anavlis, la 06 June 2010 - 05:48 AM, a spus:
azi i-am dat Darei prima oara rice cereal cu lingurita. A fost o dulce. Nu ma asteptam sa pape tot, ma gandeam ca o sa faca mofturi. Insa asa dulce cum e ea, a decis ca-i face placere sa mai schimbe din dieta si sa mai incerce si altceva:)
Eu am mai incercat sa-i dau cu lingurita lapte cand avea 3 luni si ceva. Cred ca asta a ajutat, ca azi a papat neasteptat de bine din lingurita. Ba deschidea si gurita mare mare cand vedea lingurita:)
La sfarsit o apucase plansul ca s-a terminat. Vezi...omul...cand da de ceva bun...
M-am bucurat ca am facut pasul asta. Mare lucru. Stau si ma gandesc cateodata ce inseamna meseria de parinte si cat de importante ti se par lucruri de astea...prima oara cand a zambit, cand a dus ceva la gura, cand a papat cu lingurita.
No..fiind cu cleft....i-am facut rice cereal-ul cu lapte mai subtire prima oara ca sa se invete. Am zis ca o las cateva zile pana se obisnuiteste cu el si apoi il intaresc un pic. Vedem peste cateva zile cum se comporta cand e mai inchegat un pic.
Draga Anavlis,
Probabil ca acum ti se pare greu, si stiu ca e greu, dar gandeste-te ca tu si scumpica ta Dara aveti o sansa pe care multi alti copii nevinovati nu o au. Si pe mine ma consola mult gandul ca dispuneam de resursele financiare sa-mi duc baiatul peste tot la controale , din pacate am vazut copii care nu aveau si erau lasati la voia intamplarii.
Ai un mare ATU in aceasta lupta, experienta proprie, si presupun ca ai sa vrei sa-ti cresti fetita complet altfel decat au facut-o parintii tai cu tine. Conteaza mult sa o scoti in societate, sa o lasi sa se joace cu orice fel de copil si sa n-o tratezi ca pe un copil cu probleme.
Si mie familia, cand am vrut sa-i fac fotografii lui Edi la botez ( avea 3 luni si nu era operat la buza) , imi ziceau ca mai bine ii fac dupa operatie. Nu m-am conformat parerilor lor, le-am spus ca vreau sa-i arat copilului meu exact cum arata, vreau sa-i explic si sa il fac sa inteleaga ca a fost un copil puternic si a depasit toate obstacolele. Nu am vrut sa-i ascund nici o clipa problemele. Din pacate mama mea care locuieste intr-un orasel de provincie inca il fereste de ochii celorlalti din oras si asta imi arata la ce nivel se limiteaza mentalitatea in localitatile din tara noastra.
Ma bucur sa aud ca ati inceput laptele cu cereale, intr-adevar ii va lua ceva timp sa treaca de la lichid la solid, dar asa cum procedezi e foarte bine. Incepi cu subtire si din ce in ce mai gros. Mai greu va fi la mancare solida, dar voi mai aveti pana atunci si adaugand i mod constant grosime laptelui va ajuta. Eu la momentul respectiv mi-as fi dorit enorm sa primesc un sfat, sa-mi mai spuna cineva cum trebuie sa fac, dar nimeni in jur nu putea da nici o informatie. Pe atunci era o singura farmacie care avea biberoane speciale si erau enorm de scumpe. Asistenta din spital le-a luat si le-a gaurit de i se ducea laptele lui Edi direct in gat. De atunci mi-am dat seama ca doar eu pot observa cum ii este mai usor sa manance. Nu-mi dau seama cat de mare e afectiunea, pentru ca si aici variaza , in functie de distanta despartiturii. Edi a avut o distanta foarte mare de 3-4 cm. Cand era micut isi baga tot pumnisorul lui grasut in gurita.
Sa aveti parte de multe momente fericite impreuna si ai sa vezi ca mai tarziu iti vei aminti cu drag toata perioada care poate acum , in unele momente , ti se pare prea grea.
Va imbratisez cu drag