Limoncello
Postat 22 May 2010 - 02:39 PM
Pliiiiiizzzzzz!
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
Postat 22 May 2010 - 04:02 PM
dragos, la 22 May 2010 - 02:39 PM, a spus:
Pliiiiiizzzzzz!
Asta am gasit .
Daca ai foloseste lamai netratate :
[url="http://www.youtube.com/watch?v=PYKvxxVhDVg&feature=fvst"]http://www.youtube.c...Vg&feature=fvst[/url]
Sa vedem ce zic "italiencele".

Spor si sa ne arati peste o luna ce a iesit

http://povesticulinare.blogspot.com/
Postat 22 May 2010 - 04:19 PM

in primul rind, presupun ca stii si tu, trebuie sa ai lamii care nu au fost tratate, in a caror coaja e doar parfum

Se curata coaja cu unealta cu care se curata cartofii, ca sa iei doar partea galbena, nu si cea alba de dedesubt. COjile astea se pun la macerat in alcool pur, cel de 95 de grade 2 saptamini, timp in care in fiecare zi agiti putin borcanul.
Eu am pus coaja de la 10 lamii intr-un litru de alcool dar numarul cojilor difera de o casa la alta.
Dupa cele 2 saptamini se arunca cojile si alcoolul se amesteca cu siropul (intr-un litru de apa dizolvi un kilogram de zahar si lasi sa fiarba un sfert de ora) si se filtreaza. Filtratul dureaza multe ore, depinde cita cantitate ai, la magazinele in care sunt lucruri pentru vin, sticle dopuri si altela aici se gasesc filtrele astea care sunt monouz din hirtie sau din pinza, care se pot reutiliza.
Acum si proportia dintre sirop si alcool o poti varia, in functie de cit de alcoolic iti place. Se pastreaza in congelator aici si se serveste dupa cina ca sa ajute digestia

Postat 22 May 2010 - 04:22 PM
Adriana, la 22 May 2010 - 04:19 PM, a spus:

in primul rind, presupun ca stii si tu, trebuie sa ai lamii care nu au fost tratate, in a caror coaja e doar parfum

Se curata coaja cu unealta cu care se curata cartofii, ca sa iei doar partea galbena, nu si cea alba de dedesubt. COjile astea se pun la macerat in alcool pur, cel de 95 de grade 2 saptamini, timp in care in fiecare zi agiti putin borcanul.
Eu am pus coaja de la 10 lamii intr-un litru de alcool dar numarul cojilor difera de o casa la alta.
Dupa cele 2 saptamini se arunca cojile si alcoolul se amesteca cu siropul (intr-un litru de apa dizolvi un kilogram de zahar si lasi sa fiarba un sfert de ora) si se filtreaza. Filtratul dureaza multe ore, depinde cita cantitate ai, la magazinele in care sunt lucruri pentru vin, sticle dopuri si altela aici se gasesc filtrele astea care sunt monouz din hirtie sau din pinza, care se pot reutiliza.
Acum si proportia dintre sirop si alcool o poti varia, in functie de cit de alcoolic iti place. Se pastreaza in congelator aici si se serveste dupa cina ca sa ajute digestia

senchiu! senchiu! asa o asa fac.

Postat 22 May 2010 - 07:34 PM
Adriana, la 22 May 2010 - 06:45 PM, a spus:

In mod sigur o sa-mi placa. Mersi.
Stii, io mai gatesc si cu limoncello

Postat 22 May 2010 - 08:14 PM
Postat 22 May 2010 - 08:20 PM
Adriana, la 22 May 2010 - 08:14 PM, a spus:
http://artaculinara....a-cu-limoncello
Tzoi mai zice si altele dar dupa ce le fac

Postat 22 May 2010 - 08:31 PM
Postat 19 June 2010 - 08:36 AM
caci am cules cu manutza proprie lamai din sudul Italiei.
eu fac dupa 2 variante, una lasat doar coaja galbena la macerat in 1l de alcool de 95° si apoi fac sirop din 1l de apa si 700 gr zahar.
si amestec apoi alcolul cu coji cu siropul caldut.
alta varianta este totul pus la rece 1l apa, 1l alcool 95° , 700 gr zahar si cojile ( eu folosesc zesteur-ul ca sa obtin doar coaja galbena.)
se amesteca cu o lingura de lemn ( ca sa nu sparg borcanul in care am pus) si se lasa 2-3 saptamani la macerat. din cand in cand se amesteca in borcan.
daca nu uit sa fac poze la cele 2 ( sticla si borcan)
eu fac o cantitate mai maricica, pen'ca toti prietenii mei sunt adict la limoncello, si le dau cate o steclutza

ps...cateva poze cu materia prima, aka lamaiul/lamaile
Imagini atasate
Postat 19 June 2010 - 03:59 PM

Postat 20 June 2010 - 05:35 AM
E normal sa fie tare lichiorul asta sau e mai mult ca o limonada alcoolizata?
Eu am cumparat de aici de la noi, am dat 25$ pe o sticla si sincer mi s-a parut f tare!
Efectiv m-a luat cu virtejuri, ca eu ma asteptam la ceva mai usurel...
Postat 20 June 2010 - 09:01 AM
daca vrei limonada e alta reteta latopik-ul multe lamai

Postat 20 June 2010 - 09:14 AM
stella, la 19 June 2010 - 08:36 AM, a spus:
ps...cateva poze cu materia prima, aka lamaiul/lamaile
Totdeauna sunt mai bune fructele din gradina vecinului.
Dovada mi-o da chiar cea care culege de peste gard

If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
Postat 20 June 2010 - 11:45 AM
Postat 25 June 2010 - 02:31 PM

1. facut dupa sistemul de macerat doar cojile in alcool... apoi am facu sirop din apa si zahar si amestecat totul.
2. la borcan dupa sistemul de pus totul odata:alcool, apa, zahar si cojile de lamaie
Imagini atasate
Postat 28 January 2014 - 11:45 AM

Alcool pur am, mai ales ca mi-a adus acum si mama o sticloanta de rachiu facut acu' n-spe ani de tata. Si e tare, are vreo 80 de grade, ca e din prima transa trasa..

Ramane sa gasesc lamai bune, netratate. Sau, dupa cum am mai citit pe net, sa le tin intr-o solutie de apa cu bicarbonat de sodiu.