Forum Culinar: Legume umplute - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Legume umplute ardei, rosii, dovlecei si flori de dovleac

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 June 2010 - 02:12 PM

Reteta e specifica in regiunea Liguria.Sursa: salvamarul Antonio! :lol: De la care am cumparat ulei de masline si ne-a facut cadou si masline in saramura(masline taggiasche, specifice zonei).

Avem nevoie de un ardei potrivit, doua rosii nu foarte coapte, doi dovlecei mici, 5-6 flori de dovleac si un fenicul(fenel) mic.

Pentru umplutura:4 cartofi potriviti curatati si fierti, 2 oua, 10 frunze de busuioc, 1 catel de usturoi, 6-7 linguri de parmigiano ras.

Feniculul il taiem in jumatate si desprindem bucati.Dovlecelul se taie in jumatate in lung si se scobeste in interior.Oparim cele doua legume in apa clocotita cu sare pentru 3-4 minute.

Restul legumelor de taiem in jumatate si le curatam de seminte.

Florilor de dovleac le scoatem doar pistilul, le clatim rapid in apa rece si le uscam cu hartie.

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-9-127729414909.jpg

Pentru umplutura, cartofii fieti ii zdrobim cu furculita.Adaugam ouale si parmigiano.

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-9-127729432015.jpg

Busuiocul il zdrobim in mojar cu un praf de sare si catelul de usturoi.Adaugam pasta obtinuta la compozitia de cartofi.

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-9-127729439818.jpg

Umplem legumele cu pasta(pireul) obtinut.

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-9-127729445824.jpg



Imagine atasata: monthly_06_2010/post-9-127729452918.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-9-127729497039.jpg

Asezam legumele intr-o tava unsa cu o lingura de ulei.Presaram deasupra si un pic de parmigiano.Coacem 20 de minute la 180 de grade.

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-9-127729463097.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-9-127729466166.jpg

Florile de dovleac sunt hrana pentru zei.Dupa gusturiile mele, si nu ale zeilor.

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-9-127729474919.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-9-127729477252.jpg

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,063
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 June 2010 - 03:19 PM

Splendida reteta, o s-o incerc sigur.
Taggiaschele sunt preferatele mele.

#3 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 June 2010 - 03:24 PM

Si ale mele.Uleiul e facut de ei, tot din masline taggiache inca nu l-am gustat.Maslinele sunt superbe.

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-9-127729945464.jpg

#4 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 June 2010 - 07:29 PM

Eu ador florile de dovleac, insa pana acum nu le-am facut umplute.
Taggiaschele credeam ca o sa-mi placa (se vorbeste atat de mult despre ele, etc) si asta pana le-am gustat. Nu mai cumpar, imi pare rau :thumleft: .

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,063
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 June 2010 - 10:04 PM

De ce nu ti-au placut? De unde le-ai cumparat? Cum erau?
Poate tu esti obisnuita cu vreo varietate de la tine care e mai buna?

#6 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 23 June 2010 - 10:19 PM

Eataly, faina reteta, lejera si colorata...de vara.

cred ca uleiul are un gust divin...de manacat asa doar cu paine... :director:

#7 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 June 2010 - 12:05 AM

Vezi postareaAdriana, la 23 June 2010 - 10:04 PM, a spus:

De ce nu ti-au placut? De unde le-ai cumparat? Cum erau?
Poate tu esti obisnuita cu vreo varietate de la tine care e mai buna?


Cele pe care le-am cumparat eu erau "in salamoia" la borcan "Terre d'Italia", luate de la Carrefour.
Nu-mi plac pentru ca sunt prea mici, pana le simt gustul tre' sa mananc 10 :director: . Mie imi plac alea mai carnoase.

#8 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 June 2010 - 08:06 AM

Vezi postareaany_annette, la 23 June 2010 - 07:29 PM, a spus:

Eu ador florile de dovleac, insa pana acum nu le-am facut umplute.
Taggiaschele credeam ca o sa-mi placa (se vorbeste atat de mult despre ele, etc) si asta pana le-am gustat. Nu mai cumpar, imi pare rau :floare: .


Pe mine nu ma deranjaza ca-s mici, mananc 20-20 si ma satur. :occasion15: Imi place si gustul, diferit de cele verzi mari sau negre mari.
Sincer, florile de dovleac le prefer asa, umplute, decat cu clasica: pesmet(paine uscata).

#9 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 June 2010 - 08:08 AM

Vezi postareakira, la 23 June 2010 - 10:19 PM, a spus:

Eataly, faina reteta, lejera si colorata...de vara.

cred ca uleiul are un gust divin...de manacat asa doar cu paine... :floare:


Ah, am luat bidon de 5 litri, il iau cu mine in Ro, nu-mi convine sa-l deschid acum.
Eu mi-l imaginez, pe rosiile mamei din gradina...mmmmm :occasion15: .

#10 Useril este offline   Lizura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 24 June 2010 - 08:48 AM

Ce reteta buna!
Mai fetelor...astea sint niste chestii desprinse din basme...pt mine...astia aici stiu doar sa manince...ce ulei de casa si saramura facuta la botul calului...
Nu...tot ce e natural costa o avere...si dispare...chiar anul trecut a disparut pt eternitate de pe rafturi laptele proapat...nu mai e voie sa comercializezi asa ceva...incet incet totul dispare aici nu stiu ce o sa se intimple...dar ma rog astea sint tristetile mele.
Minunata reteta eataly! Bravo!
Imagine postata
Imagine postata

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,063
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 June 2010 - 10:00 AM

Vezi postareaany_annette, la 24 June 2010 - 12:05 AM, a spus:

Cele pe care le-am cumparat eu erau "in salamoia" la borcan "Terre d'Italia", luate de la Carrefour.
Nu-mi plac pentru ca sunt prea mici, pana le simt gustul tre' sa mananc 10 :occasion15: . Mie imi plac alea mai carnoase.

Am inteles, eu le cumpar mereu pe cele fara simburi si sunt puse in ulei nu in saramura, sunt foarte gustoase chiar daca sunt mici si de aceea le prefer tuturor celorlalte.

#12 Useril este offline   Luanda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 174
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 24 June 2010 - 11:46 PM

Ma gandeam ca vad niste ardei umpluti cu carne si orez. Am tot evitat sa intru si uite ce pierdeam. Minunata reteta! Ceva nou pt mine!

#13 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 June 2010 - 07:14 PM

Vezi postareaLuanda, la 24 June 2010 - 11:46 PM, a spus:

Ma gandeam ca vad niste ardei umpluti cu carne si orez. Am tot evitat sa intru si uite ce pierdeam. Minunata reteta! Ceva nou pt mine!


Chiar nu se poate un titlu mai banal, pentru o bunatate ca asta.Eu le-am facut de doua ori saptamana aceasta, si v-am zis totul.Am marit cantitatea de parmigiano, e dupa gust.Si am pus pesto, in loc de busuioc.Vorba vine. :blush:

#14 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 27 June 2010 - 02:38 PM

Ce bine arata!O sa le fac si eu.
Cu flori de dovlecei nu prea am sanse sa fac...doar daca o sa faca dovlecii mei muuulte flori :occasion15:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#15 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 01 July 2010 - 07:30 PM

Eataly!foarte buna reteta pup you! :D
Cu rosii,dovlecei,ardei,flori de dovleac.Super!

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-162-127800530185.jpg

#16 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 02 July 2010 - 01:55 PM

Vezi postareaMaya, la 27 June 2010 - 02:38 PM, a spus:

Ce bine arata!O sa le fac si eu.
Cu flori de dovlecei nu prea am sanse sa fac...doar daca o sa faca dovlecii mei muuulte flori :hungry:


Sper sa-ti faca dovleceii, multe flori si sa le incerci.Pentru mine sunt o delicatesa.


Vezi postarea9Ramy9, la 01 July 2010 - 07:30 PM, a spus:

Eataly!foarte buna reteta pup you! :occasion14:
Cu rosii,dovlecei,ardei,flori de dovleac.Super!




Mi-ai facut iar pofta.Ce bine arata, ma bucur ca le-ai incercat!

#17 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 02 July 2010 - 11:21 PM

Au gustat si colegele la munca,si au zis sa le dau si lor reteta.Kiss you! :toothy9; :tongue3:

#18 Useril este offline   andrea-isabelle 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 18
  • Inregistrat: 24-July 10
  • Locationteleleu tanase

Postat 29 July 2010 - 07:03 PM

Superba reteta, ingredientele sint simple dar delicioase, iar felul in care arata pozele...fara cuvinte, splendid!

#19 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 30 July 2010 - 02:15 PM

Multumesc Andrea, si bine ai venit!

#20 Useril este offline   andrea-isabelle 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 18
  • Inregistrat: 24-July 10
  • Locationteleleu tanase

Postat 30 July 2010 - 02:31 PM

Vezi postareaEataly, la 30 July 2010 - 02:15 PM, a spus:

Multumesc Andrea, si bine ai venit!


iti multumesc si eu mult, sa stii ca ma programat legumele tale pentru cina de maine seara

va fi o cina cu prietenii, inainte de a pleca in vacanta

din pacate nu am reusit sa gasesc florile de zucchini si nici nu am mult optimism

eu am urat tuturor membrilor bun gasit, dar cred ca am facut-o in locul nepotrivit :tongue3:

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi