ECLERE GEANY Imposibil sa dea gresh...
#1
Postat 26 May 2010 - 08:42 PM
1cana de apa,1/3 cana de ulei(250:3=80 ml aproximativ)am incercat cu 1/2 cana e prea uleios,1 cana de faina alba,1 praf de sare si 1lingura de zahar,3 oua intregi.
Fierb apa cu uleiul cu sarea si zaharul
Cand da in clocot adaug toata faina in bloc si frec bine cu telul para,pe foc pana rezulta o ciulama groasa(mai bine zis mamaliguta)
Las sa se racoreasca,cand e doar calduta adaug primul ou intreg si frec bine cu telul para sa-l incorporez
Asa procedez cu al doilea si cu al treilea ou(nu se incorporeaza un ou pana nu s-a absorbit bine primul)
Iata aluatul finit,are consistenta unui aluat de cozonac)
Cu seringa fara dui,sau o punga taiat coltul se fac bastonase,subtiri cam cat un deget si lungi de 8-10 cm,in tava unsa cu putin ulei(se pot rula si pe masa sau intre palmele unse cu putin ulei)
Se coc in cuptorul dinainte incalzit la foc iute
Ma duc sa le coc si revin cu detalii
#2
Postat 26 May 2010 - 10:35 PM
La crema am improvizat ca nu ma asteptam...voi faceti de care vreti eu:praf de puding (in loc de faina)1 galbenus,4 linguri de zahar,2linguri de cacao ,esenta de rom si 400 ml. de lapte.
Am frecat galbenusul(unl mai aveam)cu 2 linguri de zahar,am pus laptele,frecat cu telul para dat la fiert...Am pus 2 linguri de zahar+2 de cacao
Am pus cateva linguri din fiertura de va povestii si am frecat sa nu faca,cocoloase
Am pus la fiertura,frecat cu telul para,si pus in ploaie praf de puding in loc de faina pana s-a ingrosat putin...
Cand s-a racorit am pus putin unt(vreo 30 de grame banuiesc eu)
Am acoperit cu folie sa nu faca crusta...
Iaca frumusetile coapte aliniate in rand
Sexiunea''(scuzati smaltul sarit si tot)
Daca ma iertati va dau un tips pt. o sectiune perfecta eu tai cu un cuter care-l folosesc numai la bucatarit...
Glazura iar am improvizat,am amestecat 1 lingura cu vf. de zahar cu 1 de cacao si am frecat cu 3 linguri de apa rece,am dat pe foc si am pus 4 patratele de ciocolata poiana cu lapte ca asta aveam...
Acuma-s glazurate pe balcon la zvantat...
Nu voi umple decat cateva in seara asta ca se moaie,vin acusi sa va arat...
#3
Postat 26 May 2010 - 10:43 PM
#4
Postat 26 May 2010 - 10:48 PM
#5
Postat 26 May 2010 - 10:54 PM
Cu reteta asta se pot face si gogosele bignie,si lebede(pt. umplut cu frisca sau icre etc)cine mai vrea sa mai discutam pe tema asta ok.
#7
Postat 26 May 2010 - 10:56 PM
#8
Postat 26 May 2010 - 10:56 PM
#9
Postat 26 May 2010 - 10:57 PM
Geany, la 26 May 2010 - 10:54 PM, a spus:
Cu reteta asta se pot face si gogosele bignie,si lebede(pt. umplut cu frisca sau icre etc)cine mai vrea sa mai discutam pe tema asta ok.
Faine eclerurile tale! O sa le-ncerc cat de curand!
#10
Postat 26 May 2010 - 10:58 PM
#12
Postat 26 May 2010 - 11:00 PM
#13
Postat 26 May 2010 - 11:05 PM
Cam aceeasi reteta o am si eu(75 gr unt,150 ml apa, 150 g faina, sare si 3 oua), eu nu adaug zahar ca poate le folosesc si cu umpluturi sarate.
Ale mele au iesit asa
cele cu crema de vanilie
, iar cele cu crema de ness
pb la mine a fost ca voiam glazura de ness ca in cofetarii,dar acum stiu cum sa o fac si poate o fac in we
#14
Postat 26 May 2010 - 11:08 PM
#15
Postat 26 May 2010 - 11:09 PM
#16
Postat 26 May 2010 - 11:10 PM
laura_lala, la 26 May 2010 - 11:08 PM, a spus:
MedalieGeany.jpg
Draga Laura daca nu-ti ies io'imi pun gatu'sa-mi dai cu medalia de cap' ,sunt siigura ca o sa-ti iasa ...
#17
Postat 26 May 2010 - 11:16 PM
Citeaza
Am un prieten drag, originar din Husi, barbat, care face din coca de eclere niste lebede de-ti vine sa-ti bati copiii! O fi mai mare rusinea daca n-o sa-mi reuseasca nici acu'!
Foarte frumoase Ioana, mai ales cele rotundo-colturoase.
#18
Postat 26 May 2010 - 11:28 PM
#19
Postat 26 May 2010 - 11:30 PM
#20
Postat 27 May 2010 - 12:07 PM
Geany, la 26 May 2010 - 11:30 PM, a spus:
Bun asa?????
http://www.youtube.c...h?v=vh3CYudhS1c