Forum Culinar: ECLERE GEANY - Forum Culinar

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

ECLERE GEANY Imposibil sa dea gresh...

#21 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 27 May 2010 - 12:15 PM

Eu eclere fac de mult timp, dar chiar nu aveam idee cum se fac lebedele... Multumesc, Geany!
Acum, Ioana, eu vreau, si te rog si frumos, sa-mi dai si mie retetele de la creme (vanilie si ness) si de la glazura de ness. Multumesc mult pt un viitor eventual raspuns!
Si un buchet de :angryfire: :hug: ^_^ pentru voi! Sorina
Sorina

#22 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 May 2010 - 12:20 PM

Pai sa-ti fie de bine Sorina,pune si reteta ta de eclere daca-ti ies faine, poate ne mai inspiram...

Uite ca fac si lebede pt. tine special''...

#23 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 May 2010 - 12:33 PM

Vezi postareaFoxyy, la 27 May 2010 - 12:07 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 26 May 2010 - 11:30 PM, a spus:

Foxule dedicatiunea,pliz,pliz,pliz... :D :D :hug:

Bun asa?????

Bun bun bun!!! ^_^ multumesc mult Foxule!!!e o melodie tare veche si romanticoasa ca mine :D ...cine stie sa traduca ,versurile te ung pe suflet!rose rosse(trandafiri rosii)si eclere ciocolatoase,nush'de ce se pupa tare in opinia mea... :angryfire: ^_^

#24 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 27 May 2010 - 12:35 PM

Vezi postareaGeany, la 27 May 2010 - 12:33 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 27 May 2010 - 12:07 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 26 May 2010 - 11:30 PM, a spus:

Foxule dedicatiunea,pliz,pliz,pliz... :D :D :hug:

Bun asa?????

Bun bun bun!!! ^_^ multumesc mult Foxule!!!e o melodie tare veche si romanticoasa ca mine :D ...cine stie sa traduca ,versurile te ung pe suflet!rose rosse(trandafiri rosii)si eclere ciocolatoase,nush'de ce se pupa tare in opinia mea... :angryfire: ^_^


Cu placere!!! :D

#25 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 27 May 2010 - 08:19 PM

Ecler,

Ce cuvant magic.
Alaturi de savarine,sunt printre preferatele mele.
Eu le perefer pe cele cu vanilie,fisca si oarece urme de dulceata acrisoara.
Marimea oualor conteaza mult la reusita aluatului.La fel si temperatura de coacere.
Daca aluatul e prea moale,am patit ca au crescut si apoi s-au lasat.
Astea-s ultimele prestate.
Geany,eu am servit una cu ciocolata de la tine.Hai si serveste si tu de la mine.Imagine postata

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-48-127498428146.jpg

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#26 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 May 2010 - 09:36 PM

Foarte frumoase Pisco' éu nu am probleme la aluatul asta (cu apa ulei si faina),nici cu dimensiunea oualor nici cu temperatura de coacere,nu mi s-au lasat niciodata si nu e pretentios deloc....
Multumesc de ecler!!!... :biggrin:

#27 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 27 May 2010 - 09:38 PM

Unul vreau si eu.. de cand n-am mai facut... si ce bune sunt. Si eu aveam o reteta tare asemanatoare si ieseau stas :biggrin:
Bravo!!
Imagine postata

#28 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 28 May 2010 - 06:02 AM

Ma bucur daca ti-am reamintit reteta Olguto!!!

#29 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 28 May 2010 - 10:21 AM

Sorina, eu am facut crema de vanilie din 0,5 l lapte,4 oo, 4 linguri de faina, 2 linguri de zahar.Laptele fierbine, da nu clocotit l-am pus peste oo,faina si zahar si am dat pe foc pana s-a ingrosat(amestecand continuu).

Glazura de cioco/ness am facut-o din 8 linguri zahar,4 linguri de ness(sau cacao), 100 gr unt.

Piscotel, arata tare bine si bilutele tale.Asa cum zice Geany, nu cred ca are legatura neaparat marimea ooler.Eu le las la foc mare si nu mi sau lasat pana acum.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#30 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 29 May 2010 - 12:50 AM

Ce eclere frumoase si ce de informatii! pentru mine sunt toate noi...

la cat de bune sunt incerc sa nu ma gandesc... :violent6:

#31 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 29 May 2010 - 08:00 AM

Kira e mai simplu decat s-ar crede....Am ajuns la aceasta varianta singura(nu. vb. de crema si glazura normal acolo lasam maestrele...)si e cea mai sigura ieftina si rapida+nepretentioasa cu rezultate excelente.... :pupic:
Pana a ajunge aici am dat N!kixuri... :floare:

#32 Useril este offline   mitu 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 61
  • Inregistrat: 29-November 09

Postat 29 May 2010 - 05:54 PM

Multumesc Geany pentru reteta. Azi am incercat-o si sunt foarte multumita. Mi-au iesit exact 23 de bastonase (cate am numarat si in tava ta :drool:) . Am retinut si pontul cu seringa fara dui. Cat m-am chinuit pana acum...
Si eu am incercat o groaza de retete, cred ca uleiul in cantitate prea mare era cauza esecurilor.
Multumesc :hungry:

#33 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 29 May 2010 - 10:50 PM

Vezi postareamitu, la 29 May 2010 - 05:54 PM, a spus:

Multumesc Geany pentru reteta. Azi am incercat-o si sunt foarte multumita. Mi-au iesit exact 23 de bastonase (cate am numarat si in tava ta :lol:) . Am retinut si pontul cu seringa fara dui. Cat m-am chinuit pana acum...
Si eu am incercat o groaza de retete, cred ca uleiul in cantitate prea mare era cauza esecurilor.
Multumesc :drool:

Sa traiesti mitu''asa se zice la noi,chiar reteta merita si nu e pretentioasa deloc'sper sa mai aiba curaj si altii sa incerce...eu daca nu sunt 100/100 convinsa de ceva nu afirm cu fermitate:''nu da gresh'' :hungry:
Am ajuns la concluzia ca retetele cele mai simple cu cele mai putine ingrediente(dar de calitate)si retetele traditionale,sunt ''sfinte''... :lol:

#34 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 31 May 2010 - 10:56 AM

Multumesc mult, Ioana! :biggrin:
Am sa fac eclere cat de curand, si sper sa reusesc sa probez crema ta...
Sorina

#35 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 31 May 2010 - 11:32 AM

Draga Ioana si eu am o reteta de crema fiarta f. asemanatoare cu a ta,dar a mea prevede doar galbenusele de la oua,a ta e cu 4 oua intregi?!cum se comporta cu tot cu albus la fiert nu sa''branzeste?!... :biggrin:

#36 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 03 June 2010 - 01:26 PM

Scuze Geany, n-am observat ca m-ai intrebat, noroc cu Foxy.

MIe nu mi s-a branzit.Important e ca oole sa fie batute impreuna cu zaharul si faina si apoi pus laptele caldut, nu clocotit si apoi dat pe foc.
Consistenta a fost foarte ok, crema asta o facea mami meu si intotdeauna au iesit niste eclere minunate si gustoase.

Aveam si eu reteta cu 4 galbenusuri, parca a Adrianei era(citisem mai demult pe culi) da am ramas la cea facuta de mami.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#37 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 03 June 2010 - 02:14 PM

Am facut si eu vinerea trecuta, au iesit bune nu 100%, doar 90% :D , n-am poze ca bateriile la aparat erau descarcate. :( Da sa vedeti ce s-a intamplat: 1. N-am stiut ca trebe frecata faina pe focul aprins asa ca la mamaliguta si 2. Cred ca erau ouale prea mari. Coca era fff lipicioasa (normal fiindca n-a fost faina fiarta!!!) si am lucrat greu cu punga taiata. Drept urmare n-au iesit asa de crocante cum m-as fi asteptat. Adica o crusta crocanta, goala pe dinauntru. Au iesit mai molcute, gustoase si in sfarsiiit au iesit goale pe dinauntru. Tot din vina mea cred ca le-am facut cam mititele.

Boooon, ideea era sa le coc pe toate vineri seara si sa le umplu duminica dimineata cu crema de vanilie, frisca si sos caramel. Dar sambata am plecat in alt oras cu fosta mea sefa la inaugurarea unei expozitii de pictura si am ajuns acasa de abia la miezul noptii. Cand am vrut sa vad cum stau eclerele, ia-le de unde nu-s, barbatu-miu a mancat la ele toata ziua, asa neumplute, le-a terminat pe toate! :D

Datorita erorilor mele culinare va las sa ma apostrofati asa cum se cuvine! :floare: :D

Nu stiu cand voi avea timp sa le refac ca sunt fffff ocupata luna asta. Nu-mi vad capul de treburi la servici. :D

#38 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 June 2010 - 05:04 PM

Pai sa le refaci mai citeste o data indicatiile inainte sa le refaci si acum ca ai vazut ce si cum sigur iti vor iesi mai bine...nici mie nu mi-au iesit din prima si nici din a doua,dar dupaia sa te tii!! ...De vreme ce nu-ti ieseau deloc si ai obtinut rezultat multumitor 90%esti pe drumul cel bun...
Eu tin mamaliguta pe foc frecand doar pana se incorporeaza bine faina atat,apoi sa se racoreasca la temperatura degetului,si frec cu primul ou,pana s-a incorporat de tot la fel si al doile si abea apoi al treilea,uitete bine la poza cu aluatul finit(la textura)se vede bine in lighenas,al meu se pot modela bastonasele si intre palme ca la aluatul de cozonac de exemplu...vazand toate astea ce si judecand la rece ce crezi ca nu ai facut cum trebuie??!!!
Sa-mi raspunzi te rog ca sa te ajut cu sfaturi...

#39 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 June 2010 - 05:07 PM

Vezi postareaIoana, la 03 June 2010 - 01:26 PM, a spus:

Scuze Geany, n-am observat ca m-ai intrebat, noroc cu Foxy.

MIe nu mi s-a branzit.Important e ca oole sa fie batute impreuna cu zaharul si faina si apoi pus laptele caldut, nu clocotit si apoi dat pe foc.
Consistenta a fost foarte ok, crema asta o facea mami meu si intotdeauna au iesit niste eclere minunate si gustoase.

Aveam si eu reteta cu 4 galbenusuri, parca a Adrianei era(citisem mai demult pe culi) da am ramas la cea facuta de mami.

Multumesc Ioana o sa fac si eu cu oua intregi ca ma inerva cand ramaneau albusele alea...

#40 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 June 2010 - 06:47 PM

Eu nu accept ca sa nu-i iese cuiva eclerele mele.Laura ceva ai facut gresit.Uite am facut rapid rapidulescu doar pt. tine personal azi o portie mica,poate vezi ce si cum mai bine.Am pus un pahar de apa,1/3 pahar ulei praful de sare 1 lingurita de zahar,1 pahar de faina si 2 oua.

Am pus la fiert apa cu uleiul sare si zaharul,cand clocoteste

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-1275582770.jpg

Pun paharul de faina,iaca paharul

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-127558278212.jpg

Toata faina in bloc pe foc,fac mamaliguta,frec rapid si energic cu telul para pana se incorporeaza bine faina,sa arate asa

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-12755827898.jpg

Luam de pe foc,si lasam sa se racoreasca,pana e doar calduta

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-127558653225.jpg

Incorporez primul ou

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-127558281418.jpg

Asa arata dupa primul ou,am frecat cu telul para pana s-a incorporat de tot

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-127558282224.jpg

Acum al doilea ou la fel

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-127558283036.jpg

Uite ridic telul sa vezi aluatul ce consistenta are ca de cozonac

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-127558283745.jpg

Am facut o bila in palma

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-127558284599.jpg

Si acum un bastonas intre palme sau rulezi pe masa(pe latime)

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-127558285453.jpg

Pe lungime

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-127558286315.jpg

Eu il prefer pe cel facut in seringa fara dui ca le fac mai egale,uite unul cu seringa

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-127558287138.jpg

Si cu usa cuptorului eu ma joc de numa uite-le in plin proces de coacere si crestere,(s-a aburit si camera de la caldura si abur),mi-au iesit exact 13


Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-127558288039.jpg

Tot aluatul de facut si tot(de cum m-am apucat am pus cuptorul la incins)a durat 15 minute cu poze cu tot...Revin cand se coc cu produsul finit din nou,eu nu ma las pana nu-ti iese ....
Gata am venit iatale coapte,rumenii

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-127558675207.jpg

Asa arata unul e usor ca fulgul

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-127558677799.jpg

Si sectiunea

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-127558676419.jpg

Un capacel

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-127558679747.jpg

Si celalalt care-i apartine

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-127558681096.jpg

Le tai cu un cuter cat sunt inca,calde sa iasa aerul,cine le vrea mai uscate le mai poate da la cuptor sa se mai zvante si inauntru...poate tu le-ai lasat sa se raceasca si au mentinut aburul inauntru,si pana adoua zi le-ai tinut si la loc inchis cu ceva umezeala abur ceva,eu le dau sa se zvante bine pe balcon.
folosind functia de full editor ma duc si la reteta principala sa mai adaug detalii si acolo.Ceva a mers gresit la tine ca si lui mitu' i-au iesit...mai vb. te pupez dulce... :occasion14:

Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

13 useri citesc topicul
0 membri, 13 vizitatori, 0 utilizatori anonimi