Prajitura Desteapta desteapta si buna...:D
#1
Postat 10 June 2010 - 11:35 PM
e delicioasa!
Ingrediente:
9 oua
250 gr. zahar
1 pachet de unt- 250gr.
9 linguri faina
1 pachet zahar vanilat
1 litru lapte
intr-un bol mixam bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilescu...
apoi se adauga untul topit si racit... (l-am taiat cubulete si l-am dat in cuptorul cu microunde pt cateva secunde)
apoi se adauga faina...mixati bine sa nu ramana cocoloase...
apoi adaugati laptele...
albusurile se bat bine spuma cu un praf de sare...
se adauga usor peste compozitie (care este foarte lichida, nu va speriati ) amestecand de sus in jos...usurel...
compozitie se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina...se da timp de o ora in cuptorul incins in prealabil... asezati tava pe treapta cea mai inalta...la foc mic...
sa nu deschideti usa cuptorului!
atentie: se va umfla in cuptor! va da inapoi dupa ce o scoateti!
si nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii!
si pe farfurie:
Pofta extrema!
reteta a lui Paradis! sa traiasca!
#2
Postat 11 June 2010 - 06:55 AM
si
#3
Postat 11 June 2010 - 08:56 AM
gloxinia, la 11 June 2010 - 06:55 AM, a spus:
Diamond, iti multumesc pentru reteta! Acum cu poze am prins curaj sa mai incerc o data genul asta de combinatie. Am facut ceva de genul asta demuuult si mi-a iesit asa ratota...
#4
Postat 11 June 2010 - 10:18 AM
Incerc, poate am noroc a doua oara.
#6
Postat 11 June 2010 - 11:02 AM
Eu ador deserturiile acestea destepte.
Incerc iar.
#7
Postat 11 June 2010 - 09:39 PM
Mersi de reteta
#8
Postat 12 June 2010 - 03:00 PM
Reteta mea e cu 10 oua si se tine o ora jumate la cuptor la focul cel mai mic posibil.
Da, Adriana, asa trebuie sa iasa! Ti-a reusit!
Mie-mi place foarte mult!
Dac-o vreti mai inalta, tava va trebui sa fie mai mica,Eu o fac intr-o tava mai lunga, sa nu fie foarte inalta!Am facut-o de Paste!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#9
Postat 14 June 2010 - 11:24 PM
gloxinia, la 11 June 2010 - 06:55 AM, a spus:
gloxi, prajiturii asteia i se mai spune si cremes-ul lenesului!
astept sa-mi spui daca seamana retetele intre ele... prajitura este foarte buna, seamana la gust cu crema de zahar ars... Gloxi, mai incearca o data! te pup!
seima, la 11 June 2010 - 08:56 AM, a spus:
gloxinia, la 11 June 2010 - 06:55 AM, a spus:
Diamond, iti multumesc pentru reteta! Acum cu poze am prins curaj sa mai incerc o data genul asta de combinatie. Am facut ceva de genul asta demuuult si mi-a iesit asa ratota...
seima, draga mea, cu multa placere! mai incearca o data! trebuie sa iasa! mult spor!
Geany, la 11 June 2010 - 10:22 AM, a spus:
cu multa placere, Geany!
#10
Postat 14 June 2010 - 11:59 PM
Eataly, la 11 June 2010 - 11:02 AM, a spus:
Eu ador deserturiile acestea destepte.
Incerc iar.
Eataly, stiu ca atunci cand nu se separa frumos straturile, cuptorul nu a fost incins bine in prealabil! poate fi asta cauza?
mai incearca,trebuie sa iasa!
Adriana, la 11 June 2010 - 09:39 PM, a spus:
Mersi de reteta
da, Adriana, a iesit bine, si vad ca s-au separat frumos straturile! un lucru nu inteleg, ai copt-o cu flacara de sus a cuptorului? nu inteleg cum de s-a brozat asa tare!
zoazorel, la 12 June 2010 - 03:00 PM, a spus:
Reteta mea e cu 10 oua si se tien o ra jumate la cuptor la focul cel mai mic posibil.
Da, adriana, asa trebuie sa iasa! Ti-a reusit!
Mie-mi place foarte mult!
Dac-o vreti mai inalta, tava va trebui sa fie mai mica,Eu o fac intr-o tava mai lunga, sa nu fie foarte inalta!Am facut-o de Paste!
zozorica, nu-i asa ca e buna rau? daca o ai faci, te astept cu poze! te pup!
#11
Postat 15 June 2010 - 12:32 PM
#12
Postat 16 June 2010 - 08:36 PM
Citeaza
Buna tare Diamanto! Cand oi mai facea-o, sigur o pozez! Eu folosesc si lapte mai gras, integral, de la piata! Aduce si cu cremesul si cu crema de zahar ars!
E yammiiii rau!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#13
Postat 17 June 2010 - 09:23 PM
#14
Postat 26 February 2013 - 03:53 PM
Prima data m-a zapacit fata si am uitat sa bag untul si totusi , iata ce a iesit:
A doua oara am fost atenta si am facut retzeta exacta:
dar tot nu mi-a iesit ca in postul tau Diamond.
E buna la gust , nu zic nu , dar e departe de cremes. Cel putzin a mea a fost.
Soacra-mea zicea ca nu-i diferentza...si nici nu parea sa fie in prima poza. Poate fac eu ceva gresit...
#15
Postat 26 February 2013 - 04:09 PM
Si eu am facut de vreo doua ori si nici ai mei nu s-au dat pe spate dupa ea, dar dupa cremes...!
Si parca nici a mea nu a iesit altfel.