesc mult Misha !!
Any, cred ca pe 1000 g pune masina. Cel putin asa zicea. In mod normal, totul se cantareste cu lingurita de plastic a masinii, dar e mai bine sa vina Misha si sa zica mai clar.
#73
Postat 28 April 2010 - 02:36 PM
Foxyy, la 28 April 2010 - 02:22 PM, a spus:
any_annette, la 28 April 2010 - 02:18 PM, a spus:
Misha, la 28 April 2010 - 02:09 PM, a spus:
Unitatea de masura lingura/lingurita pe care o folosesti, e cea pe care o ai de la masina? La aia de plastic ma refer.
Tu la reteta asta pe ce setezi pe 1000, 1500 de gr?
Pot s-o fac si mai mica painea, adica sa injumatatesc cantitatile?
Multumesc mult Misha !!
Any, cred ca pe 1000 g pune masina. Cel putin asa zicea. In mod normal, totul se cantareste cu lingurita de plastic a masinii, dar e mai bine sa vina Misha si sa zica mai clar.
Pai da la lingurita aia de plastic care o are masina, ma refeream. Sa vedem ce zice Misha, cred ca era pe fuga.
#74
Postat 28 April 2010 - 02:55 PM
si setez pt 1 kg
paine mai mica nu am facut dar daca injumatatesti cantitatile tre sa iasa,numa sa verifici aluatul ca poate mai trebuie ajustat la faina sau apa
atunci tre sa modifici si la setarea cantitatii painii
#75
Postat 28 April 2010 - 02:57 PM
Misha, la 28 April 2010 - 02:55 PM, a spus:
si setez pt 1 kg
paine mai mica nu am facut dar daca injumatatesti cantitatile tre sa iasa,numa sa verifici aluatul ca poate mai trebuie ajustat la faina sau apa
atunci tre sa modifici si la setarea cantitatii painii
Multumesc mult Misha, daca mai am neclaritati te intreb .
#76
Postat 28 April 2010 - 03:04 PM
any_annette, la 28 April 2010 - 02:57 PM, a spus:
Misha, la 28 April 2010 - 02:55 PM, a spus:
si setez pt 1 kg
paine mai mica nu am facut dar daca injumatatesti cantitatile tre sa iasa,numa sa verifici aluatul ca poate mai trebuie ajustat la faina sau apa
atunci tre sa modifici si la setarea cantitatii painii
Multumesc mult Misha, daca mai am neclaritati te intreb .
cu mare placere
#77
Postat 25 August 2010 - 10:11 PM
Am nevoie de o reteta de paine integrala la MP, adica doar cu faina integrala.
Am moulinex-ul (fara optiune de baghete) si de 6 luni nu am mai facut nimic, dupa ce 1 an am tot incercat si in general mi-a iesit de vreo 3 ori f faina (cred ca din intamplare), in rest ori lasata, ori taricica, ori teasc! Facand dupa retetele cartii (nici una nu e doar cu faina integrala), ori dupa o reteta de pe net ... dar nici dupa aia nu mi-a iesit.
Ma poate ajuta cineva? Care sunt retetele si secretele ?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#78
Postat 26 August 2010 - 09:21 AM
Sau
Pâine semi-integrala
- 400 ml lapte
- o lingurita de sare
- o lingura de zahar
- o lingurita de melasa
- 250 de gr de faina integrala (eu am folosit farine complete frantuzeasca)
- 300 de gr de faina alba
Program rapid (2 ore). nivel I. grad de coloratura maxim (3).
#79
Postat 27 August 2010 - 10:35 AM
Adriana, la 26 August 2010 - 09:21 AM, a spus:
Sau
Pâine semi-integrala
- 400 ml lapte
- o lingurita de sare
- o lingura de zahar
- o lingurita de melasa
- 250 de gr de faina integrala (eu am folosit farine complete frantuzeasca)
- 300 de gr de faina alba
Program rapid (2 ore). nivel I. grad de coloratura maxim (3).
Adriana, merci, dar nu le gasesc. Paine integrala, doar cu faina integrala/neagra/tarate/seminte inseamna ca nu contin nici un gram de faina alba, ci numai integrala indiferent de cerealele din care o fi facuta integrala, insa e cu tot cu coaja (tarate) necernuta.
Retetele astea combinate: faina alba cu neagra/integrala sunt si in carte, eu caut fara faina alba deloc, probabil montignacele ma pot ajuta ...
Adriana, vroiam sa te mai intreb ceva, dar nu stiu daca e bine la postul asta?
ce este mai exact farina di grano duro (eu ma gandeam ca la fel e faina integrala necernuta, continand coaja), dar acum ceva timp a aparut din grano duro si integrala pe deasupra, deci nu mai inteleg? E cumva in legatura cu grisul ? semo - semolino ?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#80
Postat 27 August 2010 - 10:44 AM
Montignacele au locsorul lor, poate e mai simplu sa intrebi acolo.
Farina di grano duro e faina de griu, e un tip de griu diferit fata de cel pe care il stiam noi in Romania si din care se obtine faina alba de griu. Faina obtinuta din el e un pic mai galbena decit cea pe care o stim noi si se foloseste pentru paste fainoase si piine, nu dulciuri.
Nu stiu daca acum se cultiva griul asta in Romania, aici se cultiva in partea de sud a Italiei unde e mai mult cald si soare.
Faina integrala de griu dur eu n-am vazut niciodata.
Semolino este grisul.
Semo nu stiu cine e.