Pagina 1 din 1
Paella
#1
Postat 02 June 2010 - 11:12 PM
Reteta este din Confident Cooking - Rice, Classic Essential, postata aici:
http://artaculinara....este/170-paella
Scoicile curatate bine, au fost trase intr-un amestec de vin, ceapa, usturoi, pina s-au deschis. Cele care nu s-au deschis au fost aruncate. Sucul obtinut a fost pastrat.
In jumatate din cantitatea de ulei am calit pe rind: puiul
crevetii si calamarii
pestele
Apoi am calit ceapa, usturoi, ardeiul gras, bacon si mai apoi chorizo.
Am adaugat rosia si condimentele, apoi orezul, zeama de supa si sosul de la scoici in care am topit firele de sofran. Am amestecat, am trecut pe foc foarte mic, si pe plita, si am lasat sa absoarba bine lichidul fara sa mai amestec. Am sarit din reteta mazarea, ca nu aveam.
Cind orezul a fost gata, am adaugat peste el cubuletele de pui, creveti si calamari, la sfirsit scoicile, atita doar cit sa se incalzeasca. Am servit cu lamiie.
http://artaculinara....este/170-paella
Scoicile curatate bine, au fost trase intr-un amestec de vin, ceapa, usturoi, pina s-au deschis. Cele care nu s-au deschis au fost aruncate. Sucul obtinut a fost pastrat.
In jumatate din cantitatea de ulei am calit pe rind: puiul
crevetii si calamarii
pestele
Apoi am calit ceapa, usturoi, ardeiul gras, bacon si mai apoi chorizo.
Am adaugat rosia si condimentele, apoi orezul, zeama de supa si sosul de la scoici in care am topit firele de sofran. Am amestecat, am trecut pe foc foarte mic, si pe plita, si am lasat sa absoarba bine lichidul fara sa mai amestec. Am sarit din reteta mazarea, ca nu aveam.
Cind orezul a fost gata, am adaugat peste el cubuletele de pui, creveti si calamari, la sfirsit scoicile, atita doar cit sa se incalzeasca. Am servit cu lamiie.
raluca elena
#3
Postat 07 July 2010 - 08:11 PM
Raluca, eu obisnuiesc mai intii sa prajesc un pic carnea de pui cu ceapa tocata, usturoi tocat, ardei gras taiat cubulete si sofran, iar apoi adaug orezul si supa de carne sau peste. Cind orezul e aproape fiert, adaug mazarea (adeseori folosesc din cea
congelata, care e prefiarta) si fructele de mare (scoici St. Jacques, creveti si midii)
congelata, care e prefiarta) si fructele de mare (scoici St. Jacques, creveti si midii)
#5
Postat 07 July 2010 - 09:03 PM
Ah, am facut si eu ieri Paella alla Valenciana, cu pui si iepuri. Excelent!
In curand fac si eu cu pesti!
Felicitari, fetelor! Arata super!
In curand fac si eu cu pesti!
Felicitari, fetelor! Arata super!
#7
Postat 25 June 2011 - 08:50 PM
arata mai mult decat ispititor! astept sa vad si produsul finit ... si ... ma multumesc cu infruptatul virtual ca nu am voie orez
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#10
Postat 10 June 2012 - 05:05 PM
Nu e rau sa adaugati si ceva calamar (sau sepie) taiat inele si prajit la început cu ceapa si ardeiul gras.
Am un amic de origine spaniola care face cea mai grozava paella din cîte am mîncat, el pune în plus un pumn de fasole verde si unul de fasole boabe proaspata
Si uneori cîteva felii de chorizo. Omul dispune de o paellara de vreun metru de diametru si de trepiedul cu arzator indispensabil pentru asa cantitate.
Am un amic de origine spaniola care face cea mai grozava paella din cîte am mîncat, el pune în plus un pumn de fasole verde si unul de fasole boabe proaspata
Si uneori cîteva felii de chorizo. Omul dispune de o paellara de vreun metru de diametru si de trepiedul cu arzator indispensabil pentru asa cantitate.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!
#11
Postat 10 June 2012 - 06:07 PM
Cum poate arataaaa....Dana , Eu ador paella , insa nu si sotul , deci sare din figura , numai pentru mine nu are sens sa fac .Ma delectez cu pozele voastre .
#12
Postat 10 June 2012 - 10:03 PM
Alexandru, la 10 June 2012 - 05:05 PM, a spus:
Nu e rau sa adaugati si ceva calamar (sau sepie) taiat inele si prajit la început cu ceapa si ardeiul gras.
Am un amic de origine spaniola care face cea mai grozava paella din cîte am mîncat, el pune în plus un pumn de fasole verde si unul de fasole boabe proaspata
Si uneori cîteva felii de chorizo. Omul dispune de o paellara de vreun metru de diametru si de trepiedul cu arzator indispensabil pentru asa cantitate.
Am un amic de origine spaniola care face cea mai grozava paella din cîte am mîncat, el pune în plus un pumn de fasole verde si unul de fasole boabe proaspata
Si uneori cîteva felii de chorizo. Omul dispune de o paellara de vreun metru de diametru si de trepiedul cu arzator indispensabil pentru asa cantitate.
imi dau si acuma palme cu piciorul ca nu mi-am luat o paellera, dar nu mai avea loc de pata negra in bagaje
din pacate n-am avut inele de calamari si fasole verde, dar am pus un chorizo taiat felii
p.s. il vezi pe colt in orez sau sa-ti imprumut lupa detectoare de i-le ?
#13
Postat 10 June 2012 - 10:05 PM
izuk, la 10 June 2012 - 06:07 PM, a spus:
Cum poate arataaaa....Dana , Eu ador paella , insa nu si sotul , deci sare din figura , numai pentru mine nu are sens sa fac .Ma delectez cu pozele voastre .
Izuk, nu merge nici sa-i dai sotului numai orezul cu legume si tu sa te infrupti din restul bunatatilor ?
#14
Postat 11 June 2012 - 08:46 AM
Pe langa faptul ca nu-i plac fructele de mare , nu-i place nici sofranul
Ca o paranteza , cand am fost acum in Canare , l-am batut la cap 3 zile ca eu vreau sa mancam paella ( normal ca serveau doar portii de minim 2 persoane , care de fapt saturau 3 persoane flamande rau ). Pana la urma s-a lasat induplecat si am luat , a mancat , in scarba , apoi restul concediului mi-a tot spus ca din cauza paellei ii e rau ( a se citi din cauza mea ) . Nici nu mai vrea sa auda numele , dar sa manance . Si jur ca a fost gustoasa rau.
Ca o paranteza , cand am fost acum in Canare , l-am batut la cap 3 zile ca eu vreau sa mancam paella ( normal ca serveau doar portii de minim 2 persoane , care de fapt saturau 3 persoane flamande rau ). Pana la urma s-a lasat induplecat si am luat , a mancat , in scarba , apoi restul concediului mi-a tot spus ca din cauza paellei ii e rau ( a se citi din cauza mea ) . Nici nu mai vrea sa auda numele , dar sa manance . Si jur ca a fost gustoasa rau.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1