ECLERE GEANY Imposibil sa dea gresh...
#41
Postat 04 June 2010 - 10:55 AM
Vad ca te-ai pus pe facut eclere la greu.Am zis eu ca mai fac,da mai am o saptamana de dieta si apoi fac proba la glazura de nes ca sa-mi iasa ca la cofetarie
#42
Postat 04 June 2010 - 10:58 AM
#43
Postat 04 June 2010 - 11:06 AM
Da, se bat f bine, am si pus poza ca sa se vada consistenta
#44
Postat 04 June 2010 - 11:41 AM
nu vad poza cu consistenta,dar am sa incerc si eu...
Vin si eu cu ale mele umplute acusi ca am un pic de treaba,am facut crema cu ou intreg!!!!merci mult nu s-a branzit nu nik,te pupezzz dulce ,dulce ...
#45
Postat 04 June 2010 - 11:44 AM
n-am pus aici poza, dar poti vedea aici: http://artaculinara....t-cu-rhabarber/
#46
Postat 04 June 2010 - 12:02 PM
AHA!! sfaturi lui la-la cred ca cel mai important ar fi''ascude-le de sot''
Eu cu ness ca si glazura nu am mai vazut si nici mancat,tre' sa incerc(da' tu unde le-ai vazt' prima oara?!!de unde le-ai copiat?!! de la camilla(moinika) )
#47
Postat 04 June 2010 - 12:07 PM
Unde mai pui ca eu fac cateodata o reteta braziliana identica (ca mod de preparare), coca cu o consistenta ca si a celei ce o modelezi tu in maini, cu faina fiarta oleaca pe flacara si niciodata n-am dat kix.
Sa stii ca o sa refac eclerele,nu ma dau batuta, mai ales fiindca am dibuit care-i secretul! Ma gandesc sa fac pentru ziua mea, sa duc cateva si la servici, ca doar nu m-oi cara cu tort dupa mine!
Pupici si uikend placut!
#48
Postat 04 June 2010 - 12:15 PM
#49
Postat 04 June 2010 - 12:53 PM
Din zahar pudra vanigliat la plic frecat cu cativa stropi de lapte am facut o ''glazura'',si dat prin fulgi de nuca de cocos,gaatta!!
Simple,mai simple de atat nu se poate...
#50
Postat 04 June 2010 - 12:58 PM
Geany, la 04 June 2010 - 12:53 PM, a spus:
Din zahar pudra vanigliat la plic frecat cu cativa stropi de lapte am facut o ''glazura'',si dat prin fulgi de nuca de cocos,gaatta!!
Simple,mai simple de atat nu se poate...
Vreau si euuuuuuu!!!!
Din pacate, n-am putut sa cumpar si oua (am venit acu' o ora de la cumparaturi), da' iau diseara si sper ca zilele aviatoare sa fac si io eclerurile astea.
#51
Postat 04 June 2010 - 01:41 PM
Foxyy, la 04 June 2010 - 12:58 PM, a spus:
Geany, la 04 June 2010 - 12:53 PM, a spus:
Din zahar pudra vanigliat la plic frecat cu cativa stropi de lapte am facut o ''glazura'',si dat prin fulgi de nuca de cocos,gaatta!!
Simple,mai simple de atat nu se poate...
Vreau si euuuuuuu!!!!
Din pacate, n-am putut sa cumpar si oua (am venit acu' o ora de la cumparaturi), da' iau diseara si sper ca zilele aviatoare sa fac si io eclerurile astea.
Momentan nu pot sa-ti ofer decat virtual,si pupici tot virtuali si aia da' dulci de numa'..
#52
Postat 06 June 2010 - 12:23 PM
multumesc pt reteta
#53
Postat 06 June 2010 - 01:18 PM
#56
Postat 06 June 2010 - 10:36 PM
am uitat sa spun ca le-am umplut cu crema Ioanei si cu frisca
#58
Postat 23 June 2010 - 09:01 AM
Va multumesc anticipat
#59
Postat 23 June 2010 - 09:35 AM
sissi, la 23 June 2010 - 09:01 AM, a spus:
Va multumesc anticipat
Sisi eu cand am facut glazura de ness(desi o doream ca cea din cofetarie si ca sa iasa asa tb ceva gen fondat, as si reteta asta dar inca n-am pus-o in practica) am pus asa:
8 linguri zahar
4 linguri apa
2 linguri ness
100 gr unt
Pui intr-o craticioara apa cu zaharul si cand incepe sa fiarba se pune nesul si apoi untul si se amesteca pana se omogenizeaza si se formeaza ca o smantanta mai lichida.
Asta e ce am folosit eu.Dar este putin cam lichid si cum spuneam eu voiam sa fie ca cele din cofetarie ci glazura de ness mai tare ca fondantul.