La sfarsitul lui octombrie, am avut si eu bucuria asta. Am stat 5 zile intr-un orasel la jumatate de ora de Londra (cu trenul) si a fost suficient sa ma indragostesc

. Revin si eu imediat cu ceva poze si, desi nu-s asa frumoase ca ale Silviei, o sa compensez prin cantitate

Sper sa va placa.
(Am fost 3 persoane din 2 categorii de varsta diferite si, desi mi-ar fi placut o capra pe varza, a trebuit sa las caprele sa mance frunzele
Adica mie-mi place sa fiu mai mult calator decat turist, dar, pentru prima data a mers si-asa.)
Stiam ca o s-ajungem obositi dupa o noapte nedormita, ca cele 5 zile vor fi oricum insuficiente pentru a vedea mare lucru, asa ca, pentru prima zi, ne-am propus un tur cu autobuzul (London Sightseeing Tour), in care sa ne dumirim putin cum sta treaba cu Londra. Desi speram la un ghid in carne si oase, am avut parte numai de o inregistrare. Pana la urma a fost OK, desi la aprox 20 de lire de persoana ma asteptam la ceva mai mult.
In caz ca se mai gandeste cineva (descurcaret cat de cat) sa aleaga aceasta varianta, eu as sugera cumpararea unui abonament normal pe o zi si a unei harti turistice. Rezultatul ar fi cam acelasi, la jumatate de pret, iar transportul in comun este excelent organizat si foarte civilizat; nu am avut absolut nicio problema sa ne descurcam, nici macar la metrou. Am avut abonamente pe 7 zile, pe toate mijloacele de transport (cu exceptia unor trenuri "rapide"), din zona unde am stat pana in zona 0 a Londrei (in jur de 50 de lire de persoana, ca sa va faceti o idee despre preturi).
Deci primele poze sunt facute in drum spre Londra, de la Luton (prin geamul autobuzului

) si prin Londra, de la etajul autobuzului special.
Am plecat pe 20 dimineata de pe Baneasa, cu noaptea-n cap, si am ajuns pe Luton tocmai cand soarele-si scotea pijamaua.