ECLERE GEANY Imposibil sa dea gresh...
#21
Postat 27 May 2010 - 12:15 PM
Acum, Ioana, eu vreau, si te rog si frumos, sa-mi dai si mie retetele de la creme (vanilie si ness) si de la glazura de ness. Multumesc mult pt un viitor eventual raspuns!
Si un buchet de pentru voi! Sorina
#22
Postat 27 May 2010 - 12:20 PM
Uite ca fac si lebede pt. tine special''...
#23
Postat 27 May 2010 - 12:33 PM
#24
Postat 27 May 2010 - 12:35 PM
Geany, la 27 May 2010 - 12:33 PM, a spus:
Cu placere!!!
#25
Postat 27 May 2010 - 08:19 PM
Ce cuvant magic.
Alaturi de savarine,sunt printre preferatele mele.
Eu le perefer pe cele cu vanilie,fisca si oarece urme de dulceata acrisoara.
Marimea oualor conteaza mult la reusita aluatului.La fel si temperatura de coacere.
Daca aluatul e prea moale,am patit ca au crescut si apoi s-au lasat.
Astea-s ultimele prestate.
Geany,eu am servit una cu ciocolata de la tine.Hai si serveste si tu de la mine.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#26
Postat 27 May 2010 - 09:36 PM
Multumesc de ecler!!!...
#27
Postat 27 May 2010 - 09:38 PM
Bravo!!
#29
Postat 28 May 2010 - 10:21 AM
Glazura de cioco/ness am facut-o din 8 linguri zahar,4 linguri de ness(sau cacao), 100 gr unt.
Piscotel, arata tare bine si bilutele tale.Asa cum zice Geany, nu cred ca are legatura neaparat marimea ooler.Eu le las la foc mare si nu mi sau lasat pana acum.
#30
Postat 29 May 2010 - 12:50 AM
la cat de bune sunt incerc sa nu ma gandesc...
#31
Postat 29 May 2010 - 08:00 AM
Pana a ajunge aici am dat N!kixuri...
#32
Postat 29 May 2010 - 05:54 PM
Si eu am incercat o groaza de retete, cred ca uleiul in cantitate prea mare era cauza esecurilor.
Multumesc
#33
Postat 29 May 2010 - 10:50 PM
mitu, la 29 May 2010 - 05:54 PM, a spus:
Si eu am incercat o groaza de retete, cred ca uleiul in cantitate prea mare era cauza esecurilor.
Multumesc
Sa traiesti mitu''asa se zice la noi,chiar reteta merita si nu e pretentioasa deloc'sper sa mai aiba curaj si altii sa incerce...eu daca nu sunt 100/100 convinsa de ceva nu afirm cu fermitate:''nu da gresh''
Am ajuns la concluzia ca retetele cele mai simple cu cele mai putine ingrediente(dar de calitate)si retetele traditionale,sunt ''sfinte''...
#34
Postat 31 May 2010 - 10:56 AM
Am sa fac eclere cat de curand, si sper sa reusesc sa probez crema ta...
#35
Postat 31 May 2010 - 11:32 AM
#36
Postat 03 June 2010 - 01:26 PM
MIe nu mi s-a branzit.Important e ca oole sa fie batute impreuna cu zaharul si faina si apoi pus laptele caldut, nu clocotit si apoi dat pe foc.
Consistenta a fost foarte ok, crema asta o facea mami meu si intotdeauna au iesit niste eclere minunate si gustoase.
Aveam si eu reteta cu 4 galbenusuri, parca a Adrianei era(citisem mai demult pe culi) da am ramas la cea facuta de mami.
#37
Postat 03 June 2010 - 02:14 PM
Boooon, ideea era sa le coc pe toate vineri seara si sa le umplu duminica dimineata cu crema de vanilie, frisca si sos caramel. Dar sambata am plecat in alt oras cu fosta mea sefa la inaugurarea unei expozitii de pictura si am ajuns acasa de abia la miezul noptii. Cand am vrut sa vad cum stau eclerele, ia-le de unde nu-s, barbatu-miu a mancat la ele toata ziua, asa neumplute, le-a terminat pe toate!
Datorita erorilor mele culinare va las sa ma apostrofati asa cum se cuvine!
Nu stiu cand voi avea timp sa le refac ca sunt fffff ocupata luna asta. Nu-mi vad capul de treburi la servici.
#38
Postat 03 June 2010 - 05:04 PM
Eu tin mamaliguta pe foc frecand doar pana se incorporeaza bine faina atat,apoi sa se racoreasca la temperatura degetului,si frec cu primul ou,pana s-a incorporat de tot la fel si al doile si abea apoi al treilea,uitete bine la poza cu aluatul finit(la textura)se vede bine in lighenas,al meu se pot modela bastonasele si intre palme ca la aluatul de cozonac de exemplu...vazand toate astea ce si judecand la rece ce crezi ca nu ai facut cum trebuie??!!!
Sa-mi raspunzi te rog ca sa te ajut cu sfaturi...
#39
Postat 03 June 2010 - 05:07 PM
Ioana, la 03 June 2010 - 01:26 PM, a spus:
MIe nu mi s-a branzit.Important e ca oole sa fie batute impreuna cu zaharul si faina si apoi pus laptele caldut, nu clocotit si apoi dat pe foc.
Consistenta a fost foarte ok, crema asta o facea mami meu si intotdeauna au iesit niste eclere minunate si gustoase.
Aveam si eu reteta cu 4 galbenusuri, parca a Adrianei era(citisem mai demult pe culi) da am ramas la cea facuta de mami.
Multumesc Ioana o sa fac si eu cu oua intregi ca ma inerva cand ramaneau albusele alea...
#40
Postat 03 June 2010 - 06:47 PM
Am pus la fiert apa cu uleiul sare si zaharul,cand clocoteste
Pun paharul de faina,iaca paharul
Toata faina in bloc pe foc,fac mamaliguta,frec rapid si energic cu telul para pana se incorporeaza bine faina,sa arate asa
Luam de pe foc,si lasam sa se racoreasca,pana e doar calduta
Incorporez primul ou
Asa arata dupa primul ou,am frecat cu telul para pana s-a incorporat de tot
Acum al doilea ou la fel
Uite ridic telul sa vezi aluatul ce consistenta are ca de cozonac
Am facut o bila in palma
Si acum un bastonas intre palme sau rulezi pe masa(pe latime)
Pe lungime
Eu il prefer pe cel facut in seringa fara dui ca le fac mai egale,uite unul cu seringa
Si cu usa cuptorului eu ma joc de numa uite-le in plin proces de coacere si crestere,(s-a aburit si camera de la caldura si abur),mi-au iesit exact 13
Tot aluatul de facut si tot(de cum m-am apucat am pus cuptorul la incins)a durat 15 minute cu poze cu tot...Revin cand se coc cu produsul finit din nou,eu nu ma las pana nu-ti iese ....
Gata am venit iatale coapte,rumenii
Asa arata unul e usor ca fulgul
Si sectiunea
Un capacel
Si celalalt care-i apartine
Le tai cu un cuter cat sunt inca,calde sa iasa aerul,cine le vrea mai uscate le mai poate da la cuptor sa se mai zvante si inauntru...poate tu le-ai lasat sa se raceasca si au mentinut aburul inauntru,si pana adoua zi le-ai tinut si la loc inchis cu ceva umezeala abur ceva,eu le dau sa se zvante bine pe balcon.
folosind functia de full editor ma duc si la reteta principala sa mai adaug detalii si acolo.Ceva a mers gresit la tine ca si lui mitu' i-au iesit...mai vb. te pupez dulce...