Nu vi se taie respiratia? sau Arta Comestibila
#41
Postat 11 January 2011 - 10:34 PM
Am vazut multe "tortarese" pe aici,si de aceea va cer acest sfat!Va multumesc!
#42
Postat 11 January 2011 - 10:45 PM
Anca_B, la 11 January 2011 - 10:34 PM, a spus:
Am vazut multe "tortarese" pe aici,si de aceea va cer acest sfat!Va multumesc!
Din cate stiu eu la ganache nu se pune gelatina, numai la mousse de ciocolata, ca ala e mai aerat si trebuie sa se intareasca. Crema ganache este suficient de teapana si nu curge, daca respecti proportiile ingredientelor, bineinteles. Si sa folosesti o ciocolata cu lapte de calitate.
Banuiesc ca tortul e blat-crema-blat=crema, totul in carapace, nu-i asa?
Aceasta postare a fost editata de Luminis: 11 January 2011 - 10:46 PM
#43
Postat 11 January 2011 - 10:48 PM
Anca_B, la 11 January 2011 - 10:34 PM, a spus:
Am vazut multe "tortarese" pe aici,si de aceea va cer acest sfat!Va multumesc!
Ancuto cu mare drag ti-as raspunde dar eu nu am facut niciodata crema ganache si nu stiu sa-ti spun cum se comporta dar cred ca nu are de ce sa se inmoaie.te pup!
#44
Postat 11 January 2011 - 10:52 PM
Luminis, la 11 January 2011 - 10:45 PM, a spus:
Anca_B, la 11 January 2011 - 10:34 PM, a spus:
Din cate stiu eu la ganache nu se pune gelatina, numai la mousse de ciocolata, ca ala e mai aerat si trebuie sa se intareasca. Crema ganache este suficient de teapana si nu curge, daca respecti proportiile ingredientelor, bineinteles. Si sa folosesti o ciocolata cu lapte de calitate.
Banuiesc ca tortul e blat-crema-blat=crema, totul in carapace, nu-i asa?
Lumi dragamultumesc de raspuns m-ai salvat;proportia este de 1/1,am folosit o parte cioco festina si cealalta va fi Milka(doar acuma ma vazut ca nu imi ajungea Festina,asa ca pun si Milka),si da,tortu' e blat-crema-blat-crema,6totul in carapace!
Aceasta postare a fost editata de Anca_B: 11 January 2011 - 10:54 PM
#45
Postat 11 January 2011 - 10:54 PM
#46
Postat 12 January 2011 - 01:57 AM
Nu stiu cum se face dar cum lipsesc putin....cum o puneti de o cearta mica
Deci in primul rand,pe mine nu m-a impresionat in mod special nici un tort de-al Donatellei Sunt frumoase,dar departe de a-mi taia respiratia !
In al 2-lea....Dana,nu e prima oara cand o acuzi pe Dora ca de fapt are ceva secrete in legatura cu RI pe care nu vrea sa la dezvaluie ! Prima data ai acuzat-o chiar in topicul meu de pe culi.
Ei si? Care-i problema de fapt? Fiecare dezvaluie ce are kef din munca ei !
Nici mie nu-mi iese royalul,dar asta nu din cauza retetei postate de Dora. Asa cum a spus si Ortansa,net-ul e plin de retete de royal,in toate limbile si toate au la baza albus,zahar si creme tartar sau lamaie.
Eu sunt convinsa ca si daca mi-ar prepara Dora (sau Donatella asta ) royalul,tot n-ar fi de ajuns !
Pt ca ce imi lipseste mie si poate si tie Dana,e talentul !Harul pe care-l are Dora !
Si in plus,rabdarea !
Eu m-am resemnat,daca tu nu poti si esti mai luptatoare din fire...iti doresc succesuri !
#47
Postat 12 January 2011 - 08:09 AM
#48
Postat 12 January 2011 - 09:42 AM
Dora, eu in momentul asta nu as mai zice nimic, desi mi-ar fi placut si mie sa aud mai multe detalii mura in gura decat sa citesc ... dar spiritul in care ai fost "rugata" sa spui mai multe pe mine m-ar face sa tac .
Senj, imi pare rau ca ajung la concluzia asta , dar nu mi se pare ca esti corecta, tu stii situatia Dorei si sa o iei asa in "suturi" fix in momentele astea mi se pare putin mai mult ca esti "lipsita de sentimente" asta ca sa nu zic mai mult.
Dana, tocmai ce ti-a zis Dora ca e pe un pat de spital. In momente de astea faci orice sa-ti distragi atentia de la ce te ingrijoreaza si nu cred ca ai ajutat-o deloc sa faca lucrul asta, nu e obligata sa traduca nimic, iar faptul ca sta si ne citeste e dreptul ei, exact cum are dreptul si sa ignore unele mesaje, nu trebuie sa o tragem de mana ca noua de ce nu ne-a raspuns,nu? Fiecare raspunde, comenteaza si isi da cu parerea daca considera ca se merita, daca are chef sau daca ii place ce vede.
Hai pace fetelor, nu merita sa fim rautacioase.
P.S. Spun de acum sa nu fiu acuzata ca am aruncat niste randuri si nu mai apar, pe marginea subiectului (conflictului) nu o sa mai fac comentarii.
#49
Postat 12 January 2011 - 09:51 AM
#50
Postat 12 January 2011 - 09:52 AM
#51
Postat 12 January 2011 - 10:44 AM
#52
Postat 12 January 2011 - 03:49 PM
Fetelor... zici ca-s la tribunal!!!
Hai pa...ce!!!!!!!!!!!!!
#53
Postat 13 January 2011 - 12:56 AM
Snejana sper ca ai spus doar "pe curand"!Ia vin repede cu un tort,sa vedem ce-ai mai mesterit!
#54
Postat 15 January 2011 - 05:14 PM
#55
Postat 11 February 2011 - 11:56 AM
Am gasit niste poze care pe mine m-au determinat sa le privesc indeluuuuuung , remarcand finetea detaliilor si "lucratura" fara cusur....
Sunt lucrate in pdz.Ce spuneti, nu vi se taie respiratia??
#56
Postat 11 February 2011 - 12:05 PM
Cum e, Doamne unele, asea talentate?Cu ce se spala?Ce mananca?
Adica," e femei normale" cele care fac torturi d-astea? Sau "e" specialiste cu studii in regula, acreditate?
#57
Postat 11 February 2011 - 12:17 PM
#58
Postat 11 February 2011 - 01:47 PM
dani_ela, la 11 February 2011 - 12:17 PM, a spus:
Nu, e realizat de o italianca si in spatele acestor imagini perfecte se ascund ani de experienta si probabil mii de incercari...si desigur foarte mult talent. Insa daca talentul nu este cultivat cu girja degeaba il ai.
#59
Postat 11 February 2011 - 02:09 PM
Uitati ce se poate face cu acel taietor de care zicea Daniela si Natasha. Mie imi place mult inimioara. Eu nu am "scula" din-asta si am colindat toate magazinele din oras. Cred ca pana la urma tot de pe net il voi comanda sau poate ajung acasa la Arad mai devreme.
#60
Postat 11 February 2011 - 02:14 PM
Alinus, la 11 February 2011 - 11:56 AM, a spus:
Am gasit niste poze care pe mine m-au determinat sa le privesc indeluuuuuung , remarcand finetea detaliilor si "lucratura" fara cusur....
Sunt lucrate in pdz. Ce spuneti, nu vi se taie respiratia??
Alinus, da, mi s-ar taia respiratia in conditiile in care cineva m-ar obliga sa maninc pe linga felia de tort si figurinele din pdz. Ce-i prea mult dulce, strica !
Apreciez munca si finetea "lucraturii". Dar, tot mai sanatos, gasesc ca e un tort ornat cu fructe proaspete.