Pagina 1 din 1
Muschiulet de porc cu susan ..fraged, fraged! gata in cateva minute
#1
Postat 05 June 2010 - 09:37 PM
Bine v-am re-gasit!
Dupa o indelunga absenta intr-ale culnaritului indraznesc si eu sa postez prima mea reteta pe acest forum. Ma bucur mult sa regasesc aici atata lume cunoscuta si draga mie!
Dar sa trecem la ale noastre Aceasta reteta pe langa faptul ca e rapida, iese tare bunutza. Sotul meu de fiecare data cand ma vede pregatind muschiuletul cauta repede repede sa-si toarne un paharel din vinul preferat. Sper sa va placa si voua
Pentru muschiuletul cu susan avem nevoie de:
2 muschiuleti de porc (in partea cea mai groasa aveau cam 5-6 cm diametru)
4 linguri de susan
sare
piper
o crenguta de rozmarin
mix de condimente pentru carne la gratar (sau ce va place voua)
un strop de ulei de masline
-------------------
Muschiuletul l-am uns cu ulei, l-am condimentat cu sare, piper, frumzulite de rozmarin, apoi am presarat mixul de condimente pentru carne la gratar.
Lasam cateva minute muschiuletul si ne apucam de garnitura.
Pentru garnitura am taiat cartofii noi in 4 si i-am pus la fiert cu sare.
Intre timp am pus tigaia de gratar pe foc si-am dat apoi drumul si la cuptor fixandu-l la 180 grade.
Cand tigaia de gratar s-a incins bine, am "tavalit" muschiuletii prin susan si i-am pus la parjolit cate 3 minute pe fiecare parte (i-am gratarit pe 2 parti).
Apoi am luat muschiuletii, cu tot cu tigaia-gratar si i-am pus-o in cuptorul incins, pe treapta din mijloc, pentru inca 10 minute.
Intre timp au fiert cartofii. Le-am adaugat un varf de sare, ulei, un praf de boia si am pisat 1 catel de usturoi de anul asta. Am amestecat totul.
Dupa cele 10 minute in cuptor, am scos muschiuletul si l-am lasat pe fundul de lemn 2 minute sa se odihneasca si-am pregatit repejor o salata de varza cu castraveti si marar.
Am asezat totul in farfurie si-am decorat cu un "mot" de cimbru.
Carnea nu iese in sange; e suculenta si foarte frageda.
Pofta buna!
Dupa o indelunga absenta intr-ale culnaritului indraznesc si eu sa postez prima mea reteta pe acest forum. Ma bucur mult sa regasesc aici atata lume cunoscuta si draga mie!
Dar sa trecem la ale noastre Aceasta reteta pe langa faptul ca e rapida, iese tare bunutza. Sotul meu de fiecare data cand ma vede pregatind muschiuletul cauta repede repede sa-si toarne un paharel din vinul preferat. Sper sa va placa si voua
Pentru muschiuletul cu susan avem nevoie de:
2 muschiuleti de porc (in partea cea mai groasa aveau cam 5-6 cm diametru)
4 linguri de susan
sare
piper
o crenguta de rozmarin
mix de condimente pentru carne la gratar (sau ce va place voua)
un strop de ulei de masline
-------------------
Muschiuletul l-am uns cu ulei, l-am condimentat cu sare, piper, frumzulite de rozmarin, apoi am presarat mixul de condimente pentru carne la gratar.
Lasam cateva minute muschiuletul si ne apucam de garnitura.
Pentru garnitura am taiat cartofii noi in 4 si i-am pus la fiert cu sare.
Intre timp am pus tigaia de gratar pe foc si-am dat apoi drumul si la cuptor fixandu-l la 180 grade.
Cand tigaia de gratar s-a incins bine, am "tavalit" muschiuletii prin susan si i-am pus la parjolit cate 3 minute pe fiecare parte (i-am gratarit pe 2 parti).
Apoi am luat muschiuletii, cu tot cu tigaia-gratar si i-am pus-o in cuptorul incins, pe treapta din mijloc, pentru inca 10 minute.
Intre timp au fiert cartofii. Le-am adaugat un varf de sare, ulei, un praf de boia si am pisat 1 catel de usturoi de anul asta. Am amestecat totul.
Dupa cele 10 minute in cuptor, am scos muschiuletul si l-am lasat pe fundul de lemn 2 minute sa se odihneasca si-am pregatit repejor o salata de varza cu castraveti si marar.
Am asezat totul in farfurie si-am decorat cu un "mot" de cimbru.
Carnea nu iese in sange; e suculenta si foarte frageda.
Pofta buna!
#2
Postat 05 June 2010 - 10:13 PM
Bine-ai revenit, seima! Si ce revenire! In forta!!! E foarte apetisanta reteta ta, o s-o-ncerc si eu saptamana viitoare!
#3
Postat 05 June 2010 - 10:18 PM
Bine ne-ai gasit Seima..
Si cu ce reteta ai venit.. arata de nota 10+++++. Felicitari!!
Si cu ce reteta ai venit.. arata de nota 10+++++. Felicitari!!
#4
Postat 06 June 2010 - 07:15 AM
Arata f. bine muschiuletul de porc cu susan,eu nu am mai facut niciodata....Am retinut reteta...
Dar am inteles eu bine tehnica?!ai luat muschiuletii si i-ai pus cu tot cu gratar(ala de la aragaz)direct pe flacara de i-ai parjolit pe fiecare parte?si apoi i-ai dat 10 min. la cuptor?!!nu curge nimic din ei?nu faci pe aragaz ''mizerie''?nu scoate fum?!!si e deajuns doar asa?:1-intai parjoliti rapid 3 min,si 2-doar 10 min. la cuptor ca noua carnea in sange nu ne place(desi o adevarata friptura asa se face)...
Bine ai venit Seima,incantata de cunostinta....
Dar am inteles eu bine tehnica?!ai luat muschiuletii si i-ai pus cu tot cu gratar(ala de la aragaz)direct pe flacara de i-ai parjolit pe fiecare parte?si apoi i-ai dat 10 min. la cuptor?!!nu curge nimic din ei?nu faci pe aragaz ''mizerie''?nu scoate fum?!!si e deajuns doar asa?:1-intai parjoliti rapid 3 min,si 2-doar 10 min. la cuptor ca noua carnea in sange nu ne place(desi o adevarata friptura asa se face)...
Bine ai venit Seima,incantata de cunostinta....
#5
Postat 06 June 2010 - 10:20 AM
Geany, la 06 June 2010 - 07:15 AM, a spus:
Arata f. bine muschiuletul de porc cu susan,eu nu am mai facut niciodata....Am retinut reteta...
Dar am inteles eu bine tehnica?!ai luat muschiuletii si i-ai pus cu tot cu gratar(ala de la aragaz)direct pe flacara de i-ai parjolit pe fiecare parte?si apoi i-ai dat 10 min. la cuptor?!!nu curge nimic din ei?nu faci pe aragaz ''mizerie''?nu scoate fum?!!si e deajuns doar asa?:1-intai parjoliti rapid 3 min,si 2-doar 10 min. la cuptor ca noua carnea in sange nu ne place(desi o adevarata friptura asa se face)...
Bine ai venit Seima,incantata de cunostinta....
Dar am inteles eu bine tehnica?!ai luat muschiuletii si i-ai pus cu tot cu gratar(ala de la aragaz)direct pe flacara de i-ai parjolit pe fiecare parte?si apoi i-ai dat 10 min. la cuptor?!!nu curge nimic din ei?nu faci pe aragaz ''mizerie''?nu scoate fum?!!si e deajuns doar asa?:1-intai parjoliti rapid 3 min,si 2-doar 10 min. la cuptor ca noua carnea in sange nu ne place(desi o adevarata friptura asa se face)...
Bine ai venit Seima,incantata de cunostinta....
Buna Geany, incantata de cunostinta!
Deci, sa lamuresc treaba cu gratarul. Prima data am incins foarte bine tigaia de gratar pe focul de la aragaz si am pus muschiuletii la parpalit. I-am rumenit pe 2 parti, cam 3 minute pe fiecare parte. Ideea e sa se stranga carnea de la socul termic ca apoi sa fie suculenta. Apoi tigaiocul asta de gratar l-am bagat in cuptorul incins si am copt totul inca 10 minute. Am scos muschiuletii pe fundul de lemn si i-am lasat 2 minute ca sa se odihneasca.
Si noua tot nu ne place carnea in sange. Carnea nu lasa sange. Muschiuletii aveau cam 5-6 cm in diametru (in partea cea mai groasa) asa ca nu au avut nevoie de mult timp pentru coacere. Asa se procedeaza la restaurante; iese rapid, delicios si nemaipomenit de fraged.
Am editat reteta si-am modofocat putin modalitatea de exprimare, sper sa se inteleaga mai bine
#7
Postat 06 June 2010 - 02:01 PM
Seima, ce minunatie! Imi lasa gura apa! Sigur o voi face si eu. Bine ai venit intre noi, eu te admir de mult timp pentru maiestria ta.
#8
Postat 06 June 2010 - 09:11 PM
Multumesc mult Seima de explicatii am priceput acum(scuze daca n-am pricipit din prima!!)cu siguranta voi presta...
#12
Postat 08 June 2010 - 05:57 PM
seima, la 08 June 2010 - 05:25 PM, a spus:
Adriana, Eatali, multumesc!
Ma bucur sa va vad
Ma bucur sa va vad
Foarte apetisant!! Dar nu ma asteptam la mai putin!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!
#13
Postat 08 June 2010 - 09:41 PM
Seima, bine ai revenit!
Minunata culoare au muschiuletii aia ....
Minunata culoare au muschiuletii aia ....
raluca elena
#14
Postat 10 June 2010 - 11:12 PM
Arata acest topic
Pagina 1 din 1