- 400 g ciuperci proaspete,feliate
- 3 fire de usturoi verde,taiat rondele
- 4 rosii decojite,taiate cubulete
- 200 ml smîntîna lichida
- frunze de busuioc
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- paste
Se perpelesc putin ciupercile la foc iute în ceva ulei de masline.
Dupa cîteva minute se adauga usturoiul si se prajeste înca cîteva minute.
Se adauga rosiile,se amesteca înca 3-4 minute.
În acest timp de condimenteaza cu sare si piper.
(ar merge bine si un ardei iute,sau macar chili uscat si macinat.
Noi ne punem în farfurie,ca Denisei nu-i place)
Chiar la sfîrsit se adauga smîntîna si busuiocul.
Se mai lasa pe foc 2-3 minutele la foc iute,
pîna se umfla smîntîna si trage un clocot.
Se amesteca cu pastele.
Bun de tot!
Rosiile proaspete,se pot depieliza asa:
-daca aveti o scula buna pentru decojit
sau
-crestati pielita pe fundul rosiilo,si le opariti timp de 1 minut,apoi le scaldati în apa rece,dupa care se decojesc usor.Se poate aplica si la piersici,daca aveti nevoie de ele netede
sau
-în MO...1 minut,depinde de Mo,dar merita sa experimentati cu cîteva rosii,pentru ca e cea mai rapida metoda.
Încercati prima data cu o rosie-fara apa!