Forum Culinar: Muschiulet de porc cu susan - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Muschiulet de porc cu susan ..fraged, fraged! gata in cateva minute

#1 Useril este offline   seima 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVarsovia, Polonia

Postat 05 June 2010 - 09:37 PM

Bine v-am re-gasit!
Dupa o indelunga absenta intr-ale culnaritului indraznesc si eu sa postez prima mea reteta pe acest forum. Ma bucur mult sa regasesc aici atata lume cunoscuta si draga mie!

Dar sa trecem la ale noastre :occasion14: Aceasta reteta pe langa faptul ca e rapida, iese tare bunutza. Sotul meu de fiecare data cand ma vede pregatind muschiuletul cauta repede repede sa-si toarne un paharel din vinul preferat. Sper sa va placa si voua :)



Pentru muschiuletul cu susan avem nevoie de:

2 muschiuleti de porc (in partea cea mai groasa aveau cam 5-6 cm diametru)
4 linguri de susan
sare
piper
o crenguta de rozmarin
mix de condimente pentru carne la gratar (sau ce va place voua)
un strop de ulei de masline

-------------------

Muschiuletul l-am uns cu ulei, l-am condimentat cu sare, piper, frumzulite de rozmarin, apoi am presarat mixul de condimente pentru carne la gratar.

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-83-127576578378.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-83-127576584357.jpg

Lasam cateva minute muschiuletul si ne apucam de garnitura.

Pentru garnitura am taiat cartofii noi in 4 si i-am pus la fiert cu sare.

Intre timp am pus tigaia de gratar pe foc si-am dat apoi drumul si la cuptor fixandu-l la 180 grade.
Cand tigaia de gratar s-a incins bine, am "tavalit" muschiuletii prin susan si i-am pus la parjolit cate 3 minute pe fiecare parte (i-am gratarit pe 2 parti).

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-83-127576615466.jpg

Apoi am luat muschiuletii, cu tot cu tigaia-gratar si i-am pus-o in cuptorul incins, pe treapta din mijloc, pentru inca 10 minute.

Intre timp au fiert cartofii. Le-am adaugat un varf de sare, ulei, un praf de boia si am pisat 1 catel de usturoi de anul asta. Am amestecat totul.

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-83-127576630211.jpg

Dupa cele 10 minute in cuptor, am scos muschiuletul si l-am lasat pe fundul de lemn 2 minute sa se odihneasca si-am pregatit repejor o salata de varza cu castraveti si marar.
Am asezat totul in farfurie si-am decorat cu un "mot" de cimbru.
Carnea nu iese in sange; e suculenta si foarte frageda.

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-83-127576662739.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-83-12757666593.jpg

Pofta buna!

#2 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 05 June 2010 - 10:13 PM

Bine-ai revenit, seima! :occasion14: Si ce revenire! In forta!!! E foarte apetisanta reteta ta, o s-o-ncerc si eu saptamana viitoare! :)

#3 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 05 June 2010 - 10:18 PM

Bine ne-ai gasit Seima.. :occasion14:
Si cu ce reteta ai venit.. arata de nota 10+++++. Felicitari!!
Imagine postata

#4 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 June 2010 - 07:15 AM

Arata f. bine muschiuletul de porc cu susan,eu nu am mai facut niciodata....Am retinut reteta... :pupic:

Dar am inteles eu bine tehnica?!ai luat muschiuletii si i-ai pus cu tot cu gratar(ala de la aragaz)direct pe flacara de i-ai parjolit pe fiecare parte?si apoi i-ai dat 10 min. la cuptor?!!nu curge nimic din ei?nu faci pe aragaz ''mizerie''?nu scoate fum?!!si e deajuns doar asa?:1-intai parjoliti rapid 3 min,si 2-doar 10 min. la cuptor ca noua carnea in sange nu ne place(desi o adevarata friptura asa se face)...


Bine ai venit Seima,incantata de cunostinta.... :)

#5 Useril este offline   seima 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVarsovia, Polonia

Postat 06 June 2010 - 10:20 AM

Vezi postareaGeany, la 06 June 2010 - 07:15 AM, a spus:

Arata f. bine muschiuletul de porc cu susan,eu nu am mai facut niciodata....Am retinut reteta... :pupic:

Dar am inteles eu bine tehnica?!ai luat muschiuletii si i-ai pus cu tot cu gratar(ala de la aragaz)direct pe flacara de i-ai parjolit pe fiecare parte?si apoi i-ai dat 10 min. la cuptor?!!nu curge nimic din ei?nu faci pe aragaz ''mizerie''?nu scoate fum?!!si e deajuns doar asa?:1-intai parjoliti rapid 3 min,si 2-doar 10 min. la cuptor ca noua carnea in sange nu ne place(desi o adevarata friptura asa se face)...


Bine ai venit Seima,incantata de cunostinta.... :)



Buna Geany, incantata de cunostinta! :)

Deci, sa lamuresc treaba cu gratarul. Prima data am incins foarte bine tigaia de gratar pe focul de la aragaz si am pus muschiuletii la parpalit. I-am rumenit pe 2 parti, cam 3 minute pe fiecare parte. Ideea e sa se stranga carnea de la socul termic ca apoi sa fie suculenta. Apoi tigaiocul asta de gratar l-am bagat in cuptorul incins si am copt totul inca 10 minute. Am scos muschiuletii pe fundul de lemn si i-am lasat 2 minute ca sa se odihneasca.
Si noua tot nu ne place carnea in sange. Carnea nu lasa sange. Muschiuletii aveau cam 5-6 cm in diametru (in partea cea mai groasa) asa ca nu au avut nevoie de mult timp pentru coacere. Asa se procedeaza la restaurante; iese rapid, delicios si nemaipomenit de fraged.
Am editat reteta si-am modofocat putin modalitatea de exprimare, sper sa se inteleaga mai bine :)

#6 Useril este offline   seima 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVarsovia, Polonia

Postat 06 June 2010 - 10:22 AM

Foxy, Olgutza, va multumesc! :pupic: :)

#7 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 06 June 2010 - 02:01 PM

Seima, ce minunatie! Imi lasa gura apa! Sigur o voi face si eu. Bine ai venit intre noi, eu te admir de mult timp pentru maiestria ta. :)

#8 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 June 2010 - 09:11 PM

Multumesc mult Seima de explicatii am priceput acum(scuze daca n-am pricipit din prima!!)cu siguranta voi presta... :)

#9 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,065
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 June 2010 - 11:46 AM

Credeam ca n-am vazut bine, ma bucur ca ai venit la noi :D

#10 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 June 2010 - 12:13 PM

Simplu si bun!
Ma bucur si eu sa te "revad", Seima!

#11 Useril este offline   seima 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVarsovia, Polonia

Postat 08 June 2010 - 05:25 PM

Adriana, Eatali, multumesc! :occasion14:
Ma bucur sa va vad :occasion14:

#12 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 08 June 2010 - 05:57 PM

Vezi postareaseima, la 08 June 2010 - 05:25 PM, a spus:

Adriana, Eatali, multumesc! :occasion14:
Ma bucur sa va vad :(

Foarte apetisant!! Dar nu ma asteptam la mai putin!! :occasion14:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#13 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 08 June 2010 - 09:41 PM

Seima, bine ai revenit!

Minunata culoare au muschiuletii aia .... :snorting:
raluca elena

#14 Useril este offline   seima 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVarsovia, Polonia

Postat 10 June 2010 - 11:12 PM

Vezi postareazerda, la 08 June 2010 - 05:57 PM, a spus:

Vezi postareaseima, la 08 June 2010 - 05:25 PM, a spus:

Adriana, Eatali, multumesc! :blush:
Ma bucur sa va vad :)

Foarte apetisant!! Dar nu ma asteptam la mai putin!! :)


Multumesc! :)



Vezi postarearaluca elena, la 08 June 2010 - 09:41 PM, a spus:

Seima, bine ai revenit!

Minunata culoare au muschiuletii aia .... :)


Buna Raluca!!! ma bucur sa te vad aici :)

#15 Useril este offline   Fraise 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 18
  • Inregistrat: 07-December 09
  • LocationWannebecq-Belgique

Postat 04 August 2010 - 03:02 PM

A fost minunat.Merci de reteta.Repet cu siguranta.
Imagine atasata: monthly_08_2010/post-388-128092682397.jpg

#16 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 04 August 2010 - 04:35 PM

Vezi postareaseima, la 05 June 2010 - 09:37 PM, a spus:

[i]Bine v-am re-gasit!



Pentru muschiuletul cu susan avem nevoie de:





Pe linga faptul ca arata foarte bine si trebuie sa fie nemaipomenit de gustos, farfuria-platoul pe care al servit este mi-nu-nat !!!!!!!! Imi place extraordinar de mult ! :angryfire:

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi