Eu nu accept ca sa nu-i iese cuiva eclerele mele.Laura ceva ai facut gresit.Uite am facut rapid rapidulescu doar pt. tine personal azi o portie mica,poate vezi ce si cum mai bine.Am pus un pahar de apa,1/3 pahar ulei praful de sare 1 lingurita de zahar,1 pahar de faina si 2 oua.
Am pus la fiert apa cu uleiul sare si zaharul,cand clocoteste
Pun paharul de faina,iaca paharul
Toata faina in bloc pe foc,fac mamaliguta,frec rapid si energic cu telul para pana se incorporeaza bine faina,sa arate asa
Luam de pe foc,si lasam sa se racoreasca,pana e doar calduta
Incorporez primul ou
Asa arata dupa primul ou,am frecat cu telul para pana s-a incorporat de tot
Acum al doilea ou la fel
Uite ridic telul sa vezi aluatul ce consistenta are ca de cozonac
Am facut o bila in palma
Si acum un bastonas intre palme sau rulezi pe masa(pe latime)
Pe lungime
Eu il prefer pe cel facut in seringa fara dui ca le fac mai egale,uite unul cu seringa
Si cu usa cuptorului eu ma joc de numa uite-le in plin proces de coacere si crestere,(s-a aburit si camera de la caldura si abur),mi-au iesit exact 13
Tot aluatul de facut si tot(de cum m-am apucat am pus cuptorul la incins)a durat 15 minute cu poze cu tot...Revin cand se coc cu produsul finit din nou,eu nu ma las pana nu-ti iese ....
Gata am venit iatale coapte,rumenii
Asa arata unul e usor ca fulgul
Si sectiunea
Un capacel
Si celalalt care-i apartine
Le tai cu un cuter cat sunt inca,calde sa iasa aerul,cine le vrea mai uscate le mai poate da la cuptor sa se mai zvante si inauntru...poate tu le-ai lasat sa se raceasca si au mentinut aburul inauntru,si pana adoua zi le-ai tinut si la loc inchis cu ceva umezeala abur ceva,eu le dau sa se zvante bine pe balcon.
folosind functia de full editor ma duc si la reteta principala sa mai adaug detalii si acolo.Ceva a mers gresit la tine ca si lui mitu' i-au iesit...mai vb. te pupez dulce...