Forum Culinar: ECLERE GEANY - Forum Culinar

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

ECLERE GEANY Imposibil sa dea gresh...

#41 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 04 June 2010 - 10:55 AM

Geany, eu de fel congelez albusurile.Intotdeauna am in congelator(mai ales de cand fac cozonac,fiinca folosesc doar galbenusuri) si la prajitura cu rhubarba, bezeaua a fost facuta cu albusuri congelate. :floare:

Vad ca te-ai pus pe facut eclere la greu.Am zis eu ca mai fac,da mai am o saptamana de dieta si apoi fac proba la glazura de nes ca sa-mi iasa ca la cofetarie :D
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#42 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 04 June 2010 - 10:58 AM

Multumesc draga Ioana nu era s-o las io' pe la-la mea in apa''...i-au iesit 90%eu vreau 100&,nu ma multumesc cu 9 vreau 10.....cum se preteaza albusele dupa congelare se mai bat bat??!!

#43 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 04 June 2010 - 11:06 AM

Pai cum zicea Laura, o mica abatere a facut,de aici si 9 ala :floare:

Da, se bat f bine, am si pus poza ca sa se vada consistenta
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#44 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 04 June 2010 - 11:41 AM

Asa e Ioana eu vreau sa stiu unde e greseala lui la-la??!!
nu vad poza cu consistenta,dar am sa incerc si eu...
Vin si eu cu ale mele umplute acusi ca am un pic de treaba,am facut crema cu ou intreg!!!!merci mult nu s-a branzit nu nik,te pupezzz dulce ,dulce :floare: ...

#45 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 04 June 2010 - 11:44 AM

chiar a zis unde a gresit,dar oricum ideea e ca pana a doua zi nu a mai avut ce sa umple ca au fost mancate :floare:

n-am pus aici poza, dar poti vedea aici: http://artaculinara....t-cu-rhabarber/
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#46 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 04 June 2010 - 12:02 PM

Aha... sa inteleg ca albusele alea de s-au batut asa de fain fusesera congelate??!!
AHA!! sfaturi lui la-la cred ca cel mai important ar fi''ascude-le de sot'' :floare:
Eu cu ness ca si glazura nu am mai vazut si nici mancat,tre' sa incerc(da' tu unde le-ai vazt' prima oara?!!de unde le-ai copiat?!! de la camilla(moinika) :D )

#47 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 04 June 2010 - 12:07 PM

Geany draga acu' stiu unde a fost greseala iar pozele astea ultimele unde faci bastonasele cu mana sunt edificatoare! Nu ma intreba de ce, ala cu coarne m-a pus :D ...dar eu cand a dat apa cu uleiul, zaharul si sarea in fiert am pus faina si le-am dat deoparte de pe flacara, am mestecat si am lasat sa se raceasca. Deci faina nu s-a gatit, era cruda si in final coca se lipea tare de maini. Mi-am dat seama de abia duminica dar era prea tarziu, eclerele erau deja digerate!!!

Unde mai pui ca eu fac cateodata o reteta braziliana identica (ca mod de preparare), coca cu o consistenta ca si a celei ce o modelezi tu in maini, cu faina fiarta oleaca pe flacara si niciodata n-am dat kix. :D

Sa stii ca o sa refac eclerele,nu ma dau batuta, mai ales fiindca am dibuit care-i secretul! Ma gandesc sa fac pentru ziua mea, sa duc cateva si la servici, ca doar nu m-oi cara cu tort dupa mine! :floare:

Pupici si uikend placut! :D

#48 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 04 June 2010 - 12:15 PM

Laura draga mea cand vei fi pe deplin multumita de reteta ca ti-a reusit sa-mi spui ca eu o sa topai de bucurie :notworthy: :violent1: :scratch: ,e cea mai mare satisfactie pt,mine cand cineva e multumit de o reteta sau un sfat pe care l-am postat eu...Astea iti sunt dedicate in totalitate,procesez poze si pun cu produsul finit,sa servesti cate vrei ca ale tale sunt!!...

#49 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 04 June 2010 - 12:53 PM

Gata vin cu umputu',un ou intreg ca mi-a spus Ioana ca merge,frecat cu 2 linguri de zahar,200ml. de lapte,fiert tot, adaugat praf de puding(cu gust de frishca dr. oetqer am avut eu)pana se ingroasa,putina zeama si coaja rasa de lamaie si 2-3 stropi de esenta buter-vaniglia tot oetqer la fiola,cand s-a racorit un cub cat o nuca(mare)de unt.
Din zahar pudra vanigliat la plic frecat cu cativa stropi de lapte am facut o ''glazura'',si dat prin fulgi de nuca de cocos,gaatta!!

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-127564832357.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-127564833253.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-127564834054.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-127564835006.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-127564835858.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-127564836739.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-127564837505.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-12756483822.jpg

Simple,mai simple de atat nu se poate...

#50 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 04 June 2010 - 12:58 PM

 Geany, la 04 June 2010 - 12:53 PM, a spus:

Gata vin cu umputu',un ou intreg ca mi-a spus Ioana ca merge,frecat cu 2 linguri de zahar,200ml. de lapte,fiert tot, adaugat praf de puding(cu gust de frishca dr. oetqer am avut eu)pana se ingroasa,putina zeama si coaja rasa de lamaie si 2-3 stropi de esenta buter-vaniglia tot oetqer la fiola,cand s-a racorit un cub cat o nuca(mare)de unt.
Din zahar pudra vanigliat la plic frecat cu cativa stropi de lapte am facut o ''glazura'',si dat prin fulgi de nuca de cocos,gaatta!!
Simple,mai simple de atat nu se poate...



Vreau si euuuuuuu!!!! :violent1:
Din pacate, n-am putut sa cumpar si oua (am venit acu' o ora de la cumparaturi), da' iau diseara si sper ca zilele aviatoare sa fac si io eclerurile astea. :notworthy:

#51 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 04 June 2010 - 01:41 PM

 Foxyy, la 04 June 2010 - 12:58 PM, a spus:

 Geany, la 04 June 2010 - 12:53 PM, a spus:

Gata vin cu umputu',un ou intreg ca mi-a spus Ioana ca merge,frecat cu 2 linguri de zahar,200ml. de lapte,fiert tot, adaugat praf de puding(cu gust de frishca dr. oetqer am avut eu)pana se ingroasa,putina zeama si coaja rasa de lamaie si 2-3 stropi de esenta buter-vaniglia tot oetqer la fiola,cand s-a racorit un cub cat o nuca(mare)de unt.
Din zahar pudra vanigliat la plic frecat cu cativa stropi de lapte am facut o ''glazura'',si dat prin fulgi de nuca de cocos,gaatta!!
Simple,mai simple de atat nu se poate...



Vreau si euuuuuuu!!!! :violent1:
Din pacate, n-am putut sa cumpar si oua (am venit acu' o ora de la cumparaturi), da' iau diseara si sper ca zilele aviatoare sa fac si io eclerurile astea. :notworthy:

Momentan nu pot sa-ti ofer decat virtual,si pupici tot virtuali si aia da' dulci de numa'..

#52 Useril este offline   enyko 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 28-November 09

Postat 06 June 2010 - 12:23 PM

foarte bune eclerele,le-am executat si eu,iata dovada:

Imagine postata


Imagine postata


multumesc pt reteta :pupic:

#53 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 06 June 2010 - 01:18 PM

Ia uite ce frumuseti! Sa va fie de bine! Cand m-oi apuca si eu de eclerit, sa te tii ca n-o sa ma mai opresc!!! :pupic:

#54 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 June 2010 - 09:15 PM

 enyko, la 06 June 2010 - 12:23 PM, a spus:

foarte bune eclerele,le-am executat si eu,iata dovada:
multumesc pt reteta :)

Uauu!! bine ai venit nici nu stii ce bucurie mi-ai facut si tu si la-la sa va fie de bine...Ce ma bucur ca ati prestat si sunteti multumite!!Mi-ati facut ziua,minunata... :)

#55 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 June 2010 - 09:17 PM

 laura_lala, la 06 June 2010 - 01:18 PM, a spus:

Ia uite ce frumuseti! Sa va fie de bine! Cand m-oi apuca si eu de eclerit, sa te tii ca n-o sa ma mai opresc!!! :)

La-la cand ti-o iesi reteta asta minunata(de nota 10),sa-mi spui,nu ma lasi in ceata.... :)

#56 Useril este offline   enyko 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 28-November 09

Postat 06 June 2010 - 10:36 PM

sunt foarte gustoase si usor de facut
am uitat sa spun ca le-am umplut cu crema Ioanei si cu frisca :occasion14:

#57 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 07 June 2010 - 07:37 AM

 enyko, la 06 June 2010 - 10:36 PM, a spus:

sunt foarte gustoase si usor de facut
am uitat sa spun ca le-am umplut cu crema Ioanei si cu frisca =))

Asa mi se par si mie acum,usor de facut....inceputul e greu ca sf. e promitator... :occasion14:

#58 Useril este offline   sissi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 23 June 2010 - 09:01 AM

Geaniiii, ioana sau fetele care ati mai facut eclere am nevoie de ajutorul vostru, cum se face glazura de cacao sau ness a ioanei, am vazut ca trebe si unt , da cum sa fie untul topit sau moale.E ziua copilul meu saptamina viitoare si vreau sa ii fac lebede pt gradinita si eclere pt acasa.
Va multumesc anticipat =))

#59 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 23 June 2010 - 09:35 AM

 sissi, la 23 June 2010 - 09:01 AM, a spus:

Geaniiii, ioana sau fetele care ati mai facut eclere am nevoie de ajutorul vostru, cum se face glazura de cacao sau ness a ioanei, am vazut ca trebe si unt , da cum sa fie untul topit sau moale.E ziua copilul meu saptamina viitoare si vreau sa ii fac lebede pt gradinita si eclere pt acasa.
Va multumesc anticipat =))



Sisi eu cand am facut glazura de ness(desi o doream ca cea din cofetarie si ca sa iasa asa tb ceva gen fondat, as si reteta asta dar inca n-am pus-o in practica) am pus asa:
8 linguri zahar
4 linguri apa
2 linguri ness
100 gr unt

Pui intr-o craticioara apa cu zaharul si cand incepe sa fiarba se pune nesul si apoi untul si se amesteca pana se omogenizeaza si se formeaza ca o smantanta mai lichida.

Asta e ce am folosit eu.Dar este putin cam lichid si cum spuneam eu voiam sa fie ca cele din cofetarie ci glazura de ness mai tare ca fondantul.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#60 Useril este offline   sissi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 23 June 2010 - 09:43 AM

Ioana multumesc frumos :lol: o sa incerc asa

Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

11 useri citesc topicul
0 membri, 11 vizitatori, 0 utilizatori anonimi