Forum Culinar: Fastenwahe - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Fastenwahe Covrigi elvetieni cu chimen

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 May 2010 - 11:43 AM

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-9-127495252362.jpg

Ador chimenul.Nu puteam sa-mi las sa-mi scape covrigii acestia, plin de chimen pana la refuz.
E o specialitate elvetiana, care se pregateste de obicei in perioada carnavalului.O astept pe Stela cu detalii.

500 gr faina
15 gr drojdie
1 lingura zahar
250 gr lapte
50 gr unt moale
1 lingurita sare

Un galbenus pentru uns
Chimen

Am pregatit maiaua, dizolvand drojdia cu 50 ml lapte cald, zaharul si 2-3 lingurite de faina.Am lasat-o 30 de minute.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-9-127495277989.jpg

Am amestecat maiaua cu faina si restul de lapte si am pus robotul la treaba.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-9-127495279837.jpg

Am adaugat untul bucatele si sarea, am continuat framantatul.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-9-127495287877.jpg

Am obtinut un aluat nelipicios si elastic pe care l-am acoperit si l-am lasat la crescut pentru 2 ore.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-9-127495293363.jpg

Am intins cu mainiile aluatul pe masa infainata, o forma dreptunghiulara din care am taiat fasii.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-9-12749530105.jpg

Le-am crestat in felul urmator.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-9-1274953041.jpg

Am tras usor, lateral, largind astfel deschizaturile.

Am asezat covrigii in tava i-am uns cu galbenus+2 linguri de apa, i-am presarat generos cu chimen si i-am copt la 200 de grade pentru 15 minute.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-9-127495319735.jpg

Eu n-am rezistat si i-am asezat langa o felie de somon afumat, un varf de citit de unt.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-9-127495325763.jpg

Ultima si gata!

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-9-12749533063.jpg

#2 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 02 December 2012 - 05:17 PM

Si mie imi place chimenul. Covrigii acestia par foarte simplu de facut. Trebuie sa/i incerc :pupic:

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 December 2012 - 06:56 PM

Pai si mie mi-ar place, cum de ne-a scapat subiectul asta pina acum :pupic:

#4 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 02 December 2012 - 07:05 PM

Dezastru!!!!!! Daca mananci cu bere, te inscrii la o cura de slabire!
Si mie imi place mult chimenul!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#5 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 December 2013 - 12:13 AM

Abia acum ii vad....nu cunoasteam reteta. Cautam fursecurile Anutzei cu fistic :thumleft:

#6 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 13 December 2013 - 09:19 AM

Vezi postareastella, la 13 December 2013 - 12:13 AM, a spus:

Abia acum ii vad....nu cunoasteam reteta. Cautam fursecurile Anutzei cu fistic :D

Si eu ii vad abia acum! :thumleft: Ii trec pe lista, ca si noua ne place chimenul! =))

#7 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 December 2013 - 12:48 PM

Nu conteaza.E bine cand ies retete vechi la suprafata.
Spor la fursecarit Stella! :)

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi