TORT CU MASCARPONE SI CARAMEL
#1
Postat 30 November 2009 - 07:40 PM
Blat:
2 oua
sare
150 g zahar
1 zahar vanilat
80g faina
40 g amidon
1 plic prf budinca caramel
6 linguri lapte gras
1 lingurita praf copt
40g cacao
intr-un bol am amestecat faina, amidonul, cacaua, budinca si praful de copt
intr-un alt bol am batut albusurile cu un praf de sare
am adaugat 50g zahar si am batut spuma
in alt lighean am frecat galbenusul cu restul de zahar, zaharul vanilat si 6 linguri de lapte caldut
peste crema de galbenusuri am turnat amestecul cu faina si am amestecat bine
am adaugat si albusurile si am amestecat bine compozitia rezultata am turnat-o in tava tapetata cu faina si am bagat in cuptorul preincalzit si am copt la foc potrivit
cand a fost gata am scos si am lasat sa se raceasca
sirop pt insiropat blatul
eu am avut un sos in care am caramelizat bananele pt rulada de biscuiti in care am adaugat un pahar si jumatate de apa si cu acast sirop am insiropat blatul
crema mascarpone (multumesc Lacry2008 pt aceasta crema)
1 plic gelatina 10 g
250 gr. mascarpone
200 g frisca
1 plic zahar vanilat
2 galbenusuri
100 g zahar
1 portocala
am pus gelatina în apa rece 10 minute
am pus într-un castron galbenusurile cu zaharul, am mixat cateva secunde apoi am pus la ingrosat la bain marie amestecand mereu.
am dat deoparte, am adaugat gelatina care s-a umflat intre timp si am amestecat bine
am amestecat mascarpone cu un plic de zahar vanilat
am turnat mascarpone peste compozitia de oua, apoi frisca batuta in prealabil cu mixerul.
am adaugat si o portocala cubulete
crema caramel
-2oua
-1, 1/2 lg faina
-120 gr zahar pt caramelizat
-350ml lapte
-20g unt
-2 lg nuca macinata
-10g gelatina
-200ml frisca
-am pus pe foc intr-o cratita zaharul cu 2 lg de apa si am asteptat sa se devina caramel
intr-un vas am pus cele 2 oua si amidonul si le-am amestecat fara sa faca gogoloate
am adaugat apoi laptele
si am turnat peste caramelul care inca era pe foc, la foc mic
am lasat pe foc pana ce s-a topit caramelul si crema a devenit ca o budinca groasa si am adaugat 2 lg de nuci macinate
apoi am lasat sa se raceasca dar nu de tot,timp in care am batut frisca
apoi am adaugat gelatina si 20 gr unt
dupa ce s-a mai racorit am adaugat frisca si dupa ce s-a omogenizat am adaugat cateva bucatele de ciocolata
asamblare
am taiat blatul in trei
am pus in tava primul blat l-am insiropat
am pus crema mascarpone
am pus al 2 lea blat am insiropat,am dat un pic la rece (timp in care m-am ocupat de crema caramel)
am scos de la rece tortul am pus si crema caramel si am dat iar la rece pt a se intari
dupa ce s-a intarit si crema caramel am pus si ultimul blat insiropat si el
am uns cu putina crema pt a nu mai fi gaurele in blat
am pregatit si glazura Adrianei
am folosit
15 lg zahar
5 lg cacao
100g frisca
120g apa
5g gelatina
am ornat tortul cu aceasta glazura si cu trandafirii facuti din pasta de jeleu
si sectiune
Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.
Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău
http://detoatepentru...y.blogspot.com/
#3
Postat 30 November 2009 - 07:52 PM
#4
Postat 01 December 2009 - 09:57 PM
julix_2007 a spus:
multumesc
astept pozele dupa sarbatori si binenteles impresiile despre gust
Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.
Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău
http://detoatepentru...y.blogspot.com/
#5
Postat 01 December 2009 - 09:59 PM
moatza a spus:
multumesc
asta l-am facut seara destul de tarziu
cand ma apuca cheful sa fac ceva bun ma apuca si 2 noaptea
Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.
Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău
http://detoatepentru...y.blogspot.com/
#6
Postat 01 December 2009 - 10:05 PM
http://povesticulinare.blogspot.com/
#7
Postat 01 December 2009 - 11:28 PM
piscotel a spus:
bine v-am gasit!
Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.
Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău
http://detoatepentru...y.blogspot.com/
#8
Postat 04 December 2009 - 05:38 PM
Si spune-mi te rog ce diametru are tava ta , si cand l-ai glazurat cum l-ai mutat de pe grilajul ala? As vrea sa fac maine acest tort , am luat deja ingredientele , daca intri pana maine si-mi dai raspuns bine , daca nu , sper sa ma descurc ... sa nu ajung traumatizata ...
#9
Postat 04 December 2009 - 05:49 PM
Sper sa mai vina careva si sa dea si alte idei. Eu deocamdata asa ma descurc
#10
Postat 04 December 2009 - 06:16 PM
Doriana a spus:
Si spune-mi te rog ce diametru are tava ta , si cand l-ai glazurat cum l-ai mutat de pe grilajul ala? As vrea sa fac maine acest tort , am luat deja ingredientele , daca intri pana maine si-mi dai raspuns bine , daca nu , sper sa ma descurc ... sa nu ajung traumatizata ...
da la mine e amidon dar merge si faina
tvava mea are diametru de 24,5cm si inaltime de 7 cm
eu am tava detasabila si am lasat tortul pe fundul tavi (am scos doar peretii) dar e buna si ideea lui snej
spor la tortulit
te astept cu fotografii si impresii
Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.
Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău
http://detoatepentru...y.blogspot.com/
#11
Postat 04 December 2009 - 06:48 PM
Aveam un mare ''of'' cu mutatul torturilor pe platoul de servire . O sa fac asa cum ai zis , voi pune un carton , si-l voi muta cu totul , cand va fi gata . Am ceva emotii , dar sper sa ma descurc . Va pup .
#12
Postat 04 December 2009 - 07:13 PM
Doriana a spus:
Aveam un mare ''of'' cu mutatul torturilor pe platoul de servire . O sa fac asa cum ai zis , voi pune un carton , si-l voi muta cu totul , cand va fi gata . Am ceva emotii , dar sper sa ma descurc . Va pup .
te asteptam
Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.
Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău
http://detoatepentru...y.blogspot.com/
#13
Postat 04 December 2009 - 10:06 PM
#14
Postat 04 December 2009 - 10:14 PM
taylor a spus:
multumesc
Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.
Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău
http://detoatepentru...y.blogspot.com/
#15
Postat 08 December 2009 - 10:03 PM
Cremele , sunt ceva de vis , bune-bune la gust , destul de usor de facut . Blaturile le-am insiropat cu un sirop de zahar ars cu esenta de rom , primul l-am lasat intreg nu l-am mai taiat deloc , al doilea taiat in doua . Au un gust deosebit de ciocolata .
La capitolul decor sunt varza , am facut glazura Adrianei , care a iesit bine , doar ca eu sunt mai blonda , si nu pricep cum glazurati voi tortul , sa iasa uniform si pe fata , si pe laterale ? Asadar tortul meu nici nu se compara cu ale voastre , nu e frumos , dar a iesit gustos , si a gustat din el mai multe persoane , nu le venea sa creada ca eu l-am facut ... Nu-mi incapeam in piele de mandrie ... Gustul a batut decorul .
Pun niste poze , dar va rog sa nu radeti de mine .
decorul
felia , cu blaturile putin dezmembrate , nu l-am putut taia prea bine , am insiropat blatul de jos putin prea mult
Concluzia mea : nu a iesit perfect ,(dar e delicios) nimeni nu se naste invatat , nu ? Din greseli invatam , si sper sa am sustinerea voastra .
#16
Postat 09 December 2009 - 05:33 PM
Doriana a spus:
Cremele , sunt ceva de vis , bune-bune la gust , destul de usor de facut . Blaturile le-am insiropat cu un sirop de zahar ars cu esenta de rom , primul l-am lasat intreg nu l-am mai taiat deloc , al doilea taiat in doua . Au un gust deosebit de ciocolata .
La capitolul decor sunt varza , am facut glazura Adrianei , care a iesit bine , doar ca eu sunt mai blonda , si nu pricep cum glazurati voi tortul , sa iasa uniform si pe fata , si pe laterale ? Asadar tortul meu nici nu se compara cu ale voastre , nu e frumos , dar a iesit gustos , si a gustat din el mai multe persoane , nu le venea sa creada ca eu l-am facut ... Nu-mi incapeam in piele de mandrie ... Gustul a batut decorul .
Pun niste poze , dar va rog sa nu radeti de mine .
decorul
felia , cu blaturile putin dezmembrate , nu l-am putut taia prea bine , am insiropat blatul de jos putin prea mult
Concluzia mea : nu a iesit perfect ,(dar e delicios) nimeni nu se naste invatat , nu ? Din greseli invatam , si sper sa am sustinerea voastra .
imi place cum ti-a iesit
si ma bucur ca v-a placut
chiar daca ti-a dat multa bataie de cap cred ca s-a meritat efortul
Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.
Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău
http://detoatepentru...y.blogspot.com/
#17
Postat 09 December 2009 - 05:56 PM
Doriana, nu te descuraja. Adriana a explicat cum se glazureaza. Se pune tortul pe un gratar, si o tava sub el sau un vas mai adanc in care se va strange glazura ce se scurge de pe tort. Apoi cu o lingura o iei din vasul de jos si o pui iar si iar pe tort. Eu strang cam de 2 ori din vas si mai torn peste. Daca se raceste si se intareste, se mai poate incalzi usor. Bafta pe data viitoare!
si
#18
Postat 09 December 2009 - 08:07 PM
#19
Postat 10 December 2009 - 10:59 AM
gloxinia a spus:
Doriana, nu te descuraja. Adriana a explicat cum se glazureaza. Se pune tortul pe un gratar, si o tava sub el sau un vas mai adanc in care se va strange glazura ce se scurge de pe tort. Apoi cu o lingura o iei din vasul de jos si o pui iar si iar pe tort. Eu strang cam de 2 ori din vas si mai torn peste. Daca se raceste si se intareste, se mai poate incalzi usor. Bafta pe data viitoare!
multumesc
cat despre glazura si eu tot de vreo trei ori am turnat peste
iesise mai bine dar l-am luat de vreo 2 ori in brate si i s-a cam stricat glazura pe margine si nici glazura nu imi mai ramasese asa ca am retusat cum am putut si eu
Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.
Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău
http://detoatepentru...y.blogspot.com/
#20
Postat 10 December 2009 - 11:11 AM