Pagina 1 din 1
Midii marinate
#1
Postat 02 June 2010 - 08:42 PM
Reteta este din cartea Apetizers, starters and first courses, Christine Ingram.
Midii, mari, 48 bucati, cca 1 kg.
175 ml vin alb
1 catel de usturoi, zdrobit
120 ml ulei masline
50 ml suc de lamiie
1 lingurita fulgi de ardei iute
1 lingura mustar dijon
2 lingurite zahar
1 lingura capere
2 linguri marar sau coriandru - eu am ales marar
eu am mai pus:
1 ardei capia rosum mai mult pentru culoare
1 salota
cimbru
Midiilor li se scot barbile:
Apoi se riciie de depunerile de pe cochilie. Operatioa nu ar trebui sa dureze mai mult de 2-3 luni
Se arunca orice scoica sparta, deschisa, care la atingere nu se inchide. Se lasa citeva ore intr-o saramura facuta dintr-un litru de apa si 1 lingura de sare. Eu le-am lasat peste noapte.
Marinata:
Am calit salota, usturoiul in putin unt, cimbru, am stins cu vin, si am adaugat scoicile, le-am lasat pina s-au deschis, cca 3-5 min. Le-am scos,
le-am desfacut cochiliile, am pastrat doar jumatate, si am adaugat peste fiecare 1 lingurita din marinata.
Le-am dat la rece citeva ore si de servit le-am servit pe un platou cu gheata.
Midii, mari, 48 bucati, cca 1 kg.
175 ml vin alb
1 catel de usturoi, zdrobit
120 ml ulei masline
50 ml suc de lamiie
1 lingurita fulgi de ardei iute
1 lingura mustar dijon
2 lingurite zahar
1 lingura capere
2 linguri marar sau coriandru - eu am ales marar
eu am mai pus:
1 ardei capia rosum mai mult pentru culoare
1 salota
cimbru
Midiilor li se scot barbile:
Apoi se riciie de depunerile de pe cochilie. Operatioa nu ar trebui sa dureze mai mult de 2-3 luni
Se arunca orice scoica sparta, deschisa, care la atingere nu se inchide. Se lasa citeva ore intr-o saramura facuta dintr-un litru de apa si 1 lingura de sare. Eu le-am lasat peste noapte.
Marinata:
Am calit salota, usturoiul in putin unt, cimbru, am stins cu vin, si am adaugat scoicile, le-am lasat pina s-au deschis, cca 3-5 min. Le-am scos,
le-am desfacut cochiliile, am pastrat doar jumatate, si am adaugat peste fiecare 1 lingurita din marinata.
Le-am dat la rece citeva ore si de servit le-am servit pe un platou cu gheata.
raluca elena
#2
Postat 02 June 2010 - 09:14 PM
Raluca, acum ca am citit si reteta imi plac si mai mult....
si la mine curatarea conchiliilor dureaza o eternitate, din ascest motiv fac mai mult retete cu midii unde nu trebuiesc folosite conchiliile, da pentru reteta asta se merita tot efortul...
eu le curat cu un cutit mic si cu un fel de perie de metal, tu cum cureti?
si la mine curatarea conchiliilor dureaza o eternitate, din ascest motiv fac mai mult retete cu midii unde nu trebuiesc folosite conchiliile, da pentru reteta asta se merita tot efortul...
eu le curat cu un cutit mic si cu un fel de perie de metal, tu cum cureti?
#3
Postat 02 June 2010 - 09:25 PM
Kira, eu le-am razuit cu un cutitel de ala mic, paring knife, dar cum nu am mai curatat niciodata - de operatia asta se ocupa unchiul meu, eu doar le culegeam - am curatat milimetru cu milimetru desi nu era nevoie.
Reteta asta e criminala, vreau sa spun ca au disparut toate in citeva minute, si au fost mai mult de 60 bucati
Reteta asta e criminala, vreau sa spun ca au disparut toate in citeva minute, si au fost mai mult de 60 bucati
raluca elena
#4
Postat 02 June 2010 - 09:32 PM
Eu ador midiile, de obicei mi le curata nenea de la pescarie.
Au o masinarie speciala, le baga inauntru, le spala bine si raman curate, acasa ii scot doar barbile alea si mai trec cu cutitul odata ca-mi place sa fie lucioase.
Ultima data am luat 2 kg si le-am curatat eu, masinaria era stricata, noroc ca nu erau foarte murdare. Tot asa si eu, milimetru cu milimetru.
Arata atat de fain marinata aia ca as manca-o asa pe paine !
Au o masinarie speciala, le baga inauntru, le spala bine si raman curate, acasa ii scot doar barbile alea si mai trec cu cutitul odata ca-mi place sa fie lucioase.
Ultima data am luat 2 kg si le-am curatat eu, masinaria era stricata, noroc ca nu erau foarte murdare. Tot asa si eu, milimetru cu milimetru.
Arata atat de fain marinata aia ca as manca-o asa pe paine !
#5
Postat 02 June 2010 - 09:33 PM
Si pe mine ma omoara curatatul lor, acum intr-un supermarket ti le curata in sensul ca au un cilindru de metal ca o centrifuga in care se curata cit de cit dar tot trebuie sa le mai trec una cite una si sa le verific. Problema e ca daca le zic lor sa mi le curete trebuie sa le maninc in aceeasi zi.
Reteta asta e diferita de tot ceea ce stiam eu, tre sa o incerc sa vad daca-mi place
Reteta asta e diferita de tot ceea ce stiam eu, tre sa o incerc sa vad daca-mi place
#6
Postat 02 June 2010 - 09:43 PM
Eh, eu am avut 3 kg, adica 3 pungi, si le-am raciit din zeptometru in zeptometru, operatie care a durat cca 2 ore. Cea mai sublima fericire e cind mai gaseam cite una deschisa
Eu nu indraznesc sa sper la masina de curatat, sint tare fericita ca le gasesc si asa, si nu trebuie sa ma deplasez pina la mare ca sa imi cumpar...
Eu nu indraznesc sa sper la masina de curatat, sint tare fericita ca le gasesc si asa, si nu trebuie sa ma deplasez pina la mare ca sa imi cumpar...
raluca elena
#7
Postat 02 June 2010 - 10:11 PM
Nu am idee cum ar fi, dar as incerca!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!
#8
Postat 03 June 2010 - 10:46 AM
O reteta de milioane.Nici eu n-am mai mancat facute asa!
Ralu, tu de unde le cumperi?
Ralu, tu de unde le cumperi?
#9
Postat 03 June 2010 - 10:50 AM
Pe astea din Metro, insa mai iau cind merg la mare, undeva intre Eforie si Agigea, la intrarea spre Ro-ro, de la o crescatorie.
Uite si o poza, drumul in dreapta merge spre portul Ro-RO.
Uite si o poza, drumul in dreapta merge spre portul Ro-RO.
raluca elena
#10
Postat 03 June 2010 - 10:54 AM
#11
Postat 03 June 2010 - 11:21 AM
suspin dupa ele, aici le gasesc, da nu praspete.Luasem din italia,da in exces de zel i-am zis la tanti sa le curete, asa ca a tb sa le facem acolo ca nu puteam sa le mai iau.
Ador cozzele, se baga la cutiuta reteta si cu prima ocazie facem.
Bravos Raluca.
Ador cozzele, se baga la cutiuta reteta si cu prima ocazie facem.
Bravos Raluca.
#12
Postat 03 June 2010 - 11:17 PM
Ioana, cind va aud pe voi cei din tarile "bune" ca nu gasiti vreun ingredient parca nu imi vine sa cred
Dar cred ca asta e exceptia, la noi insa e cam regula...
Dar cred ca asta e exceptia, la noi insa e cam regula...
raluca elena
Arata acest topic
Pagina 1 din 1