Forum Culinar: ECLERE GEANY - Forum Culinar

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

ECLERE GEANY Imposibil sa dea gresh...

#61 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 June 2010 - 10:35 AM

Draga Sissi eu am facut 2 linguri de zahar cu 2 linguri de cacao buna amara 3-4 linguri de apa cat sa se faca un sos gros dat pe foc sa se ingroase si patratele de ciocolata cate am avut....4-8-12 depinde de cat mi-a dat cel mic... :lol:
Sa vii sa ne spui cum ti-au iesit...

#62 Useril este offline   sissi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 24 June 2010 - 02:03 PM

Draga geani, sunt un real anti talent, tocmai am incercat sa fac reteta de lebede si m-am incecat ca tiganul la mal, adica am facut aluatul da cind sa fac gogoselele au iesit cum numa mie mi se poate intimpla :biggrin: nu au iesit desi le-am facut cu duiul , nu ma pricep si gata :biggrin: din aluatul ce mi-a ramas am modelat bastonase cu mina sa le fac eclere.Sunt ambitioasa si o sa mai repet reteta ta da nu acum :rolleyes:

#63 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 24 June 2010 - 02:08 PM

Imi pare rau Sissi citeste cu atentie reteta de la lebede(e diversa de bastonase)studiaza pas cu pas si vezi unde crezi ca ai gresit,sa ma tii la curent cu ce crezi ca nu a mers cum trebuie ca sa putem remedia...

Astept mai multe detalii despre ce nu ti-a iesit la ele,ca sa-mi dau seama unde e greseala.

#64 Useril este offline   Cami 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 693
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrasov - Dubai

Postat 08 July 2010 - 02:30 PM

Are cineva reteta pentru budinca de cacao facuta in casa? Pe aici nu se gaseste, si mie imiplac eclerele cu crema de cacao.

#65 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 08 July 2010 - 05:08 PM

Draga Cami eu asi face o crema fiarta din lapte cu cacao cu zahar(dupa gust cat de dulce,putina esenta de rom,ca si cum ti-ai face 2 cani de cacao cu lapte),ingrosata cu amidon,(ese mai fina decat cu faina,groasa ca la o ciulama adica un sos gros)...Stiu ca nu e o reteta propriuzisa,eu asa lucrez simplu si din ochi....
Poate stiu fetele alta reteta cu cantitati si tot... :)

#66 Useril este offline   IrinucaPopii 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 120
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSpania

Postat 06 February 2011 - 12:12 AM

GEANY- nici eclere nu am facut in viata mea ^_^
Sper ca nu e reclama mincinoasa descrierea "Imposibil sa dea gresh.."
Parca m-as incumeta...

#67 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 February 2011 - 06:32 AM

Vezi postareaIrinucaPopii, la 06 February 2011 - 12:12 AM, a spus:

GEANY- nici eclere nu am facut in viata mea ^_^
Sper ca nu e reclama mincinoasa descrierea "Imposibil sa dea gresh.."
Parca m-as incumeta...

Paii eu nu am de ce sa fac reclama micinoasa,nu am nici un interes,dar studiaza bine,bine la inceput toate cele scrise daca te incumeti sa le incerci,daca ai vreo nelamurire la reteta intreaba.Mie imi ies f. bine.

#68 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 February 2011 - 11:27 AM

Faza cu reclama mincinoasa nu mi-a placut deloc,da deloc,chiar ..Asa ca de suparare am pus si am facut 10 coji de eclere,din 1 pahar (150 ml.) de apa,1/3 acelasi pahar de ulei,dai in clocot cu 1 vf. de sare si 1 lingurita de zahar,si pus in bloc 1 pahar(acelasi pahar ) de faina,facut mamaliguta asta frecata cu telul para pe flacara pana se desprinde bine de pe pereti,lasat la racorit pana ajunge calduta si tot frecand cu telul para adaugat 2 oua pe rand intai unul pana se incorporeaza complet apoi celalalt ,coapte in cuptorul preincalzit in tava usor unsa cu ulei...

Iata cele 10 coji...

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-405-12969843345562.jpg


Am taiat imediat cu un cuter sa iasa aburul din ele si sa se usuce...

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-405-12969843508842.jpg


Sa se zvante si raceasca bine...

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-405-1296984360147.jpg

Glazurate,si iar date la zvantat pe balcon la rece si la aer...

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-405-12969843679368.jpg

Maine le umplu...

Eu din cate retete am incercat de asta sunt cea mai multumita,imi ies bine ,sunt usor de facut ieftine si rapide..parerea mea..

#69 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 06 February 2011 - 11:39 AM

Vezi postareaIrinucaPopii, la 06 February 2011 - 12:12 AM, a spus:

GEANY- nici eclere nu am facut in viata mea Imagine postata
Sper ca nu e reclama mincinoasa descrierea "Imposibil sa dea gresh.."
Parca m-as incumeta...


Irinuco, SIGUR nu-i reclama mincinoasa! Mie, pana acum, mi-au iesit TOATE retetele facute dupa indicatiile Geanynei!Imagine postata
Incearca si tu si-ai sa te convingi!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#70 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 February 2011 - 11:40 AM

Multumesc mult Zozo incepusem sa intru in panica. :scratch:

#71 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 09 March 2011 - 12:46 AM

am facut eclerele!!! Au iesit bine, dar am un of. Cand le scot din cuptor sunt umflate si frumoase, dar dupa ce se racesc se strang si nu mai sunt asa de estetice. Cum sa fac sa le pastrez frumoase si a doua zi?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#72 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 09 March 2011 - 09:52 AM

Vezi postareaaura, la 09 March 2011 - 12:46 AM, a spus:

am facut eclerele!!! Au iesit bine, dar am un of. Cand le scot din cuptor sunt umflate si frumoase, dar dupa ce se racesc se strang si nu mai sunt asa de estetice. Cum sa fac sa le pastrez frumoase si a doua zi?

Parerea mea e ca nu le-ai copt suficient,le coci sa fie bine coapte,cu un cutit bine ascutit(eu folosesc un cuter ) le fac,taietura imediat ce le scot astfel incat sa iasa aburul din ele si le lasi sa se zvante (usuce bine) daca ti se par prea umede inauntru,le mai dai 10 minute asa taiate in cuptorul incins (la mine nu a fost nevoie niciodata si nici nu mi s-au dezumflat).

Avand in vedere ca ai facut prima oara sunt f. multumita ca ti-au iesit sunt sigura ca pe masura ce vei mai face iti vor iesi tot mai bine. :tongue3:

#73 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 09 March 2011 - 09:58 AM

Am uitat data trecuta sa le pun si umplute.(Scuzati ca-s cam mazgalite nu prea sunt eu maestra la ornat si dispareau vazand cu ochii asa ca m-am si grabit :toothy6: )

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-405-12996573567921.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-405-1299657365068.jpg

Cred ca o sa mai fac o tura... :tongue3:

#74 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 09 March 2011 - 03:58 PM

ai dreptate geany. M-am interesat si eu pe net si se pare ca le-am tinut prea putin la copt. Data viitoare vor iesi perfecte. Merci pentru reteta ta, ies eclerele sigur, e fara emotii :P
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#75 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 09 March 2011 - 06:16 PM

Vezi postareaaura, la 09 March 2011 - 03:58 PM, a spus:

ai dreptate geany. M-am interesat si eu pe net si se pare ca le-am tinut prea putin la copt. Data viitoare vor iesi perfecte. Merci pentru reteta ta, ies eclerele sigur, e fara emotii :P

Aura din prima ti-au iesit bine cred eu,perseverenta e mama invataturii,eu am dat n. kixuri pana sa le prind shpilul...Sunt sigura ca-ti vor iesi din ce in ce mai bine,sa le coci mai mult si sa le crestezi imediat sa iese aburul din ele. :)

Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi