Legume umplute ardei, rosii, dovlecei si flori de dovleac
#1
Postat 23 June 2010 - 02:12 PM
Avem nevoie de un ardei potrivit, doua rosii nu foarte coapte, doi dovlecei mici, 5-6 flori de dovleac si un fenicul(fenel) mic.
Pentru umplutura:4 cartofi potriviti curatati si fierti, 2 oua, 10 frunze de busuioc, 1 catel de usturoi, 6-7 linguri de parmigiano ras.
Feniculul il taiem in jumatate si desprindem bucati.Dovlecelul se taie in jumatate in lung si se scobeste in interior.Oparim cele doua legume in apa clocotita cu sare pentru 3-4 minute.
Restul legumelor de taiem in jumatate si le curatam de seminte.
Florilor de dovleac le scoatem doar pistilul, le clatim rapid in apa rece si le uscam cu hartie.
Pentru umplutura, cartofii fieti ii zdrobim cu furculita.Adaugam ouale si parmigiano.
Busuiocul il zdrobim in mojar cu un praf de sare si catelul de usturoi.Adaugam pasta obtinuta la compozitia de cartofi.
Umplem legumele cu pasta(pireul) obtinut.
Asezam legumele intr-o tava unsa cu o lingura de ulei.Presaram deasupra si un pic de parmigiano.Coacem 20 de minute la 180 de grade.
Florile de dovleac sunt hrana pentru zei.Dupa gusturiile mele, si nu ale zeilor.
#2
Postat 23 June 2010 - 03:19 PM
Taggiaschele sunt preferatele mele.
#3
Postat 23 June 2010 - 03:24 PM
#4
Postat 23 June 2010 - 07:29 PM
Taggiaschele credeam ca o sa-mi placa (se vorbeste atat de mult despre ele, etc) si asta pana le-am gustat. Nu mai cumpar, imi pare rau .
#5
Postat 23 June 2010 - 10:04 PM
Poate tu esti obisnuita cu vreo varietate de la tine care e mai buna?
#6
Postat 23 June 2010 - 10:19 PM
cred ca uleiul are un gust divin...de manacat asa doar cu paine...
#7
Postat 24 June 2010 - 12:05 AM
Adriana, la 23 June 2010 - 10:04 PM, a spus:
Poate tu esti obisnuita cu vreo varietate de la tine care e mai buna?
Cele pe care le-am cumparat eu erau "in salamoia" la borcan "Terre d'Italia", luate de la Carrefour.
Nu-mi plac pentru ca sunt prea mici, pana le simt gustul tre' sa mananc 10 . Mie imi plac alea mai carnoase.
#8
Postat 24 June 2010 - 08:06 AM
any_annette, la 23 June 2010 - 07:29 PM, a spus:
Taggiaschele credeam ca o sa-mi placa (se vorbeste atat de mult despre ele, etc) si asta pana le-am gustat. Nu mai cumpar, imi pare rau .
Pe mine nu ma deranjaza ca-s mici, mananc 20-20 si ma satur. Imi place si gustul, diferit de cele verzi mari sau negre mari.
Sincer, florile de dovleac le prefer asa, umplute, decat cu clasica: pesmet(paine uscata).
#9
Postat 24 June 2010 - 08:08 AM
kira, la 23 June 2010 - 10:19 PM, a spus:
cred ca uleiul are un gust divin...de manacat asa doar cu paine...
Ah, am luat bidon de 5 litri, il iau cu mine in Ro, nu-mi convine sa-l deschid acum.
Eu mi-l imaginez, pe rosiile mamei din gradina...mmmmm .
#10
Postat 24 June 2010 - 08:48 AM
Mai fetelor...astea sint niste chestii desprinse din basme...pt mine...astia aici stiu doar sa manince...ce ulei de casa si saramura facuta la botul calului...
Nu...tot ce e natural costa o avere...si dispare...chiar anul trecut a disparut pt eternitate de pe rafturi laptele proapat...nu mai e voie sa comercializezi asa ceva...incet incet totul dispare aici nu stiu ce o sa se intimple...dar ma rog astea sint tristetile mele.
Minunata reteta eataly! Bravo!
#11
Postat 24 June 2010 - 10:00 AM
any_annette, la 24 June 2010 - 12:05 AM, a spus:
Nu-mi plac pentru ca sunt prea mici, pana le simt gustul tre' sa mananc 10 . Mie imi plac alea mai carnoase.
Am inteles, eu le cumpar mereu pe cele fara simburi si sunt puse in ulei nu in saramura, sunt foarte gustoase chiar daca sunt mici si de aceea le prefer tuturor celorlalte.
#12
Postat 24 June 2010 - 11:46 PM
#13
Postat 25 June 2010 - 07:14 PM
Luanda, la 24 June 2010 - 11:46 PM, a spus:
Chiar nu se poate un titlu mai banal, pentru o bunatate ca asta.Eu le-am facut de doua ori saptamana aceasta, si v-am zis totul.Am marit cantitatea de parmigiano, e dupa gust.Si am pus pesto, in loc de busuioc.Vorba vine.
#14
Postat 27 June 2010 - 02:38 PM
Cu flori de dovlecei nu prea am sanse sa fac...doar daca o sa faca dovlecii mei muuulte flori
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#15
Postat 01 July 2010 - 07:30 PM
Cu rosii,dovlecei,ardei,flori de dovleac.Super!
#16
Postat 02 July 2010 - 01:55 PM
Maya, la 27 June 2010 - 02:38 PM, a spus:
Cu flori de dovlecei nu prea am sanse sa fac...doar daca o sa faca dovlecii mei muuulte flori
Sper sa-ti faca dovleceii, multe flori si sa le incerci.Pentru mine sunt o delicatesa.
9Ramy9, la 01 July 2010 - 07:30 PM, a spus:
Cu rosii,dovlecei,ardei,flori de dovleac.Super!
Mi-ai facut iar pofta.Ce bine arata, ma bucur ca le-ai incercat!
#17
Postat 02 July 2010 - 11:21 PM
#18
Postat 29 July 2010 - 07:03 PM
#20
Postat 30 July 2010 - 02:31 PM
Eataly, la 30 July 2010 - 02:15 PM, a spus:
iti multumesc si eu mult, sa stii ca ma programat legumele tale pentru cina de maine seara
va fi o cina cu prietenii, inainte de a pleca in vacanta
din pacate nu am reusit sa gasesc florile de zucchini si nici nu am mult optimism
eu am urat tuturor membrilor bun gasit, dar cred ca am facut-o in locul nepotrivit